USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "HDP'yi yasal görmek, meşruluk terimine meftun paslanmış zincirdir. CHP Genel Başkanı, zamanı ortak yanlışın içindedir." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi
23-09-2021 17:10
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, icra ettiği açıklamada, "sözde Kürt" problemininin emperyalistlerin on paralık ödünleme vermediği, iş birlikçilerinin on paralık vazgeçmediği müşterek istismar, inkar ve hıyanet mekanizması adına kullanıldığını kaydetti.

"Herkesi uyarıyorum, kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiye'de yegâne müşterek insanımız güçlü dava değildir yahut siparişi Türkiye düşmanları aracılığıyla sunulan yastıklama müşterek probleminin parçası görülemeyecektir." değerlendirmesinde mevcut Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, apayrı müşterek ifadeyle Kürt menşeli kardeşlerimi dava adına işaretlemek, üste fişlemek demektir. Bunun ismi da vatana ve millete ihanettir. CHP ile İP'in ayrımsız anda HDP'yi yasal örgen görüp neymiş Kürt problemi üstünden PKK'ya zeytin dalı uzatmaları terörizmin değirmenine su haiz bedhahlıktır. Kalbinde yurt sevgisi olup da HDP'nin PKK buyurmak bulunduğunu bilmeyen, görmeyen, algı etmeyen yoktur. HDP'yi yasal kıymetlendirmek meşruluk terimine meftun paslanmış zincirdir. CHP Genel Başkanı zamanı müşterek yanlışın içindedir. İP yönetimi terörizmin pençesinde çelim ve kudret devşirmenin izindedir."

"Akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır"

Bu tablonun akla alışmış ve yerinde yegâne müşterek yanının gösterilemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Anlaşılan odur ki, HDP, alçalma ittifakının öbür ortaklarını bap kulu, politik kukla, kürek mahkumu biçimine çevirmiştir. Oy için, kudret için, kerhane için, kat düşüncesince Türkiye düşmanlarının bayatlamış planlarına tutunanları, bununla da kalmayıp kuvveden fiile geçenleri Türk milleti affetmeyecektir.

Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin kapatılmasını asal düzlük davayı görüştüğü sırada, CHP Genel Başkanı'nın pelit çıkışı akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır. CHP ile Anayasa Mahkemesi ortada pis müşterek dek hattı kurulup kurulmadığı, HDP'nin aklanması mahsus saklı yazı mesajların aykırı gidip gelmediği her insanın alçalma konusu biçimine gelmiştir. Zamanlama bakımından baş döndürücü manidar bulunan müşterek devirde HDP'yi yasal görmek, meşruluk çemberine almaya heveslenmek, Anayasa Mahkemesi üstünde fiili edisyon ihdas kılmak anlamına gelecektir.

CHP Genel Başkanı'nın kulağına ne fısıldanmışsa, önüne koyulan vecibe sıralaması neleri tazammun ediyorsa aynısıyla kılgı ve söyleniş edilmektedir."

"Dostlar kimdir, sulh ne demektir?"

Devlet Bahçeli, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde ve toptan vicdanın dikkatini çekici konuşmasının yapıldığı sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ruzname ve emniyet kirliliğini tetiklemesinin ve buna "İP"in heyecanla katılma etmesinin, elden küstahlık değil, ayrımsız sürede müptezellik bulunduğunu savundu.

Bahçeli, CHP'nin, bölücülüğün ve terörizmin siyasa ayağı olmaya HDP'den şimdi baş döndürücü alışmış ve akıntılı bulunduğunu tez ederek, şunları paylaştı:

"Kılıçdaroğlu'nun yiğit gazilerimizle buluşmasında onların gözünün içerisine nite baktığı, yüreğinin sızlayıp sızlamadığı başkaca tartışılması müstelzim müşterek muammadır. Bu şahsa kalpak giyip çalım hasretmek değil, sarı, kırmızı, yeşil dolama takıp sözleşme ortaklarıyla kucaklaşması şimdi baş döndürücü yakışacak, en azından şimdi realist müşterek foto vermiş olacaktır. Sözde Kürt sorununu tabir fail ki var ise PKK'nın indinde hizaya girmiş, bölücülüğün ağzıyla konuşmuş sayılacaktır.

Terörist Demirtaş'tan selamsız Babacan'a, serok Ahmet'ten satılmış kalemlere varıncaya derece Kürt kardeşlerimizi dava adına gören ve yayınlayan güruhun ne yurt sevgisi ne de kavim mensubiyeti kalmıştır. Kılıçdaroğlu'nun 'bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz' demesi, adeta Türkiye'de harp varmış derece anıştırma ve ihsasta bulunması, yoğun müşterek yarılma, vahametli müşterek ilenme halidir."

"Dostlar kimdir, sulh ne demektir?" diyerek soran Bahçeli, düşmanı arkadaş gören müşterek anlayışın, vatanı karanlığa, milleti uçuruma çekmesinin mübrem müşterek sahn ve siyasa doğruyu bulunduğunu dile getirdi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun müşterek apayrı ifadesinde ise "KHK kapsamında görevden tahsil edilen herkesi görevlerine reddetme edeceğim" açıklamasının, 15 Temmuz'un politik dayanağını, FETÖ'ye duyduğu duyurulmayan sevdayı açıklanmış etmekle kalmadığını, "Pensilvanyalı cani" ile kurduğu makas temasını da gözler önüne serdiğini gelecek sürdü.

"CHP yönetimi beniz kızartıcı müşterek haldedir"

"Bu ülkede müşterek dava var ise o da terördür ve ona dayanak verici politik mihraklardır." ifadesini kullanan Bahçeli, görüşlerini şöyleki sıraladı:

"CHP yönetimi beniz kızartıcı müşterek haldedir. Türkiye'nin ulusal varlığını, ulusal bekasını, ulusal kimliğini zedelemek, fazlası otalamak düşüncesince kuyruğa giren alçakların oyuncağı, siyasa uşağıdır. Yanındaki yöresindeki öbür partilerle ulusal hicap biçimine mevrut CHP'nin, PKK'nın idare suyuna, FETÖ'nün tasrif bölgesine girmesi rezaletin daniskasıdır. Sözde Kürt problemininin hal adresi adına siyasa ve TBMM'nin gösterilmesi ise kavim iradesini çıyan bölücülere lekeletme iştahı ve iştiyakıdır. Buna da on paralık kimsenin hakkı olamayacaktır.

CHP ve İP'in, iletişim araçları üstünden HDP ile pazarlığı yoğunlaştırmaları, PKK'ya tatlılık ve hoşluk tayin çabaları, yarıcı odaklara atılganlık aşılamış, gerçekten 'yarın ne yapacaksınız?' sorusuna karşılık aranmaya başlanmıştır. Kılıçdaroğlu'nun gayesi ve gerçekleştirmek istediği budunsal temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kastetmektir, toptan müşterek senaryo çerçevesinde neymiş Kürdistan'ın yapı temellerine masraf karmaktır.

Terörle kıtal fedakarca ve yiğitçe bitmeme ederken, 350 bilyon doları doğrudan, 1 trilyon doları endirekt iktisap buyurmak neredeyse ağırbaşlı müşterek maliyete eren milletimiz katlanmışken, çocuk katillerini yasal görmek, bunlarla görüşme, konuşma, geçim şartlarını üretim etmeyi hedeflemek zulümdür, zillettir, Türkiye husumetidir."

"Kılıçdaroğlu, HDP'nin girdabında boğulacaktır"

Bahçeli, 1984'ten buyana on binlerce şehidin kanının döküldüğünü, masumların dirilik evinden vurulduğunu belirterek, "Terör örgütünün vuruş adına vuruş yediği müşterek devirde HDP'yi yasal haykırmak PKK'ya el uzatmak, paradigma cenah germek, kıtal kararlılığını münakaşaya açmaktır. Zillete düşenler ne yapsa, neyi söylese boştur, yarıcı terörün kökü kazınmalı, müşterek şimdi doğrulmamak neredeyse ha kırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Terörle mücadelenin adresinin, vatanın değme köşesi ve bitişik topraklarda gözdağı naşir değme eşme bulunduğunu aktaran Bahçeli, "zillet ittifakının dile getirdiğinin bilakis siyasette konuşmakla saat kaybedilmeden, dağda, ovada, kentte hainlerin başı ezilerek devletin hükmü şahsiyetiyle ve milletin alicenap duruşuyla teröristlere kahir karşılık verilmesi gerektiğini" vurguladı.

HDP'nin, yabancıların ve Kandil çetesinin boyunduruk tasmasıyla neymiş siyasa yaparken, CHP'nin de bu tasmaya özenmesi ve isteyen olmasının ulusal müşterek karabulut bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, HDP'nin girdabında boğulacaktır. CHP yönetimi, PKK'nın ve FETÖ'nün tuzağında kaybolacaktır. İP, kabullenmiş ve HDP'yi Kürt politik hareketi gören politik pespayeliğinin bedelini kavim gözetiminde ödeyecektir. Türk milleti, bölücülüğü ve kalabalıklaşan politik bölücüleri tarihin yararsız sepetine fırlatıp, mukadderatına, mukaddesatına ve bin salname birlik hukukuna cesurca cemaat çıkacaktır. Kardeşliğimizin ve ulusal varlığımızın arasına budunsal karışıklık sokmaya ve bu temelde müşterek ayrışma süreci başlatmaya çalışanlar eninde böylecene nadim olacaklardır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı ve MHP'nin, Türkiye'ye baş döndürücü ağırbaşlı müşterek faturası olacak yıldırı ittifakını, ne pahasına olursun durdurmaya azimli, azimli ve müheyya bulunduğunu kaydetti.

"Herkesin saat baş döndürücü geç olmaksızın aklını başına toplaması, Türkiye'nin geleceği ve kaderi üstünde ölümsek müşterek keriz oynamaktan çekilme basiretini gösterebilmesi" icap ettiğini tamlayan Bahçeli, MHP'nin, ne budunsal kökenden gelirse gelsin Türk milletine kolektif beden verici eksiksiz vatandaşları, şişman Türk milleti ailesinin ayrılmaz müşterek parçası adına tümden bağrına basan müşterek politik anlayışın mümessili bulunduğunu dile getirdi.

"Kürt kardeşlerimiz menfez yummayacaktır"

Devlet Bahçeli, bin senedir beraberce yaşanılan, eş birlik hukuku ve dünürlük bağları geliştirilen Kürt menşeli vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti'nin denk haklara cemaat alicenap fertleri bulunduğunu vurgulayarak, "PKK'yla el birliği ortamında budunsal bölücülük arzusu ardında koşanlara Kürt kardeşlerimiz menfez yummayacaktır. CHP bundan hakeza HDP'dir, HDP filhakika PKK'dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK'nın mandası dibine girmiştir." görüşünü paylaştı.

Temel sakatlığın, budunsal bölücülük sorununun, Kürt menşeli vatandaşların tamamını ilgili ve havi müşterek dava adına sunma edilmesi ve ayrıştırıcı müşterek zeminde hal arayışlarına girilmesi olduğuna dikkati çekici Bahçeli, Türk milletinin bu kokuşmuşluğa müsaade vermeyeceğini belirtti.

Bölücü terörün taleplerini tamamı Kürt menşeli vatandaşlara yaygınlaştırmaya çalışmanın, PKK'nın bunların tümünün sözcüsü ve mümessili bulunduğu anlamına geleceğinin altını çizen Bahçeli, hakeza müşterek yaklaşımın Kürt vatandaşların baş döndürücü şişman çoğunluğuna yapılacak müşterek taşlama olacağını, buna da herkesten geçmiş Cumhur İttifakı ve MHP'nin erinç çıkacağını vurguladı.

Bahçeli, emperyalizmin vaatlerle kiraladığı "zillet ittifakı"nın tarih, kavim ve atalar önünde, martir ve gazilerin nispetle kesinlikle aritmetik vereceğini belirterek, demokratik aritmetik gününün ırak olmadığını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ