USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye barış yolunda çok başarılı bir adım atmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Her yıl bundan böyle Antalya'da Diplomasi Oturumu yapılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart'ta yapılacağı çağda Türkiye çok elan başarılı bir adım atmıştır. Barış yolunda atılan bulunan bir adımdır”

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye barış yolunda çok başarılı bir adım atmıştır'
12-03-2022 16:14
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"ne katıldı. Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu katılımcıları ve partililerle baş başa bir müddet geveze ettikten sonradan matbuat açıklaması düzenleyerek gazetecilerden mevrut soruları yanıtladı.

“Cumhurbaşkanımız bugünkü dü iklim ortada gibi bulunduğu derece alıngan ve dikkatli davranmıştır”

Türkiye'nin Antalya'da düzenlemiş bulunduğu Diplomasi Forumu erinç mütekellim MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya'yı bire bir masada birleştirmesini başarılı bir adım şekilde nitelendirerek, “Cumhurbaşkanımız bugünkü dü iklim ortada gibi bulunduğu derece alıngan ve dikkatli davranmıştır. İki ülkeden bir an evvel savaşın sonlandırmasını istemiştir. Bu sonlandırmanın indinde dü ülkenin arasındaki barışın temininde Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir adım atmış olmasını arzulamıştır. Bu çerçevede telefon diplomasisi, yaklaşan konuşma çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Her yıl bundan hakeza Antalya'da diplomatlık oturumu yapılmaktadır. Buraya da oldukça çok bakan, cumhur reisi yahut başbakan, dışişlerinde işyar şahsiyetler katılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart'ta yapılacağı devirde Türkiye çok şimdi başarılı bir adım atmıştır.

Barış yolunda atılan bulunan bir adımdır. Bu adım dü ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışı sağlayabilecek müzakerenin başlangıcını gerçekleştirmek istemişlerdir. Bunda da başarılı olmuşlardır. Burada ehemmiyetli bulunan bir özellik dü ülkenin Dışişleri Bakanlarının Antalya'da bir araya gelmelerinin kabulü indinde Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olması arzusuyla az şimdi Türkiye'ye bir yargıcılık olanağı ve fırsatı tanıdığı bulunan bir diplomatik üslubu yaşama geçirmişlerdir. O bakımdan bu derinti önemli, başarılı olmuştur” laflarını kaydetti.

“Türkiye'nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik başarısını da ölçüm eylemek lazımdır”

Bahçeli, konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

“15 günden bu yana bitmeme fail bu çatışmanın oradaki bir görüşmede neticelenmesi gibi değildir lakin bir başlangıçtır. Sonucun elde edilebilmesi düşüncesince de yararlı bir adımdır. O bakımdan birtakımı iç ve aut değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye'de birtakımı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Bu adımların kâr vermemesini istememektedirler. Bazı basınımızın manşetleri ‘barış gerçekleşmedi, barış yaşama geçmedi, barış şöyleki hakeza oldu' halinde negatif ifadelerle toplumda gelişebilecek bulunan bir arzusu şimdiden söndürmeye mücahede göstermişlerdir. Bu emeksiz bir iş değildir, hakeza bir ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye'nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik başarısını da ölçüm eylemek lazımdır. Bu memleketin evladıyız, harp çok yakınımızda.”

“Yağdan imge edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır”

Türkiye'de kâr senelerde yaşanmış bulunan ayçiçek düşman ile ait problemlere yer veren Bahçeli, “Hepimiz gördük, Türkiye'de nelerin yaşandığına tanık oluyoruz. 23 pare sefine Türkiye'ye ayçiçek düşman getirecek, harp haysiyetiyle az buçuk ertelenmiştir. ‘Türkiye'de yağ yoktur' niteleyerek eksiksiz marketlere atak edilmiştir, matbuat eliyle kımıldatma edilmiştir, yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. Yağdan imge edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır. Bu nedenden çevre bu çeşit yararlı adımları kavim şekilde ne politik partide olursak olalım kalben desteklemekte üstünlük vardır. Çünkü bölgenin, Türkiye'nin, evren barışının yararınadır” sanarak konuştu.

“MHP'nin umumi başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu erinç çıkan imzasız yazı ile ait suali yanıt veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “MHP'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez. Gerçekçidir, geleceği bu anlamda değerlendirir. Artık imza attı mı atmadı mı onu 6 ortağına istimzaç düzeltmek lazımdır” cümlelerine arazi verdi.

“Ben de Twitter'da 5 pare istifham sordum. Bunların yanıtını evvel 6'lı masaya anlatsın”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini şöyleki yorumladı:

“Yanlış bir zamanlama olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir ve orada çok baş döndürücü vaatlerde bulunulmuştur. O vaatler karşısında CHP Genel Başkanı ilkin faziletli sesle azimli bir halde ‘bana gelişigüzel muhtelif suali sorabilirsiniz, burada gelişigüzel şeyi sizinle konuşabilirim açıklayabilirim. Genel başbuğ buradaydı, lakin benim kafamda da istifham vardı soramadım demeyiniz. Ne biliyorsanız sorunuz' demiştir. Ben de Twitter'da 5 pare istifham sordum. Bunların yanıtını evvel 6'lı masaya anlatsın, sonradan Türk milletine anlatsın, ondan sonradan da saat bulabiliyorsa evren barışının kesinlikle gerçekleşeceğine değinmiş olsun.”

“Bu mevzuda Amerika namına intizam vermelidir”

Bir gazetecinin, Türkiye'nin Rusya'ya erinç yaptırıma alınması anlamında talepleri kesinlikle karşıladığıyla ait sorusuna rağmen MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Doğru bir yaklaşım değil. Savaşan devletler ortada cemaat reşit olduğunuz kazançlı imkanlarla harbe girmeden savaşın öncülüğüne isteyen olmak, müeyyide eliyle mücadelesi kımıldatma etmek, büyüme göstermesine ve çatışmasına okazyon sağlayan yaklaşımlara ilgi etmemek lazımdır. Bu mevzuda Amerika namına intizam vermelidir. Bu milletin ve dünyanın ABD'ye soracağı çok sorular vardır. Bunlardan birisi Irak, Afganistan, Suriye, birisi Türkiye'nin bölünmesi düşüncesince mücahede yayınlayan yıldırıcı faaliyetlerinin arkasındaki silahlandırmadır. Bütün bunları yaparken dünyadan Amerika'ya ‘bana kazançlı müeyyide uygulayın, ego bu işten vazgeçeyim' dememiştir” yorumunu yaptı.

Huzeyfe Tarık Yaman - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ