USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren toplanmış 33 bin 889 yıldırıcı ruhsuz duruma getirilmiş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten itibaren dünya içi ve hudut ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne derece mecmu 33 bin 889 teröristin kuvvetsiz bir duruma getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren toplanmış 33 bin 889 yıldırıcı ruhsuz duruma getirilmiş
17-03-2022 19:22
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sitesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yılı nedeniyle martir ailelerinin de katılmış yer aldığı "Şehitleri Anma Günü Programı" düzenlendi.

Bakan Akar, burada meydana getirdiği konuşmada, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının, Kovid-19 testleri fazlalık çıkmış yer aldığı düşüncesince programa katılamadıklarını söyledi.

Şehitleri yağmur ve gönül borcuyla anan, gazilere şükranlarını sunan Akar, martir ve gazilerin aileleri ile tamamı milletin Berat Kandili'ni kutladı.

Akar, Mehmetçiğin yedi düvel karşısında yazdığı alplık destanı bulunan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci sene dönümü kutlama kartı ederek "Her ne derece ortak kükremek zaferi adına adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915'ten 9 Ocak 1916'ya derece 8 kocaoğlan ortak tomar müddet bitmeme fail kişmiri savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk'ün ferman ve komutasındaki Anafartalar'ı da unutmamak gerekir. Bu zafer, Osmanlı coğrafyasının gelişigüzel ortak köşesinden mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla kargaşa ve milletin çiğin omuza, topyekûn mücadelesiyle ve milli bütünlük ruhuyla elde edilmiştir." dedi.

Bu mücadelede "yenilmez" denilen donanma gecesi gecesi ve orduların yenildiğine ve Dünya Savaşı'nın seyrinin değiştiğine ayraç fail Akar, "Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkum geçirmek ve gün sahnesinden gidermek isteyenlere kendisince onların ortaya koyduğu bu harp ruhu, evvel yer aldığı kıl payı bugün de varlık şartımızdır. Bu tatlılıkla hepimiz de vatanımıza, milletimize ve değerlerimize yönelen gelişigüzel ayrışık zılgıt ve tehlikeye kendisince ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla, azim ve kararlılıkla mücadelemize bitmeme etmekteyiz." sanarak konuştu.

"33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi"

Akar, FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hassaten kazanmak kıl payı tamamı yıldırı örgütlerine kendisince taşınmazlar içi ve uç ötesinde mücadelelerini küsurat ortak kuvvet ve ritmde sürdürdüklerini vurgulayarak "Bu kapsamda 24 Temmuz 2015'ten itibaren taşınmazlar içi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne derece bütün 33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilmiştir." ifadesini kullandı. Bakan Akar, PKK/PYD-YPG yıldırı örgütüne kendisince sürdürülen azimli harp sonucunda yıldırı örgütünde çöküşün hızlandığını, örgütün ele başları kabilinden da kokuşma ve çöküşün belirgin belirgin tabir edildiğini dile getirdi.

Yarın Zeytin Dalı Harekatı'nın da sene dönümü bulunduğunu hatırlatan Akar, başarıyla sonuçlanan bu harekatta martir olanları da dualarla andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Akar, terörle mücadelenin indinde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta Türkiye ve KKTC'nin doğruluk ve çıkarlarını dayanak noktası kazanmak düşüncesince faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek bu çerçevede Yunanistan ile hastalıkların arsıulusal hukuka makul adına barışçıl metodlar ve dobra komşuluk ilişkileri süresince çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

Dost ve karındaş devletlerin indinde toprak almaya da bitmeme ettiklerini aktaran Akar, "Bu kapsamda Azerbaycan ve Libya'da askeri eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Azerbaycan ve Libya'nın indinde eş anlı adına NATO, Birlemiş Milletler, Avrupa Birliği ve AGİT görevleri ile düet ilgiler kapsamında Katar'da, Somali'de, Kosova'da, Bosna Hersek'te ve henüz nice coğrafyada tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza şayan halde semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılar sağlamaya bitmeme ediyoruz." dedi.

"Her dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz"

Karadeniz'de de sulh ve istikrarın bilge olmasını istediklerini ve bunun düşüncesince güç gösterdiklerini özetleyen Akar laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ukrayna'daki gelişimleri de yakından izlem ederken gelişigüzel fırsatta henüz ortak tomar dirilik kaybı yaşanmaması, geçim ve denge düşüncesince çabucak ortak mütareke duyuru edilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurguluyoruz. Bu arada Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve tamamı sivillerin bölgeden hassaten Mariupol'den emin halde tahliyesi düşüncesince de gelişigüzel dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bölgemizde sulh ve istikrarın tesisi düşüncesince Montrö'nün ülkemize verdiği yetkilerin kullanılması da dahil, üzerimize sakıt gelişigüzel ayrışık gayreti bugüne derece gösterdik. Gayretlerimiz, bundan sonradan da bitmeme edecek. Temennimiz, alanda ortak an geçmiş sağduyunun bilge olması ve ateşkesin sağlanmasıdır."

"Savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır"

Yaşananların etkin, caydırıcı ve etkili ortak kargaşa düşüncesince domestik ve milli savunma sanayisinin elzem bulunduğunu ortak kere henüz gösterdiğini vurgulayan Akar şöyleki bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, dayanak noktası ve teşvikleriyle savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır. Ancak bundan ahir çalışmalarımızın henüz çetince olacağının da bilincindeyiz. Geçmişte yaya tüfeğimizi bile taşınmazlar dışından hazırlık ederken bundan böyle milli yaya tüfeklerimizi, çokbilmiş kırılan mühimmatımızı, aşırı namlulu füze atarlarımızı, sıkıntı obüslerimizi, İHA, SİHA, TİHA'larımızı, Atak helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve harp gemilerimizi tasarlayıp inşa, yapım ve ihraç seviyesine mevrut bulunuyoruz. Artık geçmişle kıyas edilemeyecek ortak noktaya mevrut Türk savunma sanayisi, elde etmiş yer aldığı birikimle milli savaşçı uçağımızı ve iklim savunma sistemimizi de çıkmak düşüncesince çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir."

"15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 ad ihraç edildi"

Bakan Akar, FETÖ ile mücadeleye de kesintisiz bitmeme edildiğini söyleyerek "15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 ad ihraç edilmiş olup toy bilgi, doküman ve veriler ışığında muktezi işlemler yapılmaktadır. FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en belirgin işareti arka arkaya gerçekleştirdiğimiz güzel operasyonlar ve sayısı değişik küsurat iri tatbikatlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk ordusunun bugüne derece elde etmiş yer aldığı tamamı başarılarda en iri payın, şüheda ve gazilere ilgili bulunduğunun altını çizen Akar şunları kaydetti:

"Onların alplık ve fedakarlıkları katiyen unutulmayacak, nesiller boyu şükran ve şükranla anılacaktır. Asil milletimiz şehitlerine, yiğit gazilerine ve siz giranbaha ailelerine tamamıyla minnettardır. Biz iri ortak eş adına sizlerle kederde ve kıvançta ortak ve beraberiz. Ancak ne yaparsak tecrübe edelim fedakarlıklarınıza bulunan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin de farkındayız. Biliniz ki eren şehitlerimizin ve yiğit gazilerimizin biricik selamünkavlen kanını bugüne derece yerde bırakmadık, bundan sonradan da bırakmayacağız, sevdiklerinin, siz kıymetli üyelerimizin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Sizlerin bize bulunan güveni, desteği ve duasıyla inşallah aşamayacağımız uğur boncuğu ağırlık yoktur."

"Milletimiz şehitlerin özverilerini uğur boncuğu devir unutmayacaktır"

Şehit Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın babası Mustafa Ertan da programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehitleri yağmur ve gönül borcuyla andı.

Türk milletinin canından eren bilmiş yer aldığı vatanı ve bayrağını dayanak noktası kazanmak düşüncesince gösterdiği fedakarlığa tamamı dünyanın tanık bulunduğunu tabir fail Ertan şunları söyledi:

"Oğlum martir Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan vazifeli bulunmuş yer aldığı Hakkari Yüksekova'da iri Türk milletinin huzurunu duman geçirmek talip hain, orospu çocuğu yarıcı yıldırı örgütünün 10 Kasım 2015'te gerçekleştirdiği silahlı saldırıda martir olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna uğur boncuğu devir alışamasak da tamamı sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasretiyle tutuşsa da oğlumun ve tamamı şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi şamil geçim ve alım çalım bizleri ayakta ve çelimli tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini uğur boncuğu devir unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, emlak sevgimizin, istiklal ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri bulunan şehitlerimiz gelişigüzel devir gönlümüzde yaşayacaktır."

Ertan, martir aileleri adına Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğini gelişigüzel devir hissettiklerini dile getirerek Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşları ile tamamı şehitleri korkunç ve gönül borcuyla andı, gazilere dirimsel ve afiyet diledi.

Programa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ