USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an önceki ateşkesin ilanından yanayız

Bakan Akar, "(Ukrayna'dan tahliyeler) Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların birlikte an evvel ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince birlikte an evvel ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an önceki ateşkesin ilanından yanayız
06-03-2022 14:34
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın saldırısı zımnında Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliği ve onların müşterek an geçmiş Türkiye'ye tahliyelerinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an geçmiş ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı.

SAT Komutanlığında, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla bitiren mensubu kutlama kartı etti.

Tüm TSK mensubunun bulunduğu az daha SAT ve SAS mensubunun de iri başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu anlatım fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar lazım SAT, SAS duygulanma kursları olsun bu kurslar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde er meydanıdır." diyerek konuştu.

Bakan Akar, kursların çabucak fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni ayrıca duygulanma kontrolü de içerdiğini aktararak, "Deniz Kuvvetlerimizin birtakım unsurlarının SAT'ların, SAS'ların, derya piyadelerinin harekat alanları çabucak derya değil. İç asayiş harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile çiğin omuza, biricik yumruk, biricik canevi namına Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde iri müşterek muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler." dedi.

SAT'ların hesabına getirmiş bulunduğu kalburüstü görevlerden örnekler verici Akar, "Ülkemiz, milletimiz için, denizdeki hak, bağ ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini iri müşterek başarıyla hesabına getirdiler. Bundan sonraları da gerektiğinde yapacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Bölge namına akıbet basamak alıngan müşterek dönemden geçildiğini, ağır müşterek grup belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Hulusi Akar, şunları söyledi:

"Bunlara makam değme manada mücehhez olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu arkalamak düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince değme devir göreve apiko olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri namına egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da 'Ölürsek, şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna savaşını da şu şekilde değerlendirdi:

"Atatürk'ün söylediği az daha 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz problemlerin diyalog, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl sefer ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna çaba gösteriyoruz.

Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve fikir ile strateji ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla bildirme edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede müşterek ateşkesin, istikrarın, sulh ve hayat ortamının ortaya çıkması, dü diyar arasındaki problemlerin görüşmeler eliyle çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp etraflı kademelerde Türkiye Cumhuriyeti namına temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz."

"Karşılıklı diyaloğun müşterek an geçmiş gelişmesinden yanayız"

Türkiye'nin etraflı devletlerin hudutlarına, ferman haklarına hürmetli bulunduğunu vurgulayan Akar, "Bu manada Ukrayna'nın da arazi bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına hürmetli olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an geçmiş alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, aykırı diyaloğun müşterek an geçmiş gelişmesinden yanayız. Başta ayrıntılar peyda etmek az daha oradaki masum, taharri memuru polis kişilerin hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla koyu müşterek sıkıntı deposu olmaktadır." diyerek konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine de aksan yaparak, şu şekilde bitmeme etti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an geçmiş ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bütün bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an geçmiş ateşkesin ilanından yanayız. Belli müşterek müddet bile olsa, çabuk gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu değme kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun meydana getirmiş bulunduğu icraat çerçevesinde hem diplomatik bununla birlikte siyasal girişimlerde mevcut peyda etmek şekli ile müşterek an geçmiş ateşkesin ve ateşkesin peşi sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır az daha eğitildiler"

Törende mütekellim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi duygulanma kurslarını başarıyla bitiren mensubu kutladı.

Brövelerini takmaya doğruluk ele geçiren SAT ve SAS personelinden menfaatlerini temelli geliştirerek vatana ihtimam sınırlarını hâlâ ileriye taşımalarını ve emlak savunması düşüncesince anbean göreve apiko olmalarını talip Güler, "Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama kartı ayar önünüzde muntazır dizge hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık derya ve başarılarınızın temelli olmasını dilerim." dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Deniz Kuvvetleri düşüncesince aşırı kalburüstü bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS mensubunun yetiştirilmesine akıbet devirde güç verdiklerini belirtti.

Kursu başarıyla bitiren personelin güçlü müşterek terbiye dönemini başarıyla tamamladığını anlatım fail Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimsel bilgilerle donanarak su altının kabadayı komandoları olmaya doğruluk kazandılar. Bir savaş yahut esas harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır az daha eğitildiler." ifadesini kullandı. Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde aşırı değişik coğrafyalarda ve aşırı güçlü şerait altında sizden beklentilerin akıbet basamak erdemli olabileceği yıllarda fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en aşırı mahfuz hedefleri imha edecek, cesurluk ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya dahil edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de izinli bulunan kursiyerlerin kuvvetli babayiğit birer er namına SAT ve SAS duygulanma kurslarına geldiklerini söyledi. Tuğamiral Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz peyda etmek az daha hepimiz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız namına aramıza katıldılar." diyerek konuştu.

TSK'nın icap gayrimenkul içi gerekse gayrimenkul haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere makam mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde değme devir atılmış okun palamut ucu, yaralanan kılıcın incitici yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Konuşmaların peşi sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal çeşidinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ