USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Hudutların korunması milli birlikte meseledir

Milli Savunma Bakanı Akar, "Hudutların korunması milli müşterek meseledir. Mehmetçik hudutlarda namına sağlanan olanakları en çalışan halde kullanıyor, yapılması gerekenleri değerli halde yapıyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Hudutların korunması milli birlikte meseledir
07-05-2022 10:28
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, baş başa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Akdeniz Bölge Komutanlığına geldi.

Komutanlığa gelişinde merasim birliğini selamlayan Akar, faaliyetlere bağlı almış olduğu brifingin arkası sıra liman sahasına geçti.

Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılış Töreni'nde mütekellim Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa, Gazi Hasan Paşa, Kılıç Ali Paşa, Mezamorta Hüseyin Paşa, Oruç Reis, Piri Reis ve Turgut Reis'ten almış olduğu ilhamla değme güzeşte şems baş döndürücü elan etkin, caydırıcı ve etkili müşterek biçimde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

"Türk Deniz Kuvvetlerimiz, denizlerimizde hak, dikkat ve menfaatlerimizi arkalamak düşüncesince namına sunulan görevleri şişman müşterek başarıyla hesabına getirmeye bitmeme ediyor." diyen Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Türk bayrağını topu topu denizlerde dalgalandırarak Türk milletinin gücünü, kuvvetini asimilasyon vazifesini de şişman müşterek onurla hesabına getirdiğini anlattı.

Akar, "Türk Deniz Görev Grubu'nda fariza önleyen Gökçeada fırkateynimiz Libya'nın Misrata açıklarında, ortamında göçmenlerin bulunmuş olduğu müşterek tekneyi belirleme etti. Yarı yığılmış durumdaki 17 ağır aksak göçmene elden esenlik personelimiz kabilinden muktezi müdahaleler yapıldı. Kurtarılan ağır aksak göçmenler, kurulan eş güdüm kararında Libya makamlarına doğrulama edildi. Bu ve benzeşim ameliyat TSK'nın baş döndürücü muhtelif coğrafyalarda barışa, istikrara ve huzura meydana getirdiği insancasına katkıları göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Terörle uğraş operasyonlarına dikkati çekici Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini kalan müşterek gidişatta bitmeme ettirdiğini dile getirdi.

Bakan Akar, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Pençe Kilit Operasyonumuz planlandığı biçimde başarıyla bitmeme ediyor. Bugüne genişliğinde öteki bölgelerde meydana getirilen icraat var. Bunların hepsinin tamamlanabilmesi düşüncesince bu kilidi bağlamamız, bunu güzel müşterek biçimde sonuçlandırmamız gerekli. Zorlu iklim ve arsa koşullarında Mehmetçik kabilinden teröristlerin inlerine giriliyor, buralar alçakların başlarına yıkılıyor. Şu anne genişliğinde 73 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Teröristlere ilgilendiren 102 mağara, melce tahrip, 524 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 10 yiğit tabanca arkadaşımız martir oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının ve onların giranbaha ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme ediyoruz. Mehmetçik'in nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerde ağırbaşlı müşterek korku, endişe, ürkü hakim. Terör örgütünde yıkılış alametleri var. Asil milletimizi 40 yıldan bu yana başına musallat bulunan bu yıldırı belasından kurtarmakta istikrarlı ve kararlıyız. Mücadelemiz en sonuç yıldırıcı nötr bir duruma getirilinceye genişliğinde kararlılıkla bitmeme edecek."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarındaki müşterek tane hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Teröristler haricinde müşterek maksadımız yoktur. Ayrıca müşterek kat elan vurgulamak istiyorum ki binlerce senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu beraberce paylaştığımız Kürtler bizim kardeşimizdir. Bunun en bariz işareti şöhretli bayrağımız ve sancağımız düşüncesince canlarını feda fail ve şehitliklerimizde müşterek arada yatan kahramanlarımızdır. Faaliyetlerimizde dostumuz, komşumuz, kardeşimiz Irak'ın sınırlarına, ferman haklarına, bağımsızlığına, tarla bütünlüğüne sonuç etap saygılıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"Gerçekleri görmüyorlar"

Sınır güvenliği dair tahsil edilen tedbirlere de yer veren Akar, "Mehmetçik, 'hudut namustur' tatlılıkla kesintisiz demeden mücadelesini şişman müşterek fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürüyor." niteleyerek konuştu.

Sınırların güvenliğini milli müşterek maslahat şekilde nitelendiren Akar, şunları kaydetti:

"Yapılan topu topu açıklamalara, bilgilendirmelere karşın maatteessüf birileri gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması milli müşterek meseledir. Bunun hepsi kabilinden anlaşılması lazım. Mehmetçik hudutlarda namına sağlanan olanakları en çalışan biçimde kullanıyor. Yapılması gerekenleri güzel biçimde yapıyor. Mehmetçik'in müşterek tane beklentisi hudutlarda yiğitçe ve fedakarca meydana getirilen faaliyetlere, alın terine hürmet gösterilmesidir. Tek isteğimiz bu. Yalan haberler, gerçek olmayan videolar, dezenformasyonla ayrımlı müşterek idrak oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara erinç aklıselim malikleri dikkatli, tetikte olmalı ve bunlara erinç gerçekleri görebilmeli."

"Yılbaşından bugüne genişliğinde hudutlarımızda 2 bin 65 insan yakalandı, 132 bin 473 insan engellendi." diyen Akar, hudutlarda bütünlük sayısı, altyapı, taşıt gereç, tesisat itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en dip tedbirlerinin alındığını vurguladı.

Bazı matbuat neşriyat organlarında münteha güvenliği tedbirlerine müteveccih arsa düzlük yorumları da eleştiren Akar, "Bazıları gerçekleri bilmeden, 20-30 sene evveli konulardan bahsediyor. Bu yanlıştır. Hudutlarımızda baş döndürücü ati teknolojiler kullanılıyor. Bu şişman ve kaslı imkanların sağlanmasından ötürü milletimize, devletimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

"Siyasi ağız dalaşı konusu yapılmamalı"

Akar, Mart 2011'den bu yana Suriye'de bitmeme fail iç muharebede 1 milyondan müşterek tomar Suriyelinin yaşamını kaybettiğini belirterek, 7 milyondan müşterek tomar bireyin evlerini, yurtlarını bırakma ettiğini söyledi.

Bu kişilerin yöre devletlere hicret kılmak mecburiyetinde kaldığını anlatım fail Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bunlardan müşterek bölümü da hem rejimin bununla ortak yıldırı örgütlerinin zulmünden kaçmak, canlarını örtbas yapmak düşüncesince Türkiye'ye geldi. Güvenliklerinden sakıncasız olduklarında bunlar dönecekler. Zaten dönmeye de başladılar. Suriye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri kabilinden terörden, teröristten arındırılmış sahasında kısaca 5 milyon Suriyeli bulunmakta. Türkiye'de elan ilk 4 milyon yöresinde Suriyeli vardı. Son zamanlardaki dönüşlerle beraberce 3 milyon 700 bin yöresinde Suriyeli, Türkiye'de bulunmaktadır. Sığınmacıların Birleşmiş Milletler kriterlerine uygun, güvenli, fahri ve etkili müşterek biçimde dönüşleri düşüncesince muktezi şartların oluşmasına müteveccih değme muhtelif güç da türkiye kabilinden gösterilmektedir. Bu, insancasına müşterek durumdur. Bunun politik ağız dalaşı konusu yapılmaması lazım. Türkiye gün boyunca tamamıyla mazlumun, mağdurun yanında, onlarla beraberce olmuştur. Şu anda da Türkiye kendine yakışanı yapmaktadır. Milli ve içsel değerlerimiz çerçevesinde bu bireylere erinç insani, vicdani ve türel görevlerimizi arsıulusal kasıntı ve kuruluşlarla bugüne genişliğinde koordineli şekilde hesabına getirdik, getirmeye bitmeme ediyoruz."

"Hiçbir oldubittiye müsaade vermeyiz"

Yunanistan ile Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta yaşanmış bulunan sorunlara dikkati çekici Akar, "Biz topu topu faaliyetlerimizde arsıulusal hukuktan, diyalogdan yanayız. Bütün problemlerimizin barışçıl tarz ve yöntemlerle çözümünü istiyoruz. Buna karşın maatteessüf Yunanistan provokatif hareket ve söylemleri ile emperyalist ve agresif politikalarını sürdürüyor." niteleyerek konuştu.

Yunanistan'ın mültecilere müteveccih adamlık dışı davranışlarına da yer veren Akar, şu ifadeleri paylaştı:

"Yıllardır Yunanistan'ın günahsız bireylere erinç uyguladığı gadirlik ve adamlık dışı tavırlar ile değme muhtelif kepazelik evren kabilinden maatteessüf görmezden gelinmiştir. Ancak Yunanistan, sonuç FRONTEX vakasıyla meşhut suç tutulmuş ve binnetice Avrupa Birliği vakaları sınırlanmış da olsa görmeye başlamıştır. Suçüstü yakalanan Yunanistan dikkatleri bambaşka yöne döşemek ve FRONTEX vakasını esmerleştirmek düşüncesince eğreti gündemler üretmektedir. Yunanistan Tiger Meet'in de arsa almış olduğu birtakımı arsıulusal tatbikatları da bu amaçla kullanmaktadır. Tiger Meet Tatbikatı esnasında FIR, Gayri Askeri Statüdeki Adalar ve personel istirdat sahalarındaki birtakımı mevzuları bencilcesine sömürme etmeye emek vermesi ve tatbikatı Türkiye'nin hak, dikkat ve menfaatlerine erinç istimal gayreti zımnında Hava Kuvvetlerimize tatbikattan çekme emri verdik. Hava Kuvvetlerimiz tatbikattan çekildi. Biz barıştan, güzel komşuluk ilişkilerinden arsıulusal hukuktan yanayız. Bütün hastalıkların görüşmeler kanalıyla çözümünden yanayız. Ancak göz boncuğu oldubittiye müsaade vermeyeceğimizi, hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğimizi her insanın bilmesi lazım. Hakkımızı, hukukumuzu korumakta azimli, istikrarlı ve buna muktediriz."

Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da 1963'te nesir edilen emektar iskelelerin 57 sene boyunca bölgedeki gereksinimi karşıladığını bildirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının deniz güvenliğinin sağlanması ve deniz salahiyet alanlarının korunmasına müteveccih meydana getirilen faaliyetlere dikkati çekici Özbal, "Doğu Akdeniz kıyılarımızda gemilerimiz düşüncesince gerekseme mahsus bakım, tamirat ve geri iş dayanak imkanlarının artırılması da mecburi bir duruma gelmektedir. Bu anlamda bakılınca Aksaz Deniz Üssü'ne arttırma şekilde Mersin Limanı alanda en ehemmiyetli üs imkanını sağlayacaktır. Sahip olunan acemi olanaklar yardımıyla önümüzdeki çağda sürekli şekilde Mersin'e konuşlandırılacak gemilerle Doğu Akdeniz'deki mihman varlığımızın elan da güçlendirilmesi planlamaktadır." niteleyerek konuştu.

Önemli müşterek geri iş üs

Akdeniz Bölge Komutanlığının acemi rıhtım ve iskelelerin yapımı 546 günde milli imkanlarla tamamlandı. Proje kapsamında Doğu Akdeniz'de yoğunlaşan faaliyetlerin paralelinde yüzer birliklere iş düşüncesince rıhtım ve inç iskeleler baştan nesir edildi.

Tüm yüzer unsurların kullanımına akla yatkın bir duruma getirilen acemi rıhtım ve iskelelerin altyapısı gemilere ve denizaltılara iş hasretmek az daha yenilendi. Açılışı meydana getirilen acemi rıhtım ve iskelelerin Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli müşterek geri iş üssü olması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ