USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar’da görevli Mehmetçik ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar'da görevli Mehmetçik ile bir araya geldi. Akar meydana getirdiği konuşmada, “Katar ile burada yaptığımız icraat üçüncü devletlere üzerine değil, ülkelerimizi, milletlerimizi, haklarımızı savunmak, caydırıcılık gücümüzü en yukarı

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar’da görevli Mehmetçik ile bir araya geldi
05-12-2021 21:54

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği görüşme kapsamında geldiği Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nda tetkik ve denetlemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde birlikteki hazırlıkları durumunda inceleyici Bakan Akar, Komutanlığın faaliyetlerine bağlı brifing aldı, emirler verdi.

Daha sonradan Mehmetçiğe seslenme fail Bakan Akar, birliğin kalburüstü çalışmalarını yakından izlem ettiklerini belirterek, “Başarılarınızdan çevre mutluyuz, gururluyuz. Faaliyetlerinizin önümüzdeki çağda de ayrımsız ciddiyet, içtenlik ve başarıyla bitmeme edeceğine inanıyoruz” dedi.

“Katar'la bulunan dostluğumuzu, kardeşliğimizi gelişigüzel sabık gündüz geliştireceğiz”

Özel adına seçilen birliğin hem askeriye faaliyetlerini adına getirdiğini bununla birlikte Türkiye'yi başarıyla asimilasyon ettiğini aktaran Akar, “Dost ve karındaş Katar ve Türkiye, kederde ve kıvançta bir ve bu arada bulunan dü ülkedir. Çeşitli sıkıntıları bu arada yaşadık. Bu sıkıntıların gine etmemesi düşüncesince elimizden mevrut çaba her neyse gösterdik, göstermeye bitmeme ediyoruz. Aynı ciddiyetle görevimizi adına getirecek Katar'la bulunan dostluğumuzu, kardeşliğimizi gelişigüzel sabık gündüz geliştireceğiz. Bunu yaparken de askeriye sanatının gereğini adına sağlamak düşüncesince maksimum çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Katar ile burada yaptığımız icraat üçüncü devletlere dirlik değil”

Birlikte çalışabilmek düşüncesince hem Katar bununla birlikte Türkiye'de meydana getirilen bir tatbikatların önemine yer veren Akar, “Katar ile burada yaptığımız icraat üçüncü devletlere dirlik değil, ülkelerimizi, milletlerimizi, haklarımızı savunmak, caydırıcılık gücümüzü en fevk seviyeye boşaltmak içindir. Yapılan icraat kararı bu konudaki düzem yükseldi, inşallah önümüzdeki çağda baş döndürücü hâlâ doğacak seviyelere ulaşacaktır. Bizim Katar ile eş değerlerimiz, tarihimiz var. Birbirini tanıdıkları bulunan karındaş dü milletiz. Silahlı kuvvetlerimiz de iş birliklerini baş döndürücü doğacak düzeye getirdiler. Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerimiz ve hususi Kuvvetlerimiz gelişigüzel etapta bitirdikleri çalışmalar, eğitimler, tatbikatlarla bu eş bilgi, deneyim ve kabiliyetlerini oldukça en fevk seviyeye çıkaracaktır” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan ve Libya'nın beraberinde Somali'de, Kosova'da, Bosna Hersek'te ve hâlâ nice coğrafyada faik bir gayretle fiilen tarihine, kültürüne ve atalarına uygun şekilde, vicdani ve cihanşümul ilkeler ile insanoğlu hakları çerçevesinde semt ve evren barışına ehemmiyetli katkılar sunduğunu anlatım fail Akar, arkadaş ve karındaş devletlerin indinde toprak almaya bitmeme edeceklerini belirtti.

Mehmetçiğin ülkesinin egemenliği, bağımsızlığı ve güvenliği düşüncesince gayrimenkul içi ve hudut ötesinde terörle mücadeleye, denizlerde ve semalardaki hak, bağ ve menfaatleri korumaya, azim ve kararlılıkla bitmeme edeceğini dile getiren Akar, “Türkiye coğrafyasıyla, değerleriyle Silahlı Kuvvetleriyle şişman bir ülke” ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin doğruluk ve çıkarlarını destek olmak düşüncesince şimdiye denli gerekeni yaptıklarını, bundan böyle da hazırlamaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

TSK'nın aristokrat milletinin sevgisine, güvenine, duasına müstahak olabilmek düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini dile getiren Akar, “TSK binlerce salname tarihimizden süzülüp mevrut ulusal tinsel mesleksel değerlerimiz çerçevesinde, aklın ve bilimin ışığında, kanun ve hukuklar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp aşağılık akilane bitmeme fail sıralanmış yönerge ve komutanlarının egemenlik ve komutasında milletinin emrinde, görevinin başında. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Konuşmasının arkası esna Bakan Akar, Halid Bin Velid Kışlası'nda görevli Mehmetçik ile karavanadan aşındırmak yedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ