USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: 'Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu rastgele çeşitli aut etkiye üzerine kilitliyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: 'Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var'
27-04-2022 23:42

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Düzce Valiliğinin düzenlemiş olduğu iftarda martir aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu, vatanı, kültürü, zamanı ve ordusuyla çelimli bir mevki bulunduğunu tamlayan Akar, “85 milyon olarak, bin yıldan buyana yaşadığımız bu coğrafyada varlığımızı sürdüreceğiz. İbn-i Haldun'un söylediği denli kesinlikle ‘Coğrafya kaderse', Türkiye de asaletli milletimiz de bu coğrafyanın kaderidir” sanarak konuştu. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde arsıulusal ortamda fail durumuna geldiğini dile getiren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de bu kapsamda ülkesinin ve milletinin egemenliğini, bağımsızlığını, adalet bağ ve çıkarlarını destek olmak düşüncesince namına sunulan görevleri hesabına getirmeye azim ve kararlılıkla bitmeme ettiğini bildirdi. Hain vuruş girişimine karşın Türk Silahlı Kuvvetlerinin dosdoğru ayakta bulunduğunu vurgulayan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, meydana getirdiği operasyonlarla, tatbikatlarla bazılarının heveslerini kursağında bıraktı. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonradan bunları başaramaz' sanarak meydana getirilen propagandanın göz boncuğu anlamı olmadığını bir el elan halis muhlis dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

Terörle savaş operasyonlarında gelinen güzel noktaya aksan karşılayıcı Akar, şunları söyledi:
“Asil milletimizi, 40 yıldan buyana başına musallat bulunan yıldırı belasından kurtarmakta kararlıyız. Bu kapsamda ‘ölürsem martir kalırsam gazi' anlayışı zarfında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt zarfında ve uç ötesinde mücadelemize en sonuç yıldırıcı atıl duruma getirilinceye derece bitmeme edeceğiz. Terörist az elan maksadımız orası. Terör belasından kurtulduktan sonradan milletimizin aşırı elan rahat, inanma zarfında yaşamını sürdürmesi muhtemel olacak”

“Korku dağları bekliyor”

Pençe Kilit Operasyonu'na bağlı de değerlendirmelerde mevcut Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu rastgele ayrışık aut etkiye gönül rahatlığı kilitliyoruz” sanarak konuştu. Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Teröristler bunu hissediyor. Korku dağları bekliyor. Korktukları başlarına gelecek. Tüm konuşmalarında bittiklerini görüyorlar. Operasyon bölgemizde nice in var. Bu mağaraları biricik hiç paklamak aracılığıyla operasyonumuz iri bir başarıyla bitmeme ediyor. Alçakça döşenen el inşası patlayıcılardan çevre şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyoruz. Şehit ailelerine yalan verdiğimiz denli şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarının gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Şu anne derece Mehmetçik 57 teröristi atıl duruma getirdi. Önümüzdeki günlerde bu sayının aşırı elan artacağını söyleyebiliriz”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin biricik hedefinin teröristler bulunduğunu tamlayan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini topu topu komşularının komut haklarına ve arazi bütünlüğüne okkalı şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

“Öcümüzü aldın”

Şehit aileleri ve gaziler düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını, hazırlamaya da bitmeme edeceklerini dile getiren Akar, “Milletimiz şehitlerine, gazilerine eş çıkmakta, onların ailelerine müstelzim topu topu saygıyı göstermektedir” dedi. İftar sonrası martir yakınları ve gazilerle biricik hiç lakırtı eden, çocuklarla yakından ilgilenen onların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bakan Akar'a martir yakınlarından biri, ‘Öcümüzü aldın Allah senden razı olsun, seninle rastgele devir alım çalım duyuyoruz” niteleyerek seslendi. Öte taraftan Bakan Akar, Düzce'de Valilik ve Belediye Başkanlığının birlikte AK Parti ve MHP il başkanlıklarını da görüşme ederek DOĞRU Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ