USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hürmetli kalkışmak boynumuzun borcudur

Milli Savunma Bakanı Akar, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize okkalı kalkmak boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hürmetli kalkışmak boynumuzun borcudur
07-11-2021 20:38
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yanı esna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van 6. Hudut Tugay Komutanlığındaki "Sancak Tevdi Töreni"ne katıldı.

Törende müşterek musahabe karşılayıcı Akar, Mehmetçiğin 84 milyonun rahatını, huzurunu sağlamak, düzenlilik gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince karada, denizde, havada namına sunulan görevleri en dobra halde hesabına getirdiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en derin ve en şümullü operasyonlarını, tatbikatlarını yürütme ettiğini vurgulayan Akar, "Terörle mücadelemiz bitmeme ediyor. Komandolarımız teröristlerin peşinde. Bu faaliyetlerin yanı esna ayrımsız sürede arkadaş ve karındaş devletlerin de muhik davalarında onların indinde olmaya bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Terörle mücadelenin, küsurat seyir ve taarruzi müşterek tatlı bitmeme ettiğini tamlayan Akar, şunları söyledi:

"24 Temmuz 2015'ten itibaren başlatılan operasyonun devamında, bugüne denli Mehmetçiğin nötr bir duruma getirmiş olduğu yıldırıcı sayısı 32 bin 859 oldu. 1 Ocak'tan itibaren ise meydana getirilen operasyonlarda mecmu 2 bin 384 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Teröristler 2 akşam ayrımsız yerde yatamıyor, tamamıyla Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor. Artık kaçacak yerlerinin olmadığını teröristlerin ele başları da anlatım etmeye başladı. Biz terörü bitirmekte kararlıyız. 40 seneden bu yana ülkemizin ve milletimizin başına musallat bulunan bu beladan aristokrat milletimizi kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız."

Bakan Akar, operasyonların yandaki devletlerin sınırlarına ve arazi bütünlüğüne saygılı, arsıulusal hukuka uygun, yasal koruma hakkı kapsamında yapıldığını belirterek, "Bizim müşterek tane amacımız teröristlerdir. Terörist az hâlâ bizim amacımız orasıdır." dedi.

"Hudutlarda aldığımız tedbirleri kuvvetlendirme ettik"

Hudut güvenliği çerçevesinde kaçakçılıkla, teröristlerle ve yasadışı göçle mücadelede yapılması gerekenlerin yapıldığını aktaran Milli Savunma Bakanı Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tedbirler, hoppadak İran değil, ayrımsız sürede Irak ve Suriye hududunda da aşırı derin halde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla andıran eş güdüm süresince hudutlarımızın güvenliğinin dört dörtlük şekilde sağlanması düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin peşi esna İran sınırında kimi teşebbüsler olanaklı düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi müşterek defa hâlâ gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri kuvvetlendirme ettik. Jandarma ve kolluk branşında lazım eş güdüm ile etraflı tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda ferah ferah söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü periyodunu yaşıyor. Bundan çevre emeği geçenleri kutluyorum."

Bakan Hulusi Akar, hudutlardaki mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü anlatım ederek, "Beton duvarlar, kuleler, lif örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve his faaliyetlerinin beraberce kullanılmasıyla hudutlarımız hakkıyla bizlere alım çalım sağlayan müşterek noktaya gelmiştir." sanarak konuştu.

"Şehitlerimiz düşüncesince ne yapalım azdır"

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce salname şöhretli tarihinden süzülüp gelen, milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, kanun çerçevesinde, hukuklar doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mürettep mir ile komutanların komut komutasında, milletin emrinde ve görevinin başlangıcında bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatanımız, milletimiz ve yurdumuz düşüncesince himmet sağlayan topu topu mevki adamlarımızı, topu topu komutanlarımızı hürmet ve gönül borcuyla anıyorum.

Bu noktaya gelmemizde, bu başarıları elde etmemizde elbette ki arslan oranı hepinizin bilmiş olduğu üzere şehitlerimize ve gazilerimize ait. Bu sebeple şehitlerimiz ve gazilerimizin üstünde önemle ara vermek lazım. Burada müşterek hususun altını önemle yemek istiyorum, yurt için, kavim düşüncesince gözünü kırpmadan herhangi müşterek çeşitli fedakarlığa katlanıp canını seve seve feda fail şehitlerimiz, yaşamını seve seve ortaya koyan gazilerimiz ve onların aileleri bizim düşüncesince hakkıyla aşırı ancak aşırı önemli. Dolayısıyla martir ailelerimiz, gazilerimiz düşüncesince ne yapalım azdır. Onları uğur boncuğu devir rencide etmemek esastır. Onlara herhangi müşterek durumda, herhangi müşterek halde hürmetkâr girmek bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecektir. Biz de herhangi müşterek çeşitli işlemin takip edeni olacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ