USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki vatandaşların tahliyesine ilişkin, "Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların ortak an önce ülkemize tahliyeleri baş döndürücü önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince ortak an önce ateşkesin ilanından yanayız" dedi

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'
06-03-2022 15:02

Milli Savunma Bakanı Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı. SAT Komutanlığı'nda hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla bütünleyen mensubu kutlama etti.

Tüm TSK çalışanının bulunduğu basamak SAT ve SAS çalışanının de şişman başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu anlatım fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar, lüzum SAT, SAS duygulanım kursları olsun bu kurslar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde er meydanıdır. Dolayısıyla ego arkadaşlarımın bu başarılarından ötürü menfaatlerini birlikte defa elan kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kursların elden fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni, ayrıca önsezi kontrolü de içerdiğini aktaran Akar, "Deniz Kuvvetlerimizin bazısı unsurlarının, SAT'ların, SAS'ların, bahir piyadelerinin harekat alanları elden bahir değil. İç asayiş harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile çiğin omuza, birlikte tane yumruk, birlikte tane canevi adına Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde şişman birlikte muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler" dedi.

SAT'ların hesabına getirmiş bulunduğu güzel görevlerden örnekler verici Akar, "Ülkemiz, milletimiz düşüncesince denizdeki hak, bağ ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini şişman birlikte başarıyla hesabına getirdiler. Bundan sonradan da gerektiğinde yapacaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

Bölge adına akıbet basamak alıngan birlikte dönemden geçildiğini, ağırbaşlı birlikte grup belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bunlara alın gelişigüzel açıdan mücehhez olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu arkalamak düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince gelişigüzel devir göreve müheyya olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri adına egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Derin birlikte sıkıntı kaynağı"

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına bağlı de değerlendirmelerde mevcut Akar, şunları söyledi:

"Atatürk'ün söylediği basamak 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz hastalıkların diyalog, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl tarz ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna kayırma gösteriyoruz. Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve ide ile strateji ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla benimseme edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede birlikte ateşkesin, istikrarın, sulh ve geçim ortamının ortaya çıkması, dü taşınmazlar arasındaki hastalıkların görüşmeler eliyle çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp halis muhlis kademelerde Türkiye Cumhuriyeti adına temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz."
Türkiye'nin halis muhlis devletlerin hudutlarına, emir haklarına hürmetli bulunduğunu tamlayan Akar, şu şekilde konuştu:
“Bu manada Ukrayna'nın da arazi bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına hürmetli olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an önce alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, çapraz diyaloğun birlikte an önce gelişmesinden yanayız. Başta kollar peyda etmek kıl payı oradaki masum, çıplak şahısların hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla dip birlikte sıkıntı deposu olmaktadır."

“Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız”

Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine aksan karşılayıcı Akar, şunları kaydetti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların birlikte an önce ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Tabii halis muhlis bunların yapılabilmesi düşüncesince birlikte an önce ateşkesin ilanından yanayız. Belli birlikte müddet bile olsa aceleci gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu gelişigüzel kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun meydana getirmiş bulunduğu icraat çerçevesinde hem diplomatik bununla birlikte siyasal girişimlerde mevcut peyda etmek şekli ile birlikte an önce ateşkesin ve ateşkesin peşi sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır basamak eğitildiler"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi duygulanım kurslarını başarıyla bütünleyen mensubu kutladı. Brövelerini takmaya adalet elde eden SAT ve SAS personelinden menfaatlerini sabah akşam geliştirerek vatana iş sınırlarını elan ileriye taşımalarını ve emlak savunması düşüncesince anbean göreve müheyya olmalarını talip Güler, “Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama eder, önünüzde gözleyen cümle hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık bahir ve başarılarınızın daima olmasını dilerim” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ise Deniz Kuvvetleri düşüncesince aşırı kalburüstü bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS çalışanının yetiştirilmesine akıbet çağda kayırma verdiklerini belirtti. Kursu başarıyla bütünleyen personelin kavi birlikte yetişek dönemini başarıyla tamamladığını aktaran Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimsel bilgilerle donanarak sualtının kabadayı komandoları olmaya adalet kazandılar. Bir savaş yahut esas harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır basamak eğitildiler" ifadesini kullandı.

Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde aşırı ayrımlı coğrafyalarda ve aşırı kavi şartlar altında sizden beklentilerin akıbet basamak faziletkâr olabileceği yıllarda fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en aşırı masun hedefleri imha edecek, atılganlık ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya karışma edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de kursu başarıyla bütünleyen personele "Aramıza körpe geldiniz" niteleyerek laflarına başladı. Mezun bulunan kursiyerlerin güçlü babayiğit birer er adına SAT ve SAS duygulanım kurslarına geldiğini tamlayan Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz peyda etmek kıl payı hepimiz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız adına aramıza katıldılar" sanarak konuştu.

TSK'nın lüzum taşınmazlar içi, gerekse taşınmazlar haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere alın mücadelesini sürdürdüğünü tamlayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde gelişigüzel devir atılmış okun pelit ucu, yaralanan kılıcın acı yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Konuşmaların peşi sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal kabilinden verildi.

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Ukraynanın iklim alanı kapatılmalı Zelenskiy: 'Ukrayna’nın iklim alanı kapatılmalı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ