USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan’a 'provokasyon' tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki bazısı siyasilerin gerilimi tırmandırmaya çalıştığını vurgulayarak, "Bunların boktan çabalar olduğunu, bu çeşit hisse senedi ve söylemlerle Türkiye'ye üstünlük çalamayacaklarını bilmeleri gerekir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan’a 'provokasyon' tepkisi
08-10-2021 09:55

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, planlı törenle açıldı. Deniz Harp Okulu'ndaki törene Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu da katıldı.

Bölge genelinde askeri ve siyasal bölgelerde derin değiş ve gelişmelerin olduğunu, bunları yakından izleme ettiklerini tabir fail Akar, gelişmeler kararında Türkiye'ye yönelebilecek rastgele muhtelif risk, yıldırma ve tehlikeye alın katılması müstelzim topu topu tedbirlerin alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin arsıulusal bölgede fail durumuna geldiğini bildiren Akar, amma velakin Türkiye'nin ağırlık ve dikkat dalının da genişlediğini aktardı.

TSK'nın ortak dört başı mamur şeklinde Cumhuriyet tarihinin en derin sürecini yaşadığını, Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinin savaşçı unsurlarının tamamının angaje vaziyette bulunduğunu bildiren Akar, Mehmetçiğin topu topu görevlerini başarıyla namına getirdiğini vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının tarihindeki şişman denizcilerden almış olduğu ilhamla başarıyla görevlerini namına getirmeyi sürdürdüğünü dile getiren Bakan Akar, “15 Temmuz sonra kimi kundak ara bozuculuk yuvaları çalıştı yalnız muvaffak olamadı. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ortak dört başı mamur şeklinde namına sunulan görevleri yaptı, hazırlamaya bitmeme ediyor. Deniz Kuvvetlerimiz 2020 senesinde ortak yılda 200 bin sayaç tempo yaparak Cumhuriyet zamanı rekorunu kırdı. 182 devir kıyıya gelmeden fariza karşıcı gemimiz oldu. Deniz Kuvvetlerimiz hainlerden temizledikçe güçlendi, güçlenmeye bitmeme ediyor” diyerek konuştu.

"Azimli, azimli ve muktediriz"

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta Yunanistan ile yaşanmış olan problemlere yer veren Akar, şunları söyledi:
“Biz Yunanistan ile sorunların arsıulusal hususiyet çerçevesinde, güzel komşuluk ilişkileri içre diyalog eliyle siyasal analizör bulunarak çözülmesini, sulh ve geçim boyunca dü yan halklarının zenginliklerden bilistifade inanma ve bol bolamat içre yaşamasını istiyoruz. Bizim içten kanaatimiz, temennimiz bu. Maalesef bilhassa Yunanistan'daki kimi siyasiler agresif hisse senedi ve söylemleriyle düet ilişkileri dağıtmak düşüncesince sorunlara aklen ve mantıkça hal hatırlamak namına gerilimi tırmandırıyor. Bunların boktan çabalar olduğunu, bu çeşit hisse senedi ve söylemlerle Türkiye'ye öncecilik çalamayacaklarını bilmeleri gerekir.”

Yunanistan'daki hem siyasal hem askeri liderleri akla, mantığa ve vakalara aklıselimle bakmaya çağırma ettiklerini tamlayan Akar, kimi emektar er ve siyasetçilerle akademisyenlerin bunları gördüğünü, Türkiye'nin yerinde bulunduğunun görülmeye başlandığını tabir ettiklerini söyledi.

“Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortak kadro tatbikat, faaliyetlerle ortak yere varabileceklerini zannediyor” diyen Akar, şöyleki konuştu:

“Yunanistan'da bilhassa sonuç zamanlarda kimi devletlerin heveslendirme ve kışkırtmalarıyla kimi anlaşmalar gerçekleştirmek şekli ile ortak silahlanma sevdası başladı. evvel matematik, evvel gün bunlara bakın. Bu çeşit girişimlerle Türkiye'ye alın kazanım sağlayamazsınız bu gayretten vazgeçin. Yunanistan'ın içre bulunmuş olduğu hesaplı gestalt malum, ağır namus borcu içindeler. Silahlanma sevdasıyla ortak kadro gereksiz masraflar yaparak ekonomiyi henüz da kötüleştirmekte ve Yunan halkının refahına kastedilmektedir. Bunu Yunanistan'daki sağduyu insanların görmesi lazım. Bu girişimlerin hiçbirinin ilerlemesi gibi değil. Buna alın katılması müstelzim ne tedarik var ise aldık, alıyoruz. Bu mevzuda sonuç basamak azimli, azimli ve muktediriz.”

“Asla izin etmeyeceğiz ”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki istişari, inanma ve inanma artırıcı önlemler görüşmeleriyle NATO Karargahı'ndaki ayrıştırma usulleri toplantılarını diyaloğun geliştirilmesi düşüncesince birer fırsat, makul birer yassı şekilde değerlendiren Akar, “Güven ve inanma artırıcı önlemler çerçevesindeki toplantıyı üç kat yaptık. Dördüncü derinti düşüncesince Türkiye'ye bekliyoruz" diyerek konuştu.

Nautical Geo araştırı gemisinin Türkiye'nin ana kara sahanlığını ihlal ika teşebbüsüne de yer veren Akar, “Girit'in doğusu, Kıbrıs'ın cenup batısında bizim bahir bitirme sahamızı ihlal eylemek şekli ile araştırı masnu emekleri var. Buna katiyen izin etmeyeceğimizi söyledik. Orada Deniz Kuvvetleri unsurlarımız gereğini yapmış oldu ve o gemiyi bahis konusu alana sokmadı. Bu mevzuda kararlıyız, hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğiz” dedi.

Bazı kesimlerin Türkiye'ye müteveccih kundak ara bozuculuk ardında koştuğunu aktaran Akar, şunları kaydetti:

"Türkiye tek halde hiç kimseye yıldırma değil, özlük adalet ve hukukunu korumanın haricinde kimsenin hakkını çiğnemenin ardında değil. Biz her insanın sınırlarına, adalet ve hukukuna, egemenliğine saygılıyız. Türkiye'nin güvenli, çelimli ve çalışan ortak bağlaşık bulunduğunu hepsi bilmeli. Bundan ortak eskiden devirde Yunan muhataplarımızla şu demek oluyor ki bakanlar, erkânıharbiyeiumumiye başkanları düzeyinde diyalog imkanımız, irtibatlarımız vardı. Görüşmeler eliyle beklenen krizleri önleme şansımız vardı. Şimdi bu namevcut oldu. Biz görüşmeye konuşmaya anık olduğumuzu söylüyoruz ancak muhataplarımız bu yaklaşımı sürdürmediler”

Yunan ordusunun Koyun Adası'nda gerçekleştirdiği tatbikata da yer veren Akar, "Koyun Adası'na genişliğinde gelip manevra gerçekleştirmek kımıldatma değil de nedir? Bu meydana getirilen provokasyonlarla gerilimi arttıran tarafın Yunanistan olduğu, ilkin kimi ülkeler kazanmak az daha topu topu evren kabilinden görülmelidir" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin adada yüzlerce senedir bitmeme fail Türk varlığını namevcut saydığını tamlayan Akar, "Türk varlığını bildirme etmeden rastgele ortak hal üretemezsiniz, buna katiyen izin etmeyiz, tek halde gibi değil. Egemen, bağımsız, denk haklara erbap dü devletten bahsediyoruz. Amacımız, görüşümüz budur, bu bildirme edilecek, bu çerçevede görüşmeler yapılacak ve ülkeler özlük sahalarında hayatlarını sürdürecek" diyerek konuştu.

Akar, Türkiye'nin Azerbaycanlı ve Libyalı kardeşlerinin indinde olmaya onlara yerinde davalarında dayanak noktası vermeye bitmeme edeceklerini de laflarına ekledi.

İlk ibret Rektör Afyoncu'dan

İlk dersin Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu kabilinden sunulan törende, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın ve Deniz Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Nurettin Acır okuldaki çalışmalara bağlı bilim verdi. Törende başkaca sınıflarını dereceyle bütünleyen öğrencilere belgeleri Bakan Akar kabilinden verildi.
Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunmasının peşi sıra sonlanmış olan merasim sonra Akar beraberindekilerle Denizcilik ve Askeri Bilimler Bölümü Başkanlığı Simülasyon Merkezi'ni görüşme etti. Burada Köprüüstü Simülatörü'nü inceleyici Akar, simülatörde gemiyle İstanbul boğazından intikal yaptı.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ