USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Milli Savunma Bakanlığı'ndan basın bilgilendirme toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı, akıbet birlikte ayda diyar içi ve hudut ötesinde 3'ü büyük, 24'ü itidalli istidatlı iktisap etmek az daha 27 ameliyat yürütme edildiğini ve 279 yıldırıcı atıl bir vaziyete getirildiğini belirterek, 24 Temmuz 2015'ten bugüne denli hep 32 bin 835, bu se

Milli Savunma Bakanlığı'ndan basın bilgilendirme toplantısı
01-11-2021 13:45

Milli Savunma Bakanlığı kabilinden basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında mütekellim Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde işyar Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara, Milli Savunma Bakanlığınca kıyamet bölgelerinde meydana gelen ameliyat kendince meydana getirdiği bilgilendirmede, “FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ özellikle kazanmak neredeyse topu topu yıldırı örgütlerine kendince mücadelemiz küsurat beraber hız ve tempoda, terörü ve teröristleri kaynağında nötr bir duruma getirme anlayışı ile bitmeme etmektedir. Bu kapsamda; 24 Temmuz 2015'ten bugüne denli Irak ve Suriye'nin kuzeyi karışma mecmu 32 bin 835, bu senenin kökeninden itibaren ise 2.360 yıldırıcı nötr hâle getirilmiştir. Ekim ayında ise gayrimenkul zarfında ve hudut ötesinde 3'ü büyük, 24'ü mutedil yetenekli kazanmak neredeyse 27 ameliyat yürütme edilmiş ve 279 yıldırıcı nötr bir duruma getirilmiştir. Ülkemize müteveccih yıldırı tehdidine kendince yürütme ettiğimiz topu topu operasyonlarımız, özellikle Irak ve Suriye kazanmak neredeyse topu topu komşularımızın sınırlarına ve tarla bütünlüğüne saygılı, arsıulusal hukuka uygun, yasal koruma hakkı kapsamında ve hoppadak yıldırıcı unsurlar maksat alınarak yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Ekim ayında, topu topu hudutlarımızdan gayrikanuni yollarla geçmeye dinamik 471 kişi yakalanmıştır"

Hudut sınırlarında meydana gelen önlemler ve operasyonlar kendince bilgiler de sağlayan Binbaşı Kara, “Alınan arttırma ve dinamik tedbirler sebebiyle Ekim ayında, topu topu hudutlarımızdan gayrikanuni yollarla geçmeye dinamik 471 kişi yakalanmıştır. Bu şahıslardan 24'ü FETÖ mensubu kazanmak neredeyse 38'i teröristtir. 22 bin 406 kişi ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yine bu sürede yürütme edilen operasyonlarda; 18 bin 997 paket sigara, 185 kilo uyuşturucu, 56 skor türlü tabanca ve 121 skor el telefonu ele geçirilmiştir. Sınırlarımızın güvenliği ilgilendiren nezaret ve amme kurumları ile koordineli namına gelişigüzel türlü güçlü gayrimenkul ve tarla şartlarına karşın 7 güneş 24 zaman okunabilen namına sağlanmaktadır” biçiminde konuştu.

“Ekim ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ yıldırı örgütü personelleri karışma kazanmak neredeyse 169 yıldırıcı nötr bir duruma getirilmiştir”

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'deki yegâne hedefinin yıldırı örgütleri ve yıldırıcı gruplar olduğuna nazarıitibar çekici Binbaşı Kara, “Ekim ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ yıldırı örgütü personelleri karışma kazanmak neredeyse 169 yıldırıcı nötr bir duruma getirilmiştir. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde Rejim'in türlü bahanelerle sivillere kendince yürüttüğü saldırılar bitmeme etmektedir. Son beraber ayda, İdlib branşında Rejim kabilinden meydana getirilen top, havan, füze atışlarında ve gayrimenkul saldırılarında, aralarında evlatların da bulunmuş yer aldığı 19 çırçıplak yaşamını kaybetmiş, 72 çırçıplak ise yaralanmıştır. Söz konusu saldırıların sonlandırılması düşüncesince belirlenen hedefler hemen acı dibine alınarak imha edilmekte, birliklerimizin güvenliği düşüncesince muktezi gelişigüzel türlü hazırlık alınmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Bugüne denli birliklerimiz ve Azerbaycan unsurları kabilinden 123 kilometrekarelik düzlük temizlenmiştir”

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Azerbaycan ordusunun çağcıllaşma ve yetişek faaliyetleri ile Ermenistan işgalinden kurtarılan alanlarda mayın/EYP kontrol ve imha faaliyetlerine dayanak noktası vermeye bitmeme etmekte bulunduğunun altını çizen Kara, “Bugüne denli birliklerimiz ve Azerbaycan unsurları kabilinden 123 kilometrekarelik düzlük temizlenmiştir. Ayrıca, mayın ve EYP temizliği kapsamında 899 Azerbaycan personeline yetişek verilmiştir. Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ortada eş çalışma, eğitimlerin planlanması ve yapılması, idare ve yürütme esaslarının mevzun hâle getirilmesine müteveccih başlatılan ‘Kardeş Tugay' projesi sürdürülmektedir. Silahlı Kuvvetlerimizin kalifiye çalışanı ve donanımı ile verilecek gelişigüzel türlü rolü yapabilecek yetenek ve donanımda bulunduğunun ispatı bulunan eş tatbikatlarımız da bitmeme etmektedir” dedi.

“Yunanistan, 2021 yılı kökeninden itibaren askeri derya ve gayrimenkul araçları ile Gayri Askerî Statüdeki Adalara müteveccih 2 bin 61 ihlal gerçekleştirmiştir”

Yunanistan'ın, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde meydana getirilen topu topu çağrılara karşın arsıulusal anlaşmalarla belirlenen yükümlülüklerine karşıt namına Gayri Askeri Statüdeki Doğu Ege Adaları'nın statüsünü bozan eylemlerini sürdürmekte olduğuna nazarıitibar çekici Kara, “Yunanistan, 2021 yılı kökeninden itibaren askeri derya ve gayrimenkul araçları ile Gayri Askerî Statüdeki Adalara müteveccih 2 bin 61 ihlal gerçekleştirmiştir. Anlaşma yükümlülüklerini adına getirmeyen Yunanistan'ın, bire beraber anlaşmadan doğan hakları elinde bulundurduğunu öne sürmesi arsıulusal hukukun eğilip bükülmesi elan da vahimi içinin boşaltılmasıdır. Yunanistan'ın hukuka aykırı, provokatif ve agresif tutumuna kendince diplomatik kanallardan muktezi girişimlerde bulunulmakta, mütekabiliyet kapsamında sahada muktezi yanıt verilmektedir. Yine, Yunanistan'ın NATO zarfında öteki ülkelerle silahlanma ve dayanak noktası arayışına girerek, İttifak zarfında bağlaşma ihdas tutumu, hem NATO'nun el donanması ruhuna bununla beraber düet ilişkilere dokunca vermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“Kıbrıs'ta hükümran eşitliğe dayalı, taç yana canlı ve teşrikimesai zarfında bulunan dü büyüklük yegâne çözümdür"

Binbaşı Kara ayrıca, Yunanistan'dan beklentinin, uzlaşmaz, hususiyet tanımaz tutumundan ve üçüncü tarafları sorunlara karışma ika çabalarından vazgeçmesi, arsıulusal hususiyet zemininde, güzel komşuluk ilişkilerine mebni diyalog ve barışçıl yöntemlerle sorunların çözümüne müteveccih içtenlikli mücahede göstermesi bulunduğunu kaydetti. Kıbrıs mevzusuna da yer veren Binbaşı Kara, “Kıbrıs'ta hükümran eşitliğe dayalı, taç yana canlı ve teşrikimesai zarfında bulunan dü büyüklük yegâne çözümdür. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin de bu hal şeklini benimsemesi Ada'nın dirlik ve refahı düşüncesince hayır olacaktır. Bir kat elan vurgulamak isteriz ki Kıbrıs bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve bağlaşma antlaşmaları doğrultusunda eskiden yer aldığı neredeyse dakika de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

NATO

NATO Savunma Bakanları Toplantısında, lehçe ve toptan gelişmelerin ele alındığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:
“Toplantıda özellikle, Afganistan'da güç şerait altında sansasyonel iş birliğiyle binlerce Müttefik personel ve çırçıplak Afgan'ın sakıncasız tahliyesinin sağlandığı, 20 salname harekâttan muktezi dersler katılması gerektiği; Afganistan'daki insanca ve konuşu boyut ile olası/potansiyel sığınmacı riskine nazarıitibar çekilmiştir. Terörizmle Mücadeleye bağlı olarak; PKK/YPG, DEAŞ, El Kaide ve FETÖ neredeyse yıldırıcı örgütlerle bire beraber anda uğraş ettiğimiz, PKK/YPG'nin mekân devletlerde kişi değiştirerek yıldırıcı faaliyetlerini yürüttüğü, mücadelemizin budunsal ve dini kimliğe bakılmaksızın hoppadak teröristlere kendince yürütüldüğü, komşularımızın egemenliğine, hudut ve tarla bütünlüğüne hürmetli olduğumuz, sınırlarımızda yıldırı koridoru oluşmasına katiyen müsaade vermeyeceğimiz vurgulanmıştır. Ayrıca, dünkü hazırlanacak Stratejik Konseptin NATO'nun ortaklaşa savunma, buhran yönetimi ve ortaklaşa iş zarfında düzenlilik kazanmak neredeyse asliye görevlerini kapsaması gerektiği belirtilmiş; NATO'nun değerlerinin, prensiplerinin ve dayanışmasının korunmasının altı çizilmiş; gayrimenkul değişikliği hususunda, Türkiye'nin Paris Protokolünü onayladığı, Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bunun gereğini hazırlamaya başladığı anlatım edilmiştir.”

Binbaşı Kara ayrıca, FETÖ ile uğraş kapsamında, 15 Temmuz 2016'dan bugüne denli 24 bin 82 personel ihraç edildiğini ve bin 380 personel kendince ise yönetsel sürecin bitmeme ettiğini söyledi. Kara ayrıca, “1 Ocak - 28 Ekim 2021 tarihleri arasında; 3 bin 405 personel amme görevinden çıkarılmış, 629 mütekait personelin rütbesi arka alınmış, 159 personel göreve iadeli edilmiş, 17 mütekait personelin rütbesi/unvanı iadeli edilmiştir” dedi.

"Birkaç ay zarfında de ikinci toplantının Washington'da yapılması planlanıyor"

Pentagon'dan mevrut astronomi ile F-35 harp uçakları dair meydana getirilen görüşmeye bağlı istifham üzerinde Bakanlık kaynakları, Türkiye ve Amerika Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 mevzusundaki ihtilafın giderilmesi ve finansal hususların görüşülmesi özgü sabık hafta Ankara'da beraber toplantı gerçekleştirildiğini belirtti.

Toplantı kararında müzakerelere bitmeme edilmesi dair uygun kalındığı dile getiren kaynaklar, “İlk toplantı yapıldı. Her dü taç basar açılarını ve kişi pozisyonlarını ortaya koydular. Birkaç ay zarfında de ikinci toplantının Washington'da yapılması planlanıyor. Görüşmelerde sorunların çözümüne bağlı metodlar ele alınıyor” niteleyerek konuştu.

Görüşmelerde, Türkiye'nin F-35 programına dönülmesine müteveccih konuların da ele alınıp alınmayacağına müteveccih sorusu üzerine, “Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. Birinci namına F-35 programına arka dönme, ikinci namına tahsis edilen uçakların doğrulama edilmesi şayet bunlar olmuyorsa ödediğimiz paraların iadesi biçiminde beraber görüşümüz var. Bu kapsamda görüşmeler bitmeme edecek” dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki yıldırı saldırıları

Son devirde Suriye sınırına müteveccih kuvvetlendirme görüntülerin arsa almış yer aldığı belirtilerek mümkün beraber harekata bağlı istifham üzerinde kaynaklar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da tekraren anlatım etmiş yer aldığı neredeyse halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini düşüncesince gerekseme bulunan arsa ve sürede gerekenler yapıldı, yapılır. Dönem fasıl bu alanlarda teröristlerin atılım ve sızdırılmış girişimleri oluyor. Buna kendince da gelişigüzel türlü hazırlık şu anda alınıyor. Bu kapsamda da TSK, nerede gerekseme var ise oraya bütünlük kaydırmak aracılığıyla muktezi tedbirleri alıyor” cevabını verdi.
“Kamışlı'ya Rus uçaklarının konuşlandırıldığına” müteveccih iddialar hatırlatılan kaynaklar, “Sosyal medyada dolaşan bazısı sahneler var. Bu sahneler hoppadak o güneş düşüncesince meydana gelen beraber faaliyete yönelik. Bir uçağın gerileyiş yapmış olup elan sonraları ayrılmasına ilişkin. Herhangi beraber konuşlanma bahis konusu değil” dedi.
SAMP-T tedarikine bağlı istifham üzerinde de kaynaklar, evcil sistemlerin geliştirilmesinin indinde gayrimenkul defans sistemlerinin tedarikine müteveccih çalışmaların da bitmeme ettiğini kaydetti.

"(Suriye tezkeresi) Bu sürekliliğin, devamlılığın sağlanması düşüncesince müddet dü sene namına belirlendi"

Irak ve Suriye'ye er göndermeyi içeren tezkerenin TBMM'de ikrar edilmiş yer aldığı belirtilerek bunun süresine bağlı tartışmaların hatırlatılması üzerinde Bakanlık kaynakları şunları söyledi:
“İcra ettiğimiz harekatlarla ülkemize müteveccih Irak ve Suriye'den meydana gelen tehditler azalmış olmakla beraberce hala bitmeme ediyor. Buradaki uğraş beraber devamlılık gerektiriyor. Bu sürekliliğin, devamlılığın sağlanması düşüncesince müddet dü sene namına belirlendi. Aynı sürede mücadeledeki kararlılığımızın dosta, düşmana gösterilmesi düşüncesince bu biçimde çıkarıldı. Ayrıca tezkeredeki ifadelerden hareketle ecnebi silahlı kuvvetlerinin vatanımızda bulunması konusu da tartışıldı. Bu anlatım 2014 yılından bu yana çıkarılan eksiksiz tezkerelerde bire beraber ifadelerle arsa aldı. Bu tezkerede bu mevzuyla ilgilendiren dünkü beraber anlatım yok. 2014'te BMGK'nın 2170 önemli DEAŞ ve öteki yıldırıcı oluşumlarla uğraş dair beraber sonucu var. Bu kapsamda DEAŞ ile mücadeleye müteveccih arsıulusal partner gözetim hükûmeti kuruldu. Bakanlar Kurulumuzun o devirde almış yer aldığı beraber değişmeyen da var. Bu karara güvenerek matrut beraber betik ve 2014 yılından itibaren çıkarılan eksiksiz tezkerelerde bire beraber ifadeler arsa alıyor. Bunun peşinde ayrıksı beraber bilinçlilik aramaya lüzum yok.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ