USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Modifiye tutkunu sürücüler cezadan kaçamadı

Samsun'da modifiye tutkunu anahtar şoförleri ceza yemekten kaçamadı. 1 zaman devam eden gidiş geliş uygulamasında 14 anahtar ve sürücüsüne bütün 3 bin 36 TL ceza yazıldı.

Modifiye tutkunu sürücüler cezadan kaçamadı
05-10-2021 16:55

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Atakum ilçesi Karayolları Kavşağı üstünde modifiyeli, mübalağa egzozlu ve orijinali ile oynanmış vasıtalar üstünde teftiş yaptı. Yapılan pratikte ayaklık dışı modifiye, ön cıncık filmi, mübalağa egzoz, hata ışıklandırma, ayaklık dışı uran hasiyet değişim işlemi ve nağme kontrolü yapıldı. Uygulamada başkaca gidiş geliş kurallarını ihlal fail başka sürücülere de ceza yazıldı. 1 vakit devam eden pratikte 14 taşıt ve sürücüsüne 3 bin 36 TL yönetimsel dünyalık cezası kesildi.

“Aracımı 2 senedir hakeza kullanıyorum, geçmiş sefer ceza yedim”

Aracın yayları kesmik bulunduğu ve yere yaklaşan bulunduğu düşüncesince ceza yiyici makine sürücüsü Yiğit Diyarbakır, “Araç kısık bulunduğu düşüncesince ceza kestiler. Bu vakte denli vardı ama 2 senedir arabayı Samsun'da bu biçimde kullanıyorum. Çevirme yaptılar, ceza keseceğiz diyorlar. 2 senedir minimum 50 defa çevirmeye girdim. Daha evvela yazmadıkları cezayı demin nite yazıyorlar anlamadım. O devir bu vakte denli beni kimler çevirdiyse onlar da vazifesini dört dörtlük yapmamış demektir. Plakamdan imdi evvela girdiğim çevirmelere baksınlar ve ceza yazmayanları görsünler. Demek ki bundan esbak şahıslar vazifesini güzel yapmıyorlarmış” dedi.

Derse erişmek düşüncesince dese de cezadan kurtulamadı

Plakası durumunda sıfır darülfünun talebesi güre ise “Plakam yerinden düştü. Sabah derse erişmek düşüncesince adına taktıramadım. Taktırmak düşüncesince vaktim olmadı. Dersten çıktım Bafra'ya dönüyorum. Ceza yazıldı. 122 TL ceza yazdılar” niteleyerek konuştu.

Yönetmeliğe yaraşıksız sürücülere ceza yağdı

Yapılan pratikte mecmu 40 taşıt arama edildi. Kontrol edilen araçlardan 1 tanesine ‘mevzuata akla yatkın değişikliği işletmemek', 5 sayı sürücüye ‘görüşü engelleyecek film', 1 sayı ‘tescil plak konusu', 1 sayı ‘yasak enerji donanımı', 2 sayı ‘logo konusu', 2 sayı ‘trafik işaretlerine uymamak', 1 sayı ‘teknik koşulları kem değiştirmek' ve 1 sayı de ‘araç muayenesi' mevzusundan cezai iş uygulandı. Toplam 14 taşıt sürücüsüne 3 bin 36 TL yönetimsel dünyalık cezası uygulandı. Samsun'da çirkin modifiyeli vasıtalar üstündeki uygulamaların bitmeme edeceği belirtildi.

Erdi Demür

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ