USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Motosiklet tutkusuyla kanseri yenip dünya turuna çıkmayı planlıyor

Erzincan'da canlı ve kısaca 1 sene geçmiş over (yumurtalık) kanseri tanısı konulmuş bulunan Zehra Gök, motor tutkusu ve ayrışık spor sahalarına bulunan ilgisiyle maneviyat depolayarak kanserle savaşım ediyor.

Motosiklet tutkusuyla kanseri yenip dünya turuna çıkmayı planlıyor
15-10-2021 09:44

Kansere yakalanmadan evvel hemşirelik mesleğini yürütme fail Gök'ü yaşamış olduğu ağrılar ve kemoterapinin verdiği kırıklık yıldırmadı.

Tedavi sürecinden arta artan senelerde davul çalan, yoga eğitmenliği yapan, çiftteker turu düzenleyen ve Erzincan'da meydana gelen muhtelif sportif aktivitelere eklenen Gök, sağlığına kavuştuktan sonraları çocukluk imgesel bulunan motosikletle dünya turuna çıkmayı planlıyor.

Birkaç sene evvel eşinin de yardımı ile motor sürmeyi öğrendiğini kail Gök, hastalığa yakalanmadan evvel yer kentlerde motor turu gerçekleştirdiğini anlatım ederek, en iri hayalinin sağlığına buluşmak ve hâlâ sonraları da motosikletle dünya turuna kabarmak bulunduğunu belirtti.

“Kendimi ya imha edecektim yada nesir edecektim”

Yeğenini görüşme geçirmek düşüncesince gittiği hastanede kanser teşhisi konulmuş bulunan Gök, benim müşterek hikâyem mevcut niteleyerek illet periyodunu anlattı. “42 yaşlarında emektar müşterek hemşireyim” diyen Gök, “11 Kasım 2020 tarihinde müşterek ekip şikâyetlerim dair ön tarif konuldu. Ardından kemoterapiler başladı. Bu süreçte insanoğlu kendini baş döndürücü elleme hissetmiyor. Bir defa korkuyorsunuz hâlâ evvel prova etmediğiniz müşterek şey. Bunun size ne getireceğini bilmiyorsunuz. Her ne denli keyif çalışanı olsam da bunu yaşıyor iktisap geçirmek baş döndürücü ayrı müşterek şey. Tabii ki bunları bozmak ve tolere geçirmek baş döndürücü zordu benim için. Ama cerrahi müdahale yapılmaksızın evvel havalar güzelleşirken evimin bahçesi, yeşil ve tabiat bana baş döndürücü elleme geldi. Bununla yaşam sürmeyi öğrenmem gerekiyordu. Bundan evvel ha değişik müşterek hayatım vardı. Farklı hayallerim vardı. İşte motosikletle dünyayı gezmek, karavan ikrar geçirmek kabil daima gezmekle ilişik idi hayallerim. Güzel hayallerim vardı ancak sahn bu yöne çevirdi beni. Benim de bundan sonraları bununla yaşam sürmeyi öğrenmem gerekiyordu ve zihnim müşterek harp veriyordu. Ya kendimi imha edecektim yada kendimi nesir edecektim. İmha geçirmek ihtimal hâlâ kolaya kaçmaktı. Çünkü müşterek yerde oturacaktım ve öylelikle bekleyecektim. Kaderime razı olacaktım. Ama bana maruz sahn her neyse ego onunla herhangi müşterek günüme başlamaya çaba gösterdim” ifadelerini kullandı.

Motosiklete inzimam geçirmek düşüncesince çabucak iyileşmeye çabalayan Gök, “Ben bana elleme mevrut aktiviteleri hazırlamaya çalışıyorum. Motosikletime binemedim elbette bu süreçte. Motosikletime binmeyi dört gözle bekliyorum ve bunun düşüncesince iri müşterek çabucak iyileşmeye çaba gösteriyorum. Düzenli yerine yoga yapıyorum. Yoga eğitmeniyim ayrıca. Bahçemde yaptığım ıvır zıvır seanslarla kendimi toparlamaya başladım. Süslü hanımlar çiftteker turunu birleştirme ediyorum 3 yıldır. Hep baş başa müşterek şeyler yapabiliyor iktisap geçirmek bana baş döndürücü elleme geliyor. Yürüyüş yapıyorum. Köpeğimle ilgileniyorum. Kedilerime bakıyorum. Aslında bu süreçte kişiye en elleme mevrut şey, yakınlarının o iri destekleri. Hem anadan doğma mevrut ailenizin bununla ortak muahharen akrabalarım dediğiniz kişilerin size oluşturduğu düz ve dayanak baş döndürücü ehemmiyetli baş döndürücü kıymetli. Benim bu hastalığa yakalanmadan evvel bu sene düşüncesince motosikletle dünya turu gerçekleştirmek kabil müşterek planım vardı. Bu sene düşüncesince olmadı ancak bundan sonraları ki süreçte ümit ederim baş döndürücü aceleci müşterek halde iyileşir ve o hayallerimi gerçekleştiririm” biçiminde konuştu.

Sosyal iletişim araçları marifetiyle kendisiyle ayrımsız rahatsızlığı canlı insanlarla iletişime sabık ve onlara maneviyat bulunan Gök, “Beni gören bazısı insanoğlu bana yazmaya başladı. Kiminin annesine, kiminin çocuklarına yada kendilerine elleme geldim. Çok elleme müşterek etkileşim yakaladık. Bu fazlalık erke her kişiye baş döndürücü elleme geldi” niteleyerek şu tavsiyelerde bulundu:

“Başımıza mevrut şeyleri evvel ikrar edelim. Bununla baş başa yaşam sürmeyi öğrenelim. Hayata dört elle sarılalım ve hayatımızı sevelim. Bizim yegâne yaşamımız mevcut ve bunun değerini bilelim. Bu ağır süreçler insanoğlunun dünyasına girmiş olduğu devir hayatınız ast yukarı reşit kabil hissediyorsunuz. Her obje bayır taklak reşit gibi. Hayatınızın ortasına müşterek bomba atık kabil hissediyorsunuz. Şu dizge benim güdeleme kaynağım, hayatım ast yukarı oldu, düzenim bozuldu niteleyerek zinhar üzülme, nerden biliyorsun altının üzerinden hâlâ elleme olmayacağını.”

Senanur Erdoğan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ