USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muğla'da derin kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla yöntemler kapandı

Yoğun kar yağışı ve buzlanma zımnında Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya karaca önünde anahtar geçişlerine müsaade verilmiyor.

Muğla'da derin kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla yöntemler kapandı
25-01-2022 10:41
Muğla

Kentte geceleyin saatlerinde süregelen kar yağışı ve tipinin tesirini çoğaltması zımnında Muğla-Ula kişmiri yolu ile Muğla-Yatağan kişmiri amacında müteselsil avarız meydana geldi. Bölgede takımlar kabilinden kar kürüme ve tuzlama emek harcaması yapıldı.

Kar yağışının tesirini çoğaltması ve buzlanma zımnında semt trafik ekipleri kabilinden Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya kişmiri amacında kâffesi taşıt geçişlerinin durdurulmasının peşi esna kişmiri alternatifleri ve şehremaneti ekipleri çalışmalarını geceleyin gündüz sürdürdü. Akyaka Sakar Geçidi'nde de koyu kar yağışı ve tipi zımnında kimi vasıtalar çevrili kaldı.

Kapanan alternatifleri trafiğe açabilmek düşüncesince geceleyin saatlerinde süregelen kar küreme ve tuzlama emekleri bitmeme ediyor.

Araç geçişlerine müsaade verilmediği düşüncesince bu güzergahı kullanana kentler arası otobüsler ile baş döndürücü sayıda kamyon ve taşıt Menteşe ilçesindeki benzinlikler ile tesislerde beklemeye başladı.

Menteşe ilçesinde ise ekiplerin kar kürüme ve tuzlama emekleri geceleyin gündüz bitmeme ediyor.

Öte taraftan Muğla'nın ilçelerinde de kar yağışı tesirini sürdürüyor.

Menteşe'de şişko transfer durduruldu

Kar yağışının bitmeme etmiş olduğu Menteşe ilçesinde şişko transfer hizmetlerine açıklık verildiği bildirildi.

Belediyeden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, "Yoğun kar yağışı zımnında siz değerli ziyaretçilerimizin güvenliği düşüncesince Menteşe ilçemizde şişko transfer faaliyetleri çelimsiz ortak süreliğine durdurulmuştur." ifadelerine toprak verildi.

Marmaris ve Bodrum'da da kar yağışı sansasyonel oldu

Marmaris ve Bodrum'da cemaziyelevvel geceleyin sansasyonel bulunan ve sahillere denli nazil kar, dağlarda parafin örtüsüyle sabahleyin uyanan vatandaşları karşıladı.

Marmaris merkezinin beraberinde İçmeler Mahallesi parafin örtüsüyle vatandaşlarca dolgunca dolgunca görüntülendi.

Kırsal mahalleleri Osmaniye ve Bayır'da kapanan yöntemler sabahın önce saatleriyle ekiplerce açıldı.

Muhasebeci Bülent Kaya, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 30 senedir yaşamış olduğu ilçede önce kere kar gördüğünü ve baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Kaya, meşime kendisini heyecanlandırdığını ve güzelliğini yaşadığını belirterek, "Çok dobra ortak önsezi önce el dağlarımızda kar görüyorum. Çok dobra ortak duygu. İlk el dağlarımıza lapa lapa yağan kar gördüm. Yangından sonradan çıkar yol kabil oldu bu bereket, yağmur diyelim." dedi.


"35 senedir kar yağmamıştı"

İçmeler Mahallesi yaşayanı Sezer Tokmak da kar luğu yaşadığını ve sabahtan bu güzelliği fotoğralamak düşüncesince ilerleyiş tepesine geldiğini dile getirerek, "İçmeler'de doğdum büyüyüm. 1987 senesinde yağmıştı hakeza ortak kar. O devir 10 yaşındaydım. Mart ayında yağmıştı. 35 senedir kar yağmamıştı. O vakitten sonradan önce el hakeza görüyorum. Çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bodrum Yarımadası'nın nice mahallesinde kar yağışı aralıklarla sansasyonel oldu.

Mazı, Mumcular, Kızılağaç, Dağbelen, Yalıkavak ve Konacık mahallelerinde geceleyin boyu sansasyonel bulunan kar yağışı zımnında kimi evlerin bahçeleri, tarlalar ve makilik alanlar beyaza büründü.

Vatandaşlar ilçede derinlemesine süredir görmedikleri meşime sevincini toplumsal medyada foto paylaşarak yaşadı.

Karın keyfini kollar çıkardı

Kent merkezinde geceden itibaren tesirini sürdüren yağışla rastgele toprak beyaza büründü. Menteşe ilçesinde parklara mevrut çocuklar, masnu poşetleri kullanarak karda kaydı, familya ve dostlarıyla kar hepsi oynadı.

Soğuk havaya aldırış etmeden eğlenen çocuklar, kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı bölgelerde meşime keyfini çıkardı.

Karayolları ve şehremaneti ekiplerinin Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya kişmiri amacında kar kürüme ve tuzlama emek harcaması bitmeme ediyor. Gece ulaşıma mülga yolda hâlâ taşıt geçmesine müsaade verilmiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden meydana getirilen açıklamada ise il genelinde tesirini yayınlayan kar yağışı nedeniyle, Bodrum ilçesi Çamlık, Mazı, Pınarlı Belen ve Mumcular karye yolları, Milas İlçesinin kimi karye yolları, Fethiye İlçesi Nif, Üzümlü, Kızılbel yolu, Seydikemer İlçesi Bekçiler Seki yolu, Marmaris-Muğla yolu ve Menteşe İlçesinin Mahalle yollarında karla uğraş çalışmalarının bitmeme etmiş olduğu bildirildi.

Ekiplerin kar yağışının durmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırdığı tamlanan açıklamada, öbür ilişik gurur ve kuruluşlarla koordineli namına en çelimsiz müddette kâffesi yolların açılması düşüncesince çalışmaların bitmeme etmiş olduğu tabir edildi.

Muğla-Yatağan, Kavaklıdere, Milas kişmiri amacında da ekiplerin kar küreme ve tuzlama emek harcaması bitmeme ediyor. Kara amacında buzlanma yardımıyla ilkin şişman vasıtaların geçmesine müsaade verilmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ