USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Muğla'da doktorun uzman çavuşu darp etmiş olduğu görüntüler kamerada

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde esenlik personelinin darp edilmiş olduğu iddiası ile ilgilendiren asayiş kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kamera kayıtlarında uzman çavuşun görüngü yerinden uzaklaşırken birlikte grubun karşı yayan duvarda sıkıştırıp darp etmiş

Muğla'da doktorun uzman çavuşu darp etmiş olduğu görüntüler kamerada
19-03-2022 10:22

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Mart gecesi yaşanmış bulunan vakada Uzman Çavuş A.A.'nın doktor T.T.'yi darp etmiş bulunduğu iddiası kamuoyuna yansımıştı.

Olaydan sonraları darp iddiası ile ait askeri personel soruşturmanın selameti açısından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından meydana getirilen açıklamada, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine apandisit ağrısı şikayetiyle mevrut jandarma mensubu A.A. ile aceleci serviste memur doktor T.T. arasında, uygulanacak tedaviye ve otama evrakının verilip verilmeyeceğine bağlı yaşanmış bulunan ağız dalaşı esnasında çirkin A.A.'nın sızlanan T.T.'ye müteveccih ‘kamu görevlisine hakaret, isteyerek cerh ve mala dokunca verme' suçlarını işlediği iddiasıyla ait Cumhuriyet Başsavcılığımızca hesaplı anket sırasında, görüngü mahallinin asayiş kamerası kayıtları getirtilerek detaylı halde incelenmiş ve dosyadaki kâffesi deliller ile beraberce değerlendirildiğinde, şüpheliye isnad olunan suçların mahiyet ve mahiyeti ile bulunan kanıt durumu, başta asayiş kamerası kayıtları dikkate alınarak şüpheliye adli arama hükümlerinin uygulanması makul görülmüştür. Söz konusu anket inceden inceye yürütülmektedir” denildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis zerrin meydan bölümünde gerçekleşen olayın asayiş kamera kayıtları ortaya çıktı. Uzman çavuş A.A.'nın elinde Yatağan Devlet Hastanesi'nden atıf edilen evrakı olduğu, doktorun bu evrakı almaya çalıştığı, evrakı vermeyen uzatmalı çavuş görüngü yerinden uzaklaşırken ortak grubun üzerinde yayan duvarda sıkıştırdığı görüntüleri ortaya çıktı.

Yaşanan olayın peşi sıra Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, toplumsal medyasından meydana getirdiği açıklamasında, “Canımızı dengesiz ettiğimiz esenlik çalışanlarına müteveccih herhangi ortak ayrışık sertliği ve girişimi belirgin halde kırıyoruz. Ancak, bu izah ile kâffesi esenlik çalışanlarını ayrı sara yaşanmış bulunan bu olayın istisnai ve ferdî bulunduğunu düşündüğümüzden uzman çavuşumuz ile alakalı olayın esasen medyada, toplumsal basında yansıtıldığı denli olmadığını göstermek amacıyla bu açıklamanın yapılasını ıztırar görüyoruz. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığında memur A..A., 14 Mart 2023 haset karnında meydana mevrut alevlenmiş dert sayesinde Yatağan Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, meydana getirilen yoklama kararında öd kesesi yahut apandist olabildiği değerlendirmesi ve beceri olanaklar ehliyetsiz bulunduğu için ötürü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atıf edilmiştir. Bu atıf üzerinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne revan uzman çavuş, burada Yatağan Devlet Hastanesi'nde meydana getirilen tahlilleri göstererek atıf edilme sebebi bulunan ultrason tetkikinin yapılmasını arzu etmiş ise de bu talebi üzerinde o anda kendisini otama fail doktor haricinde gaip şekilde vakaya engelleme bulunan doktor T.T.'nin ‘Burada ultrasonu çekecek eş yok' tepkisiyle karşılaşmış ve namına ultrason tetkiki yapılmamıştır.

Uzman çavuş talebi karşısında ne denli ısrar ettiyse de namına külfet çıkarılmış, yaşamış bulunduğu alevlenmiş ağırlar zımnında bu hali yakınma edeceğini belirterek Yatağan Devlet Hastanesi'nden sunulan inceleme raporları yanına alarak hususi ortak esenlik kuruluşuna kıymetlendirmek neredeyse aceleci servisi vazgeçme geçirmek amacıyla depar belgesi kapısına yöneldiği esnada kendisini yakınma etmemesi için belgeleri kabul geçirmek talip doktor T.T., uzman çavuşa arkadan saldırmış, darp etmiş, elindeki evrakları gücün kabul geçirmek istemiş, uzman çavuşumuzu duvara akıllıca itekleyerek tarafındaki sağlıkçılar ile bu arada darp etmişlerdir.

Yaşanan bu hadiseye rağmen, namına hücumcu bu doktora için tek arka oruçlu eylemde yok uzman çavuşumuz kendisi ile bu arada refakatçi şekilde mevrut ve kendisi denli uzman jandarma çavuş bulunan arkadaşı ile beraberce endüstrisi vazgeçme etmişlerdir. Bu vakadan sonraları ismi sabık doktor, uzman çavuşumuz oradan ayrılır ayrılmaz ‘Beyaz' harf vererek mesleği ile tek surette yakışmayacak halde uzman çavuşumuzun kendisini taşlama ettiğini, darp ettiğini, saldırdığını, boynunu, sırtına, yüzüne yumruklar vurduğunu ayrıca canını ağır kurtardığını tez etmiş, çalışmış bulunduğu hastanedeki iş arkadaşlarından darp tutanağı almıştır.

Ancak asayiş kamera görüntülerinde belirgin bariz görüldüğü neredeyse ismi sabık doktor ve yanındakilerin şikayetçilerinin bilakis hamle eylemini başlatan ve sürdüren doktor ve yanındakiler olduğu, doktor T.T. ve yanındakiler bulunduğu belirgin bariz belli. Uzman çavuşumuzun tek suretle doktoru darp etmediği ve teessürat ortamında bulunmasına karşın saldırıdan kaçınarak ortak an evvel oradan uzaklaşmaya çalışmış bulunduğu görülmektedir” dedi.

Bekir Tosun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ