USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Myanmar'ın devrik lideri Suu Kyi'ye 5 yıl daha hapis

Myanmar'ın devrik lideri Aung San Suu Kyi, yöntemsizlik soruşturmasında 5 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı. Kyi'nin almış olduğu akıbet ukubet ile değişik suçlardan almış olduğu cezaların toplamı 11 yıla yükseldi.

Myanmar'ın devrik lideri Suu Kyi'ye 5 yıl daha hapis
27-04-2022 11:03

Myanmar'da 1 Şubat 2021'de meydana getirilen askeri darbenin arkası esna görevden alınarak tutuklanan Ulusal Demokrasi Birliği Partisi lideri Aung San Suu Kyi, değişik suçlardan yargılandığı davalarda müşterek ukubet daha aldı. Bugüne derece hesaplı usa vurma sürecinde 6 yıl hapse çarptırılan Suu Kyi, çağ meydana getirilen duruşmada usulsüzlük suçundan 5 yıl daha hapse mahkum edildi. Böylece, daha önceki gayrikanuni telsiz bulundurmak ile Covid-19 kısıtlamalarını ihlal eylemek suçlarından 4 yıl ve halkı kışkırtı suçundan 2 yıl ukubet düzlük Suu Kyi'nin toplanmış cezası 11 yıla yükselmiş oldu. 10'u fazla değişik itham ile üzerine karşıya küsurat ve iddiaları "politik müşterek hamle" namına niteleyen Suu Kyi'nin tamamı suçlamalardan hükümranlık giymesi şeklinde 150 yılı fazla hapse mahkum edilebileceği belirtiliyor.

Cezası indirilmişti

Kamuyu endişeye atıf edecek açıklamalarda mevcut olmak ve dedikodu yaymak, koloni döneminden kalma talih sırları yasasını ihlal, vazifesini kullanarak nahak yere yarar elde etmek, yer ve yapı isticar yetkisini kötüye gitmek üzere değişik suçlamalara sunulan küsurat Suu Kyi, akıbet namına geçtiğimiz Aralık ayında halkı ateşlemek suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Suu Kyi'nin cezası daha sonradan 2 yıla indirilmişti. Myanmar talih televizyonunun duyurduğu haberde, Devlet Yönetim Konseyi Başkanı Kıdemli General Min Aung Hlaing'in 4'er yıl ukubet düzlük Suu Kyi ve Devlet Başkanı Win Myint'in cezalarında 2 salname tenzilat yürütüm sonucu almış olduğu belirtilmişti. Ayrıca, ikilinin cezalarını hapiste çekmeyeceği ev hapsinde kalmayı sürdürecekleri açıklanmıştı.

Myanmar'da 8 Kasım 2020 seçimlerinde alavere dalavere yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021'de çarpış yapılmış, ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi'nin beraberinde baş döndürücü sayıda lider ve kudret partisi yöneticisini tutuklanmıştı.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ