USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MYP Lideri Yılmaz: ”Seçimlere hak kazanan her partiye istisnasız hazine yardımı yapılmalıdır”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, politik adaletsizliğini demokrasinin işleyişini zorlandığını belirterek, “Bir parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan böyle öteki on paralık müşterek partiden farkı yoktur. Anayasal yerine denktaş statüdedir. Bu

MYP Lideri Yılmaz: ”Seçimlere hak kazanan her partiye istisnasız hazine yardımı yapılmalıdır”
18-08-2022 04:03

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, intihap süreçlerinde partilere hazineden meydana getirilen yardımlarla ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Anayasal şekilde partilerin denk statüde bulunduğunu tamlayan Yılmaz, seçime girmeyi hak fail partilerin hepsine hazineden dayanaklık etmek verilmesi icap ettiğini söyledi.

“Bir parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan sonra öteki tek müşterek partiden farkı yoktur”

Seçimlere girmeye hak kazanan dört başı mamur partilere hazineden dayanaklık etmek verilmesi icap ettiğini kail MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye de politik adaletsizlik demokrasinin işleyişini zorlaştırmaktadır. Cüzi müşterek ayak tabanı yardımı da olsa bu yardımın baş noktası doğruluk çerçevesinde müşterek oy kabul etmek ve ya gün batımı ihdas etmek kabil kriterlerden önceki bahse özellik partinin dünya genelinde örgütlenme elde etmiş ve YSK çeşidinden seçimlere katılmaya hak nail bulunmasına ilişkin olmalıdır. Eğer müşterek parti seçimlere girmeyi başarmışsa bundan sonra öteki tek müşterek partiden farkı yoktur. Anayasal şekilde denk statüdedir . Bu açıdan baş müşterek dokuma ve lansman yardımını hak etmektedir. Adalet ve okazyon politik eşitliği bunu gerektirmektedir” dedi.

“YSK seçime müheyya niteleyerek açıklamış olduğu her parti düşüncesince kesinlikle denk müşterek yardım paketi edinmek zorundadır”

Oy oranının yardım koşulu değil, hacim ve bağıntı koşulu olması icap ettiğini kail Yılmaz, “Baraj sınırlaması ile hazine yardımını bire müşterek hukuksal statüyü sağlayıcı müşterek partiye yaptığınızda diğerine yapmadığınızda düzenleme icar giderleri ilkin edinmek kıl payı partiler ortada kesin müşterek anayasal ayrımcılığa illet oluyorsunuz. Oy payı hazine yardımının ana koşulu değil fakat hacim ve bağıntı koşulu edinmek zorundadır. Bunun haricinde YSK seçime müheyya niteleyerek açıklamış olduğu her parti düşüncesince kesinlikle denk müşterek yardım paketi edinmek zorundadır” niteleyerek konuştu.

“Erdoğan bu okazyon eşitliğini sağlamalıdır“

“Sayın Cumhurbaşkanı politik el erki yerine kesinlikle çelimsiz müşterek müddet süresince bu seçime yetişecek halde bu anayasa tasarısını gerçekleştirmelidir” niteleyerek konuşmasını sürdüren MYP Lideri Yılmaz, “Bu sayın Erdoğan'a esas müşterek gidon kazandıracak müşterek aşama olacaktır. Adaylık sürecinde bile namına arttırma müşterek kazanım sunmuş olacağı kesindir. Bu sebeple namına buradan aceleci çağrıda bulunuyor ve politik müsavatsızlık doğuran anti demokratik bu uygulamayı söylediğim kabil baş müşterek hazine yardımı temelinde düzenletmelidir” halinde konuştu.

“Düzenleme Erdoğan'ın lehine olur”

Her partinin hazineden dayanaklık etmek kabul etme önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enine durmaksızın düşünmesi icap ettiğini tamlayan Yılmaz, “Seçime giren partilerin tüm CHP cephesinde değildir. Çoğunun dünkü kurulan partilere dağılan oyları kabul etme ihtimali de yükseltir. Hatta tereddütlü oy kullanmayacakların oylarını da. İttifaklar çerçevesinde bu seçime giren bu partilerin AK Parti ve Erdoğan'dan mevrut bu düzenlemenin Erdoğan cephesine muhabbetini de artıracaktır. Bu sebeple nüfuz ve sayın Erdoğan bu öneriyi enine durmaksızın kesinlikle değerlendirmelidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ