USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NATO: “Putin, Ukrayna'yı hafife aldı”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı hafife aldığını tabir ederek, “Rusya'nın saldırıya bitmeme ika kapasitesini hafife almamalıyız” dedi.

NATO: “Putin, Ukrayna'yı hafife aldı”
16-03-2022 21:08

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısı sona erdi. NATO unsur ülkeleri indinde AB, İsveç, Finlandiya ve Gürcistan'ın da katılmış olduğu güruh sonrası matbuat toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Başkan Putin'in savaşının sefer açmış olduğu ahiret yolculuğu ve yıkımı, Ukraynalıların işgale dirlik azimli direnişini ve bitmeme fail desteğimizin önemini kaba müşterek dille anlattı. Hepimiz Ukrayna halkının ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin cesaretini takdirle karşıladık'' dedi.

''Ukrayna'yı desteklemeye bitmeme edeceğiz''

Stoltenberg, "NATO Müttefikleri ve ortakları, Ukrayna'yı senelerce takım ve eğitimle desteklediler. Ukrayna'nın ehemmiyetli oranda ciddi askeri teçhizatla asliye hakkını savunma, hürriyet ve demokrasiyi korumasına iane ediyoruz. Bugün bakanlar, Ukrayna'ya ehemmiyetli dayanak sağlamaya bitmeme etmemiz gerektiği dair anlaştılar. Askeri malzeme, finansal iane ve insancasına iane dahil. NATO Müttefikleri ve ortakları da milyonlarca Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yapıyor'' ifadelerini kullandı.

''NATO bu krize himmet ve bütünlük zarfında karşılık veriyor''

"Başkan Putin mücadelesi durdurmalı. Hemen güçlerini art çekmeli ve dobra niyetle diplomasiye dönmeli'' diyen Stoltenberg, NATO'nun değme bir vaziyete amade bulunduğunu aktardı. Stoltenberg, "Gelecek hafta, bağlaşık mevki ve hükümet başkanları yılgı müşterek NATO Zirvesi düşüncesince müşterek araya gelecek. NATO, Müttefik egemenliğine yahut arazi bütünlüğüne müteveccih rastgele müşterek saldırıya hoşgörü göstermeyecektir. İttifakı arkalamak düşüncesince defans planlarımızı elhak etkinleştirdik. Hazırlığımızı artırdık. Atlantik'in değme dü yakasından birlikler konuşlandırdı. Şu anda İttifak genelinde beniz binlerce güç erdemli alarmda. Avrupa'da beniz bin ABD askeri, genellikle İttifak'ın şarki kesiminde aracısız NATO komutası altında kısaca 40 bin er var. Bu güçler iklim savunmasının yanı sıra, iklim ve çokluk gücü kabilinden desteklenmektedir” dedi.

"NATO kara, hava, deniz, siber ve gök kabil topu topu bölgelerde emek vermek yapacak"

NATO'nun güvenliği dair toy müşterek gerçeklikle dirlik karşıya bulunduğunu tabir fail Stoltenberg, “Bu sebepten dolgun savunmamızı ve caydırıcılığımızı etraflıca vadede baştan şekillendirmeliyiz. Bugün askeri komutanlarımızı kara, hava, deniz, siber ve gök kabil topu topu bölgelerde tercihler geliştirmeleri düşüncesince görevlendirdik” dedi.

"Birlikte şimdi müşterek tomar masrafımız gerekiyor''

Daha kesif ve şimdi müşterek tomar sayıda manevra yapılması icap ettiğini tamlayan Stoltenberg, NATO'nun şimdi müşterek tomar defans masrafı yapması icap ettiğini vurguladı. Stoltenberg, “Müttefiklerin savunmaya GSYİH'sinin minimum yüzdelik 2'sini aktarması gerekiyor. NATO kuma finansmanı, beraberce çalışmamızı sağlayıcı asliye unsurdur. Ulusal defans çabaları düşüncesince müşterek güç çarpanıdır. Müttefikler arasındaki dayanışmayı gösterir. Güvenliğimiz düşüncesince bu ciddi anda, Kuzey ABD ve Avrupa arasındaki NATO donanması değme zamankinden şimdi önemli'' dedi.

"NATO, Ukrayna'ya er göndermeyecek"

Bir gazetecinin NATO'nun Ukrayna'ya er gönderip göndermeyeceği sorusu üzerin Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya er göndermeyi planlamadığını aktardı. Rusya'nın NATO üyesi devletler düşüncesince ne adım yıldırma taşıdığının sorulması üstüne ise Stoltenberg, “Putin Ukrayna'yı hafife aldı. Yıldırım operasyonu ile müşterek birçok günde Kiev'i edinmeyi düşündü, lakin hata matematik yaptı. Ancak Rusya'nın saldırıya bitmeme ika kapasitesini hafife almamalıyız. Rusya aşırı ve türlü silaha erbap müşterek ülke. Ayrıca çekirdeksel silahlara erbap ve bunları kullanabilme iradesini adisyona katmalıyız” dedi.

Mustafa Ulusoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ