USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Sancar: Türkiye'nin ortak parçasıyım

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Türkiye'nin müşterek parçasıyım. Umarım sizler de anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz lakin Türk olduğunuzu unutmayın." dedi.

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Sancar: Türkiye'nin ortak parçasıyım
18-02-2022 18:01
Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle müşterek araya geldi.

Bakanlık biçim binasında gerçekleşen organizasyona ayrışık üniversitelerden 43 mektepli katıldı. İçlerinde Aksaray Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve OSTİM Teknik Üniversitesi Genç Ofis Ekibi'nin de toprak almış olduğu gençlere müşterek görüşme fail Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızda müşterek büyüğümüzü ağırlıyoruz. İnsanlık hesabına sağlam müşterek kişiliği bulunan müşterek bilgelik insanını ağırlıyoruz. Bizim düşüncesince ayrı müşterek coşku ve onur. Bugün gençlerimiz bizlerle müşterek arada. Hocamızın müşterek ifadesi var, 'Memleketine hayır bulunan tamamı dünyana hayır olur.' diyor. Vatan sevgisiyle milletine memleketine hayır olan, idealleriyle kendini yetiştiren insanlar, bu yolda ilerledikçe cihanşümul bir vaziyete gelirler. Hocamızın örneğindeki gibi. Kökünden kopan dikme ne genişliğinde kalburüstü olursa olsun çürüyor namevcut oluyor. Bilim hayatına ehemmiyetli müşterek meslek açmış hocamızın ehemmiyetli vurgularından birisi de bu. Mardin'den Nobel'e uzanan müşterek öykü mevcut yanımızda. Bu hikayenin gençlerimiz açısından elbette müşterek esin güdeleme deposu bulunduğunu biliyoruz. "

Bakanlık şekilde insanoğlu odaklı müşterek düzentileme izlediklerini tamlayan Kasapoğlu, "Bilimde, sanatta, kültürde, sporda, içtimai yaşamda tamamı olanakları gençlerimize sunarak, onları destekleyerek, elan donanımlı kılma arzumuz var. Gençlik Merkezlerimizle, cahillik kamplarımızla, plan desteklerimizle... Biz bilime, sanata, kültüre, spora, değme bölgeye özen duyan gençlerimizi tamamı gücümüzle destekleyeme güç harcama ettik. Yine desteklemeye bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Ülkenin ciharıyek yanından gençlerle değme daim bu arada olduklarını özetleyen Kasapoğlu, "Olağanüstü planlar ve manzara dünyaları bulunan gençlerimizle, bilimin peşi sıra koşan gençlerimizle beraberiz. Her gencimiz bizim düşüncesince hazine. Bu memleketin çocuklarını bu açıdan tecrübesi birbirinden bulunmaz sizler üzere büyüklerin rehberliğinde beslemek bakanlığımızın en iri motivasyonlarından biri." değerlendirmesinde bulundu.

Aziz Sancar: Türkiye'de aşırı elleme pedagoji bilimi alabilirsiniz

Aziz Sancar, Mardin'de doğduğunu ve ilkokuldan üniversiteye genişliğinde öğrenimini Türkiye'de yaptığını vurgulayarak, gençlere şöyleki seslendi:

"Türkiye'de aşırı dobra pedagoji bilimi görebilirsiniz. Onu vurgulamak istiyorum. Son yıllarda birtakım ana babalardan biliyorum, çocuklarını alelhusus aut devletlere atmak istiyorlar. Türkiye'de aşırı dobra üniversitelerimiz var. Çok elleme pedagoji bilimi alabilirsiniz. Ben aşırı dobra pedagoji bilimi aldım Türkiye'de. Benim zamanımda Türkiye'de doğacak derecede bilgelik gerçekleştirmek zordu. Ben bilgelik yapmayı Türkiye'de öğrendim. Bilim yapmayı ego dâhiliye hocam Muzaffer Aksoy'dan öğrendim. Onun üzere aşırı kalburüstü bilgelik insanlarımız değme bölgede var. Onlardan bilgelik yapmayı öğrenebilirsiniz. Dışarı çıkmayı aut devletlere gitmeyi referans ederim lakin Türkiye'yi unutmayın. Türkiye'ye borcunuz mevcut lakin esasen bu namus borcu da değil. Türkiye kalbimdedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim Türkiye kalbimdedir. Türkiye'nin müşterek parçasıyım. Umarım sizler de anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz lakin Türk olduğunuzu unutmayın."

Bilimde donanımlı olmanın fors katığını vurgulayan Sancar, "Türk olmanın müşterek yönü de bilimde donanımlı olmaktır. Ben Türkiye'nin değme kesiminde hürmet görüyorum bire müşterek sürede dünyanın değme durumunda de hürmet görüyorum. Çünkü bilimde doyurmak oldum. Kendinize, ülkenize fors vermek istiyorsanız elinizden geldiği genişliğinde ne yapıyorsanız yapın en iyisini hazırlamaya çalışın. Spor yapmayı da unutmayın. Benim üzere kaleci olmaya çalışmayın, kalecilik çetin iş. Hem vucüdu hem beyni canlı meblağ spor. Burada sizleri görmek, Türkiye'nin bu etap geliştiğini değerlendirmek hakkıyla beni sevindiriyor, umutlandırıyor. İnşallah sizin kuşak, benim kuşağın 10 katı elan iyisini yapar. Türkiye'mizi dünyanın en yukarı ülkelerinden birisi yapar." ifadelerini kullandı.

Türk yaşamına ehemmiyet verilmesi icap ettiğini özetleyen Sancar, "Türk dünyası var, çabucak Türkiye değil. Onlar bizlere bakıyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan... Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor. Onları da unutmayın, onlarla teşrikimesai yaparsa Türk dünyası, dünyanın en çelimli kutuplarından birisi olabilir." halinde konuştu.

"Benim zamanımda bu üzere organizasyonlar, teşkilatlar yoktu"

Bir öğrencinin sordurulmuş olduğu "Bakanımızdan müşterek nesne isteseydiniz ne olurdu?" sorusuna ise Sancar, şu yanıtı verdi.

"Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla müşterek nesne istemezdim. Bu sağlanan imkanların ötesinde ego müşterek nesne istemezdim. Ben bunu hakkıyla söylüyorum. Benim zamanımda bu üzere organizasyonlar, teşkilatlar yoktu. Bunları görür görmez hakkıyla kıvançlı oldum. Teknofestte gördüklerim beni aşırı bahtiyar etti. O nedenden ayrıksı müşterek nesne istemezdim."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ