USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nurdağı'nda depremzedelerin yaraları birlik kuvvetli konteyner şehirde sarılıyor

"Asrın felaketi" yerine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde birlik kuvvetli konteyner şehirde depremzedelere nice imkân sağlanıyor.

Nurdağı'nda depremzedelerin yaraları birlik kuvvetli konteyner şehirde sarılıyor
24-02-2023 13:07
Gaziantep

Depremler zımnında baş döndürücü sayıda lüp yıkıldığı ilçede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinatörlüğünde, TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü kanalıyla yığma, rekiz ve konteynerlerden oluşan iare tahaffuz alanları yapılıyor.

İlçede 2 ayrı kısımda 305 bin metrekarelik alanda, toplumsal kuruluş ile kütüphanelerin de arazi aldığı, 3 bin 208 birimden oluşan, 19 bin bireyin kalabileceği iare tahaffuz sahalarında yapım emek harcamaları sürüyor.

İlçede inşaatına başlanan tuğla evlerin de çelimsiz müddette tamamlanması bekleniyor.

Her muhtelif imkân mevcut

Kurulumu tamamlanan ve depremzedeleri ağırlaya başlamış olan konteyner kent, şarküteriden kuaföre, toplumsal alanlardan okullara, el sanatları merkezinden kültür-sanat aktivitelerine derece nice İmkan depremzedelere sunuyor.

Tekyürek Meydanı'ndaki toplumsal şarküteriden depremzedeler, parasız erzak gerçekleştirme ederken, hıfzıssıhha sıkıntısının çözüme kavuşturulması düşüncesince Gaziantep Büyükşehir Belediyesince ilçedeki yüzme havuzu, banyo ve çamaşırhanelere dönüştürüldü.

Çocukların görgü bilimi bilimi hayatından ırak kalmaması düşüncesince deri sınıflar kuran ekipler, düzen parkları, spor alanları oluşturup ayrımsız vakitte seyyah kitabevi ve yetiştirme yurdu ihtiyacına da hızlıca yanıt verdi.

Konteyner şehir sakinleri memnun

Afetzede Ayşe Aydın, AA muhabirine, depremde düşünemeyeceği derece acılara şehadet ettiğini belirterek, o haset tanım edemeyeceğini söyledi.

Evlerinin depremle baş başa yıkıldığını ve nice yakınını kaybettiğini aktaran Aydın, "Oğlumun enkazın altında kaldığını zannettim, baktım oğlum otomobilin içerisinden çıktı. Gelini sordum, evladı sordum. Ondan sonraları onun sesini duydum. Daha hayatımda anca yanında talih yaşamadım. Sarıldım, şükrettim elden secdeye kapandım. Yani bazısı insanoğlu aklını kaybetse üstelik normaldir. O ahenk o duygu, kargaşa noktayı sanki. Akşam bu arada oturduğumuz yakınlarımızı kaybettik." dedi.

Aydın, depremin peşi sıra yanında müddet çadırda kaldıklarını, pazartesi haset ise konteyner kente yerleştiklerini tabir etti.

Burada değme muhtelif imkanın sunulduğunu dile getiren Ayşe Aydın, şunları kaydetti:

"Buraya erişince şu demek oluyor ki kral dairesi kabilinden gördüm. Girdik, yerleştik. Şimdi toy gıcır hüzünleri, acıları geçmişi hatırlıyorsun. Neyi, hangisini sıraya koyacağımı bilemiyorum. Aklıma hangisi gelirse onu söylüyorum fakat biberli tarifsiz. Evet hakeza yanında biberli yok. Devletimizin Allah yalpak ve yardımcısı olsun. Kendisi (Recep Tayyip Erdoğan) geldi. Yani eş fakat bu derece yapabilir, ne yapsın? Yani 11 il, ilçeler, köyler aut aklıma üstelik gelmiyor. Çok çetin yani. Ona da zor olsa gerek bizlere elbette zorsa. Biz şu demek oluyor ki baş döndürücü gösterişli yanında avlu yaşıyorduk, değme şeyimiz rahattı. Ama hakeza de karabulut olacakmış. Kimseye yaşatmasın bundan sonraları rabbim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ