USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Öfkeli yolcu, otobüs şoförüne korku dolu anlar yaşattı

Mersin'de Büyükşehir Belediyesine ilgilendiren yolcu otobüsü, müşterek yolcunun saldırısına uğradı. Şoför ile tartışan yolcu, durakta indirilmiş olduğu otobüsün önünü kesip hareketini engelledikten sonradan sileceklerini ve camını kırdı, sürücüye tehditler savurdu.

Öfkeli yolcu, otobüs şoförüne korku dolu anlar yaşattı
18-09-2022 21:02

Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Mezitli ilçesinde 25 numaralı şehremaneti otobüsünde yaşanmış olan olayda, adının H.Y. bulunduğu öğrenilen yolcu, apayrı ortak yolcunun vasıtaya binmesi esnasında otobüs şoförüne bağırdı. Şoföre bağırmaya ve tehditler savurmaya bitmeme fail H.Y. ortak müddet sonradan otobüsten indi. Kırmızı ışıkta gözleyen arabanın camlarına vuran ve sileceklerini kaldıran yolcu, şoföre aşağıya inmesi düşüncesince bağırmaya bitmeme etti. Otobüsün uğrunda biraz ahit gözleyen saldırgan, henüz sonradan arabanın şoför yanındaki camını kırdı. Araç sürücüsüne ve otobüste mevcut öteki yolculara korku dolu anlar yaşatan hiddetli şahıs, henüz sonradan fenomen yerinden uzaklaştı.

Otobüs şoförü korku dolu anları anlattı

Diğer yolcuların da agresif yolcuya tepkime gösterdiği vakayla ilişik yaşadıklarını özetleyen Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Kamil Akkaya, “Duraktan yolcumu indirdim ve bindirdim. Duraktan büyümek üzereyken, dâhilen yolcunun bir tanesi ‘yolcu var' dedi. Ben de birlik depar belgesi yaptığım düşüncesince ‘şu an yolcu alamam, trafiğe çıkıyorum' dedim. Bu posta içerideki vatandaş, ‘sağına baksana' sanarak bağırdı. Ben de birlik depar belgesi yapıyordum, dirilik güvenliği hasebiyle trafikte duramayacağımı söyledim, ilerleyiş biçiminde bitmeme ettim. Devam ederken bana ‘sağa çek dur' sanarak bağırdı. İkinci kat yeniden gine bağırdı bire ortak şekilde. Ben bu posta ışıklara erişince al yandı ve mecburen durduk. Üstüme akilane geldi. Yolcular ‘ayıp, ne yapıyorsun sen' dediler. O tepkiyi görür görmez arka oturdu" dedi.

Hareket ettikten ortak müddet sonradan yolcunun bu posta 'sağa çek' sanarak bağırdığını kail Akkaya, "Hastane durağında yolcu indirdim, bindirdim. Orada inmedi. İnmediği düşüncesince bitmeme ettim. Muhtar durağında gine yolcu indirdim, bindirdim. Muhtar durağında indi. Ben de sağıma baktım aynaya, yolcu olmaması nedeniyle çevre kapılarımı kapattım. Tam akıntı edecektim, ön kapıya 3 posta vurdu ve ‘kapıyı aç' dedi. Ben de ‘açamam' dedim. Yine kapıya vurdu. Can güvenliğimden korktuğum düşüncesince kapıları açmadım. Bu posta arabanın önüne geçti. Arabanın ön camına vurdu. Silecekleri kaldırdı. Beni 2-3 ahit orada tuttu. Arabanın soluna akilane dolandı. Cama vurdu ve ‘aç camı' dedi. Ben ‘açamam' dedim. 2-3 posta tekrarladım. En böylece cama mevcut kuvvetiyle vurdu ve cıncık kırıldı. Sonrasında karşıya geçti. Oradan beni yıldırma etti ve ‘seninle görüşeceğiz' dedi. Olay bu biçimde oldu” ifadelerini kullandı.

Olayla ilişik şikayette bulunduklarını tamlayan Akkaya, Mezitli Polis Merkezi'ndeki ifadesinin ardından, agresif yolcu H.Y.'nin de anlatım hasretmek düşüncesince karakola getirildiğini laflarına ekledi.

Olayı hatıra kamerada

Öte taraftan fenomen hatıra otobüsün ortamında ve haricinde mevcut asayiş kameraları çeşidinden saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, araçtan nazil yolcunun otobüsün önüne geçip camına vurarak şoförü dun çağırdığı anlar arazi aldı. Şoförün ve içerisindeki yolcuların tepkilerine aldırış etmeyen şahsın, arabanın sileceklerini kaldırıp, çoban yanındaki camı vurarak kırdığı anlar da görüntülere yansırken, otobüs içerisindeki yolcuların çığlıkları da kameralara yansıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ