USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrenci yurdundan çıkan atık mobilyalar bakın neye dönüştü

Kocaeli'de mektepli yurtları kabilinden maruz atık mobilyaları pisik evine muhavvil firma, elde etmiş olduğu gelirle de çıkmaz hayvanları düşüncesince çaça alıyor.

Öğrenci yurdundan çıkan atık mobilyalar bakın neye dönüştü
29-11-2021 14:00

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde mevcut müşterek mobilya istihsal firması, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla "Her Kapıya Bir Kedi Evi" projesi başlattı.

Öğrenci yurtlarından metruk mobilya ve dolapları satın meydan firma, atıkları pisik evine dönüştürüyor. Kedi evlerinin müşterek yönünü yurtlara veren, müşterek yönünü ise düşüt maliyetlere müşterilerine satan firma, elde etmiş bulunduğu sağlık ile çıkmaz hayvanlarına abla alıyor. 2 sene içinde 10 bini müşterek tomar pisik evi satışı meydana getiren firma, üretime bitmeme edeceğini söyledi.

"Kar gayesi gütmüyoruz"

Pandemi çağında pisik evi yapımına başladıklarını kail şirket sahibi hür Kantarcı, "Kendimize reklam bütçesi ayırdık. Bu bütçeyle çıkmaz hayvanlarına korumak düşüncesince çalışmalarımıza başladık, velut müşterek emek vermek oldu. Gayet iyi tepkiler aldı. İnsanlar kapısının önündeki hayvanlara korumak düşüncesince pisik evi yaptıracak müşterek yatak bulamadılar. Hem kişi ürünlerimizi takdim etmek bununla birlikte çıkmaz hayvanlarına iane kılmak neredeyse hakeza müşterek projeye başladık. Belediyelerin şita aylarında sokaktaki hayvanlara ehliyetsiz kaldığını gördük, bizde kişi çapımızda gelişmemiş başladık. Kedi evlerine hedeflediğimizden hâlâ aşırı müşterek kütle istem etti. Bundan banko kar gayesi gütmüyoruz zira bu projeye müşterek afiyet ve reklam bütçesi kendisine başlandı" dedi.

"Sanal pazarlarda 50-70 TL ortada ürünlerimizi satıyoruz"

Yavrulama dönemlerinde öğrenci layıkıyla XL ve küçük modelleri de yaptıklarını kail Kantarcı, "Bizim misyonumuz hem çıkmaz hayvanlarına korumak bununla birlikte şu pandemi çağında mobilyalarımızın tanıtımını yapmak. Kullanılan dolapların çöpe gitmesini engel iktisap kılmak neredeyse dolapları alarak kişi istihsal tezgahımızda demonte bir vaziyete getiriyoruz. Daha sonraları da mevhum pazarlarda, perakende, petshop ve baytar kabil bölgelere doğrudan teyit yapıyoruz. Kedi evine aşırı istem bulunduğu düşüncesince kılıç bunu butik mahsul kendisine da hazırlamaya başladık. Çeşit kendisine da mahsul hazırlamaya başladık. Bunları mevhum pazarlarda 50-70 TL ortada satıyoruz. Tabi bunların komite oranları var. Kedi evlerinin hâlâ müşterek tomar insana kavuşması düşüncesince kişi bünyemizde vermeye çalışıyoruz. Çünkü şahısların alıntı gücü az, bizde en düşüt fiyattan vermeye çalışıyoruz" sanarak konuştu.

"Her habbe önüne pisik evi yapana derece projemizi bitmeme ettirmeyi düşünüyoruz"

Milyonlarca insana erişmek istediklerini kail Kantarcı, "Yaptığımız ürünlerden kişi maliyetimizi çıkardıktan sonraları artan paraları çıkmaz hayvanlarına abla kendisine arka veriyoruz. Kazandığımız para, gene çıkmaz hayvanlarına gidiyor. Türkiye'deki dört başı mamur illere abla dağıtımımızı yapıyoruz. ‘Her Kapıya Bir Kedi Evi' sloganıyla kılıç yola çıktık. Her yapının rastgele habbe önüne pisik evi yapana derece projemizi bitmeme ettirmeyi düşünüyoruz. Şu anne derece 10 bini müşterek tomar pisik evi satışımız oldu. Belediyelerle bu arada de çalışıyoruz. Diğer illerden de istem mevcut ancak şuanda hakkıyla yetiştiremiyoruz. Amacımız; kapasiteyi az buçuk hâlâ arttırarak rastgele şehremaneti ile idman ve işsiz hayvanın kalmasını engellemek. Talebe layıkıyla ehliyetli kurda stoklarımız var. hususi sektörde de dip müşterek biçimde istem ediyor" halinde konuştu.

"Herkesin elini taşın dibine koyması lazım"

Çoğu yerden istem geldiğini kail Kantarcı, "E-Batlandır şirketi kendisine kişi bünyemizde yaptığımız pisik evlerinde efsanevi kuruluşlarından talepler geldi. Bunlara 2 bin 500 nüsha parasız müşterek biçimde armağan ettik. Sponsorlar desteğinde hâlâ da müşterek tomar vermeyi hedefliyoruz. Öğrenci yurtlarımızda rötuşlu edilen dolaplardan bizlere istem geldi. Dolapları çöpe atmaktansa bunları rötuşlu yazar pisik evi yaptık ve yurtlara verdik. Bize verdikleri fırıldak karşılığında kendilerine 100-150 sayı pisik evi teyit ettik. Mobilyalarınızı çöpe atmayın kılıç değerlendiririz. Bir elin nesi mevcut dü elin sesi var. Herkesin elini taşın dibine koyması geçişsiz ki çıkmaz hayvanları evsiz kalmasın" ifadelerini kullandı.

Fehime Kartal-Mehmet Ekrem Ceylan-Mustafa Uslu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ