USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi komisyonda görüşülüyor

AK Parti milletvekillerinin imzasını haiz Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda başlandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi komisyonda görüşülüyor
10-01-2022 13:17
TBMM

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, başkanlığında toplandı.

İşler, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile öğretmenin mesleğe girişten itibaren editör olabileceği kariyer sistemi ve bunun getirmiş olduğu zat haklarının belirlendiğini tabir ederek, "Teklif ile muallimlik namzetlik döneminden sonraları öğretmen, bilirkişi hoca ve başmuallim edinmek az daha üç kariyer basamağına ayrılmakta, namzet öğretmenlerin öğretmenliğe atanmasında imtihan uygulaması kaldırılmakta, bilirkişi muallimlik ve başmuallimlik unvanlarının kazanılması düşüncesince lüzumlu kıdem, pedagoji bilimi ve imtihan koşulları belirlenmektedir." dedi.

Kanun teklifinin bilirkişi öğretmenler ve başöğretmenler düşüncesince basamak ve sevap artışı öngördüğünü tamlayan İşler, "Teklif ile birlikte numara aşamalı kadrolarda fariza önleyen öğretmenlerin ek işareti 3600'e çıkarılmakta, gayrı derecelerde mevcut öğretmenlerin ek göstergeleri de bu artışa gereğince düzenlenmektedir. Ayrıca kontratlı öğretmenlerin dirilik güvenliği ve esenlik mazeretleri zımnında apayrı bölgelere atanmaları buyruk dibine alınmaktadır." diyerek konuştu.

İşler, "Teklif ile mevzuatımıza, öğretmenlere sınırlanmış birlikte manzume kanununun kazandırılması zamanı niteliktedir. Eğitim sistemimizin asliye direği bulunan öğretmenlerimiz düşüncesince şişman ehemmiyet haiz bu teklif muallimlik mesleğinin statüsünü yükseltecektir. Teklif ile getirilen kariyer sistemi ve öğretmenlere sağlanacak finansal ulama öğretmenlerin gelişimini destekleyeceği kabil performanslarını arttırmada motivasyon özelliği taşıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Geleceğimizin çelimli inşasını eğitimin gücünde görüyoruz"

Teklife müteallik komisyona bilgelik verici AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de hem Türk pedagoji bilimi sistemi aynı zamanda pedagoji bilimi sisteminin en ehemmiyetli ögesi öğretmenler açısından zamanı birlikte kanun teklifini mülaki kızarmak az daha toplandıklarına ayraç ederek, eğitimle ilgilendiren konuların ara sıra siyasal tümen aidiyetlerini aşan birlikte kuma düşünce, tasar çizim ve gaye gerektirdiğini söyledi.

İnsani kalkınma hedeflerinin ehemmiyetli noktasını eğitimin oluşturduğunu vurgulayan Maviş, "Biz, geleceğimizin çelimli inşasını eğitimin gücünde görüyoruz. Eğitimi insanımızın dirim standardını yükselten, ülkemizin insanoğlu kaynağını evren ile rakiplik edebilir donanıma kavuşturan birlikte proses kendisine görüyoruz. Biz, içtimai ve kazançlı kalkınmada erbap olduğumuz en ehemmiyetli zenginliğimizin insanoğlu kaynağımız bulunduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple asliye önceliğimiz baştan sona kişiye müteveccih yatırımlar olmuştur. 2002'den buyana herhangi birlikte sene bütçeden en şişman oranı ulusal öğrenime ayırmamızın sebebi ahacık bu asliye ayn açımızdan kaynaklanmaktadır." dedi.

Türkiye'nin izlemsel hedeflerine ulaşmasının çelimli pedagoji bilimi yapısına müteallik bulunduğunu tabir fail Maviş, şunları kaydetti:

"Küresel ve diyalekt oyuncu olmamızın kalifiye insanoğlu kaynağına müteallik bulunduğunu biliyoruz. Bilimde, sanayide, teknolojide hedeflerine erişmiş çelimli ve şişman Türkiye'yi fakat eğitimdeki başarılarımızla kurabileceğimize inanıyoruz. Elbette ki Türkiye'nin izlemsel hedeflerine ulaşabilmesi düşüncesince nice faktörün bulunduğunu biliyoruz. Ancak bu faktörlerin en önemlisinin de pedagoji bilimi stratejimiz olduğu, sanıyorum her insanın kuma kanaatidir. Bugüne genişliğinde pedagoji bilimi stratejimizi güçlendirecek nice bilinçlilik yaptık."

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını, verimliliğini, uzmanlığını ve etkinliğini henüz da artırmanın önceliklerinden bulunduğunu dile getiren Maviş, "Bu amaçla geçtiğimiz senelerde Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri ve Öğretmen Strateji Belgesini hazırladık. Şimdi de öğretmenlerimizle ilgilendiren gene çelimli birlikte etap atıyor ve öğretmenlerimiz düşüncesince ehemmiyetli güçlendirmelerin toprak almış olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu yüksek Meclisimize teklif ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Maviş, "Mevzuatımızda mevcud muallimlik mesleğinin gerektirdiği tüzel zemini ehemmiyetli miktarda karşılayan tensikat yanı sıra kanun teklifimizle, mesleğe girişten itibaren muallimlik mesleğinin önemiyle mevzun birlikte kariyer sisteminin ve bu kariyer sistemiyle ilgili toy zat haklarının belirlenmesi öngörülmektedir. Şimdi Öğretmenlik Meslek Kanunu itibarıyla en ehemmiyetli gördüğümüz düzenlemeleri bu kanun teklifi ile takdirlerinize bildirme ediyoruz." dedi.

Maviş, kanun teklifinde toprak düzlük düzenlemeleri de anlattı.

Komisyonda, kanun teklifinin hepsi üstündeki görüşmeler bitmeme ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ