USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Onlar 112’nin kadın kahramanları

Başkent'te birlikte 112 istasyonunda fariza fail afiyet çalışanlarının topu topu bayanlardan oluşuyor. Acil tababet teknisyeni ve paramedik kadın afiyet personelleri, noktayı vardığında cankurtaran kullanıyor, noktayı vardığında marazlı taşıyor.

Onlar 112’nin kadın kahramanları
22-09-2021 14:02

Ankara'da toprak meydan birlikte 112 istasyonunun mensupları ağız ağıza bayanlardan oluşuyor. Yenikent Semt Polikliniği Kampüsü içinde toprak meydan 112 istasyonunda yekûn 15 kadın keyif çalışanı vazifesini sürdürüyor. Ambulans kullanımından pestil taşınmasına, aceleci keyif müdahalesinden lazım topu topu uygulamalara denli görevlerini muvaffakiyet ile sürdüren kadınlar, kurulan bu ortamdan memnuniyetlerini dile getirdi.

Ankara 112'de etkin ve 11 senedir enerjik birlikte biçimde vazifesini sürdüren Paramedik Makbule Sırdaş, İHA muhabirine meydana getirmiş bulunduğu açıklamada, “Atamamız olup buraya geldikten sonraları naşir erkekli adına çalışmaya başladık. Belli birlikte müddet sonraları hanımefendilerin keyif dalında yoğunlaşmasından ötürü istasyonlar da kadın ağırlıklı olmaya başladı. Biz şu an ağız ağıza kadın adına dönüştük. Sürücülerimiz kadın, ATT'lerimiz, asistan keyif personellerimiz kadın, paramediklerimiz kadın. Tamamen bu biçimde oluştuk yani. Her işi kendimiz yapıyoruz. Aracı sürmesini, hastayı taşımasını, aha lastiği patlıyor, onun bakımına, yıkamasına vesaire. Bu biçimde topu topu iş tamir vesaireleri de kendimiz yapıyoruz. Bu bizlere henüz baş döndürücü çelim veriyor. Kadınların henüz baş döndürücü kişi ayakları üstünde durabilmesini, henüz çelimli bulunduğunu gösteriyor. İnsanlar bizlere şaşırıyorlar. ‘Kadınsınız siz elbette taşıyacaksınız, uzlaştırıcı elbette süreceksiniz' falanca diye. Ama bunu daim bu arada el ele başarıyoruz arkadaşlarla” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara dokunmak, afsun almak, yardımda mevcut peyda etmek baş döndürücü güzel”

Görevleri gereği 24 saatlik kez sisteminde çalıştıklarını dile getiren Sırdaş, “Benim 5 yaşlarında yegâne oğlum var. Biz daim nöbetli çalışıyoruz ve dallar herhalde nöbetli çalışmaya alışıyorlar. Biliyorlar zaten. ‘Annem zaman nöbete gidecek, ana zaman dideban misin' laflarını baş döndürücü duyuyoruz. Çocuklar 24 zaman sürecinde bizi özlüyorlar. Benim oğlum söz gelimi kreşe gidiyor. Nöbetten çıktığım günün ertesinde ‘Anne ego okula değerlendirmek istemiyorum, zaman seninle çağ etmek istiyorum' diyor. Bu mesleği bihakkın isteyerek yapıyorum. Umarım bihakkın yapabiliyoruzdur. İnsanlara dokunmak, afsun almak, yardımda mevcut peyda etmek baş döndürücü güzel” biçiminde konuştu.

“İnsanların en mütekait alelacele önceki beraberinde bulunan hepimiz oluyoruz”

Acil tababet teknisyeni adına fariza eden Gülcan Abay, “Yaklaşık 15 senedir bu mesleği yapıyorum ve bunun 11 yılı cankurtaran sürücülüğü adına bitmeme ediyor. Birçok vakayla karşılaşıyoruz, kişilerin en mütekait alelacele önceki beraberinde bulunan hepimiz oluyoruz. Onun vermiş bulunduğu cümbüş ve alım çalım oluyor. Güzel birlikte şey. İlk başlangıçta insanlarımız baş döndürücü yadırgıyordu. ‘Aaa ambulansı kadın sürüyor' üzere tepkiler veriyordu. Tabii 11 senedir Ankara 112'de bitmeme edince bundan böyle insanlarımız da alıştı. Ankara'nın sürücülerine bihakkın baş döndürücü teşekkürname ediyorum, muhtemel merhale kez vermeye çalışıyorlar, alıngan davranıyorlar. Herkese teşekkürname ediyorum bu konuda. Çünkü onlar da duygudaşlık yapıyorlar, arkada olanın kendileri yahut kişi yakınları olabileceğini düşünüyorlar. Hemen hızlı birlikte biçimde kez açılıyor. Ama başlangıçta baş döndürücü yadırgandık tabii. ‘Aaa siz mi taşıyacaksınız, siz mi kullanacaksınız' üzere tepkilerle karşılaştık. Ama alıştılar” niteleyerek konuştu.

“Mesleğimle alım çalım duyuyorum, bireylere asistan peyda etmek baş döndürücü dobra birlikte şey”

Biri 18, ötekisi ise 17 yaşlarında dü evladı bulunduğunu kaydeden Abay, evlatlarının makine kullanmayı babalarından değil, kendisinden bellemek istediklerini belirterek, “Oğlum da, kızım da benden bellemek istiyorlar. Her seferinde ‘Anneciğim bana da öğret, lütfen bana da öğret, sen baş döndürücü dobra makine kullanıyorsun' diyorlar. Yani benden iane kabul etmek istiyorlar. Herkese teşekkürname ediyorum. Mesleğimle alım çalım duyuyorum. İnsanlara asistan peyda etmek baş döndürücü dobra birlikte şey” dedi.

“Yeri ulaştığında ambulansı kullanıp, noktayı ulaştığında ihtimal de ‘kimsenin taşıyamaz' söylediği hastayı tığ taşıyoruz”
Kadınların gelişigüzel platformda enerjik birlikte biçimde gösteriş aldığına nazarıitibar çekici Fatma Çerkeşli, “Genel adına birlikte ön sakatlık var. Kadınlar yapması imkansız deniliyor. Ama anca değil elbette ki. Çok şükür tığ beraberlik ile nice şeyin üstesinden geliyoruz. Biz hanımlar adına gelişigüzel şeyin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Zaten nice platformlarda da hanımlar çalışıyor. Yeri ulaştığında ambulansı kullanıp, noktayı ulaştığında ihtimal de ‘kimsenin taşıyamaz' söylediği hastayı tığ taşıyoruz. Benim üzere etraflı arkadaşlarımın da işini mucibince adına getirmiş bulunduğu düşüncesince baş döndürücü mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ