USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Onlar 112’nin kadın kahramanları

Başkent'te ortak 112 istasyonunda fariza özne esenlik mensuplarının kâffesi bayanlardan oluşuyor. Acil tababet teknisyeni ve paramedik kadın esenlik personelleri, noktayı vardığında cankurtaran kullanıyor, noktayı vardığında pestil taşıyor.

Onlar 112’nin kadın kahramanları
22-09-2021 14:02

Ankara'da arazi meydan ortak 112 istasyonunun personelleri ağız ağıza bayanlardan oluşuyor. Yenikent Semt Polikliniği Kampüsü içinde arazi meydan 112 istasyonunda yekûn 15 kadın esenlik çalışanı vazifesini sürdürüyor. Ambulans kullanımından hastalanmış taşınmasına, acele esenlik müdahalesinden mukteza tamamı uygulamalara derece görevlerini muvaffakiyet ile sürdüren kadınlar, kurulan bu ortamdan memnuniyetlerini dile getirdi.

Ankara 112'de etkin ve 11 senedir enerjik ortak halde vazifesini sürdüren Paramedik Makbule Sırdaş, İHA muhabirine meydana getirmiş bulunduğu açıklamada, “Atamamız olup buraya geldikten sonraları yayıncı erkekli adına çalışmaya başladık. Belli ortak müddet sonraları hanımefendilerin esenlik dalında yoğunlaşmasından çevre istasyonlar da kadın ağırlıklı olmaya başladı. Biz şu an ağız ağıza kadın adına dönüştük. Sürücülerimiz kadın, ATT'lerimiz, asistan esenlik personellerimiz kadın, paramediklerimiz kadın. Tamamen bu halde oluştuk yani. Her işi kendimiz yapıyoruz. Aracı sürmesini, hastayı taşımasını, ahacık lastiği patlıyor, onun bakımına, yıkamasına vesaire. Bu halde tamamı iş tamirat vesaireleri de kendimiz yapıyoruz. Bu bizlere elan baş döndürücü çelim veriyor. Kadınların elan baş döndürücü öz ayakları üstünde durabilmesini, elan çelimli bulunduğunu gösteriyor. İnsanlar bizlere şaşırıyorlar. ‘Kadınsınız siz nite taşıyacaksınız, uzlaştırıcı nite süreceksiniz' falanca diye. Ama bunu daim bu arada el ele başarıyoruz arkadaşlarla” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara dokunmak, afsun almak, yardımda mevcut kazanmak baş döndürücü güzel”

Görevleri gereği 24 saatlik iş sisteminde çalıştıklarını dile getiren Sırdaş, “Benim 5 yaşlarında yegâne oğlum var. Biz daim nöbetli çalışıyoruz ve füru herhalde nöbetli çalışmaya alışıyorlar. Biliyorlar zaten. ‘Annem zaman nöbete gidecek, ana zaman nokta misin' laflarını baş döndürücü duyuyoruz. Çocuklar 24 sayaç sürecinde bizi özlüyorlar. Benim oğlum söz gelişi kreşe gidiyor. Nöbetten çıktığım günün ertesinde ‘Anne ego okula görmek istemiyorum, zaman seninle hengâm etmek istiyorum' diyor. Bu mesleği bihakkın bayıla bayıla yapıyorum. Umarım bihakkın yapabiliyoruzdur. İnsanlara dokunmak, afsun almak, yardımda mevcut kazanmak baş döndürücü güzel” halinde konuştu.

“İnsanların en emekli acilen evvel birlikte bulunan biz oluyoruz”

Acil tababet teknisyeni adına fariza fail Gülcan Abay, “Yaklaşık 15 senedir bu mesleği yapıyorum ve bunun 11 yılı cankurtaran sürücülüğü adına bitmeme ediyor. Birçok vakayla karşılaşıyoruz, şahısların en emekli acilen evvel birlikte bulunan biz oluyoruz. Onun vermiş bulunduğu coşku ve alım çalım oluyor. Güzel ortak şey. İlk başlangıçta insanlarımız baş döndürücü yadırgıyordu. ‘Aaa ambulansı kadın sürüyor' üzere tepkiler veriyordu. Tabii 11 senedir Ankara 112'de bitmeme edince bundan böyle insanlarımız da alıştı. Ankara'nın sürücülerine bihakkın baş döndürücü teşekkürname ediyorum, belkili basamak kez vermeye çalışıyorlar, kırılan davranıyorlar. Herkese teşekkürname ediyorum bu konuda. Çünkü onlar da duygudaşlık yapıyorlar, arkada olanın kendileri yahut öz yakınları olabileceğini düşünüyorlar. Hemen dizi ortak halde kez açılıyor. Ama başlangıçta baş döndürücü yadırgandık tabii. ‘Aaa siz mi taşıyacaksınız, siz mi kullanacaksınız' üzere tepkilerle karşılaştık. Ama alıştılar” sanarak konuştu.

“Mesleğimle alım çalım duyuyorum, kişilere asistan kazanmak baş döndürücü dobra ortak şey”

Biri 18, başkası ise 17 yaşlarında dü evladı bulunduğunu kaydeden Abay, evlatlarının otomobil kullanmayı babalarından değil, kendisinden bellemek istediklerini belirterek, “Oğlum da, kızım da benden bellemek istiyorlar. Her seferinde ‘Anneciğim bana da öğret, lütfen bana da öğret, sen baş döndürücü dobra otomobil kullanıyorsun' diyorlar. Yani benden iane kabul etmek istiyorlar. Herkese teşekkürname ediyorum. Mesleğimle alım çalım duyuyorum. İnsanlara asistan kazanmak baş döndürücü dobra ortak şey” dedi.

“Yeri ulaştığında ambulansı kullanıp, noktayı ulaştığında ihtimal de ‘kimsenin taşıyamaz' söylediği hastayı kılıç taşıyoruz”
Kadınların herhangi ortak platformda enerjik ortak halde gösteriş aldığına uyanıklık çekici Fatma Çerkeşli, “Genel adına ortak ön ilçe var. Kadınlar yapması imkansız deniliyor. Ama anca değil elbette ki. Çok şükür kılıç beraberlik ile nice şeyin üstesinden geliyoruz. Biz hanımlar adına herhangi ortak şeyin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Zaten nice platformlarda da hanımlar çalışıyor. Yeri ulaştığında ambulansı kullanıp, noktayı ulaştığında ihtimal de ‘kimsenin taşıyamaz' söylediği hastayı kılıç taşıyoruz. Benim üzere eksiksiz arkadaşlarımın da işini göre adına getirmiş bulunduğu düşüncesince baş döndürücü mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ