USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ortak hedef: 'Sürdürülebilir, katma değerli ihracat'

İhracatçı birliklerinde 2022 Nisan'da gerçekleşecek bulunan seçimlerde reis bey adaylıkları açıklanmaya bitmeme ediyor. Yeni çağda reis bey adaylıklarını açıklanan isimler, ortak taraftan da projelerini de sunuyor.

Ortak hedef: 'Sürdürülebilir, katma değerli ihracat'
05-03-2022 12:15

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, reis bey adaylığını açıklayarak, "Alt sektörlerimizle beraberce eş bellek ile cereyan edecek kuma vizyonla göreve talibiz. İhracatta ünite değerimizi fevk çekmek rüçhan hedefimiz. Tüm dünyayı gizil ihracat pazarı şekilde görüyoruz" dedi.

Koçak, kimyasal maddeler ve mamulleri sektöründe nice ast bu sektörün mevcut bulunduğunu vurgulayarak, “İhracatçılar Birliği'nde dü çevrim TİM Delegeliği yaptım. Bir çevrim Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Hemen elden üç dönemdir ihracatçılar donanmasında işin içindeyim. Borsalar Birliği'nde Petrol Meclisi üyeliği yapıyorum. Bu bilim birikimimizi, mevcuttaki halis muhlis sivil polis polis maşer örgütlerini kapsayacak halde sivil polis polis maşer örgütleri temsilcileriyle bu arada ihracatı geliştirmek, kesim problemlerini ekibimizle beraberce çözümleme etmek düşüncesince bu yola çıktık. İKMİB çatısı altında iri ehemmiyet sunma fail nice ast sektörümüz var. Plastik, mineral yağlar, mineral yakıtlar, kozmetik, kemre ve sabun kadar açık kuma yelpazeye sahibiz. Her bu sektörün kendine katışıksız sorunları var. Sadece kuracağımız Yönetim Kurulu ile değil, 51 yabanlık esnetilmiş Yönetim Kurulu ile elden değme sektörden ajan alıp eş akılla hem ihracatı yükseltmek aynı zamanda kilo bazında kıymeti artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan da baştan namzet bulunduğunu açıklayarak, "Sektörümüz toy yıla rekorla başlayarak Ocak'ta 1 bilyon 630 milyon 511 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu ve Türkiye'nin en çok ihracat karşıcı üçüncü endüstri kolu oldu. İstikrarın bulunmadığı yerde başarıdan gır edilemez. Hedeflerimize ulaşmak, hâlâ da önemlisi vizyoner hedefleri yakalamak alegori seçimde baştan adayız" dedi.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Güven Karaca da, adaylığını açıklayarak, ayakkabı, saraciye, ten ve kürk konfeksiyon ile tabakhane sektörlerinden oluşan ten ve ten mamulleri piyasasının başta katma değerli ihracat ve aut tecim ilavesi yönünde Türkiye'nin en ehemmiyetli sektörlerinden kuma tanesi bulunduğunu tabir etti. Karaca'nın projeleri ortada en özen çekicisi Karbon Nötr Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Öncelikli hedeflerinin sürdürülebilirlik ve toplumsal karışabilme sahalarında yetkinliğini kanıtlayan şirket sayısını tasarruf etmek bulunduğunu tamlayan Karaca, kuracakları Karbon Nötr OSB'lerde üretimin ağırlıklı şekilde yenilenebilir erke kaynakları ile yapılacağını, bu alanlarda istihsal karşıcı şirketlerin atıklarının da kurulacak erke istihsal tesisleri ile değerlendirileceğini ve sonunda kullanılmamış atılan OSB maksadı düşüncesince çalışacaklarını vurguladı. Karaca erke üretimi düşüncesince akla yatkın bulunmayan atıkların ise kaynakta ayrıştırılacağını ve akla yatkın halde arka dönüştürüleceğini, böylece hariç satımcı şirketlerin zat başlarına altından kalmakta zorlanacakları nice problemi elbirliği ile aşacaklarını anlattı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Çetin Tecdelioğlu namzet oldu. Tecdelioğlu, "Bizler toy çağda ihracatımızın duyurulmayan güçleri mütemmim sektörlerimiz bulunan kalıp, möble aksesuarları, döküm kadar nice sektörümüze komiteler oluşturacağız. Katma değerli ihracatımızı hâlâ da tasarruf etmek alegori hayattaki fırsatları dobra çözümleme edeceğiz ve kurulan bu komiteler sebebiyle hâlâ çok ihracat gerçekleştireceğiz. Ayrıca sektörlerimizin temsiliyetini artıracak bu komiteler sektörler arası evliliği de müspet manada etkileyecek. Yeni çağda sektörlerimizin STK'larda temsiliyetini artıracağız” dedi.

Madende kesim odaklı yönetim

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya da, “Sektörün tabanından gelen, eke beklentisi olmayan, fikirlerin yarışacağı ayrıca devir zamane çatışacağı kuma dalavere kadrosu ile yola çıkıyoruz. Yönetim Kurulumuzu reis bey odaklı değil, kesim odaklı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanlığına namzet bulunan Kazım Taycı da, “Yönetime geldiğimiz zaman, topu topu müstahsil ve hariç satımcı arkadaşlara söyleyeceğimiz en ehemmiyetli nokta, dünyanın değme alegori mahsul satabilme potansiyelimiz bulunduğu olacak. Öncelikle herkesin beraberce gidip namüsait boğaza düştüğümüz pazarlardan kurtulmamız lazım. dışsatım pazarlarımızı hâlâ da çeşitlendirmemiz gerekiyor. Yeni çağda bu mevzuda çalışmalara ehemmiyet vereceğiz. Sektörümüzü ileriye taşıyacak değme sonucu sektörümüzle beraberce alacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ