USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Otizmli çocuğu için bin kilometre yol kat edip Diyarbakır’a geldi

7 yaşındaki otizmli çocuğu için akıllıca birlikte yetişek noktayı bulamayan 18 salname İngilizce öğretmeni Filiz Aksoy, ABA tekniği ile yetişek sunulan tarz için bin kilometre yol kat ederek Diyarbakır'a geldi.

Otizmli çocuğu için bin kilometre yol kat edip Diyarbakır’a geldi
19-12-2021 11:39

Amasya'nın Merzifon ilçesinde canlı 18 salname İngilizce öğretmeni Filiz Aksoy, atipik içe yöneliklik tanısı konulmuş olan 7 yaşındaki oğlu Alper'e akıllıca ortak yetişek noktayı bulamadı. Yıllarca nice klinikte yetişek gören oğlu için arayışlara giren Aksoy, ABA tekniği ile yetişek verildiğini öğrenince Diyarbakır'a atama istedi. 5 ay evvel geldiği Diyarbakır'da ABA Klinik'te başlanan eğitimin meyvesini düzlük Aksoy, çocuğunun gelişiminden kıvançlı kaldığını tabir etti.

Hiç otizmli yahut sakat ortak talebesi olmadığını tamlayan Filiz Aksoy, “İkizlerim var, şu an 7 yaşındalar. 17 aylıkken bizim tayinimiz print ve göçmek yerinde kaldık. O çevrim oğlum Alper önemsiz ortak kaymakamlık geçirdi ve elini yaktı. Sonrasında 20 gündüz derece kişi içerisine kapandı, ferman edinmeyi bıraktı, sorunlu davranışlar sergilemeye başladı. O tam Adana'daydık ve tek fikrimiz yoktu. İnternetten ortak hekim adı araştırıp gittim ve atipik içe yöneliklik tanısı kondu. Bir beklenmedik yaşadık, şoku atlatmamız iptidai gündüz derece sürdü. Sonrasında ortak hususi yetişek öğretmeni ve psikiyatristle yolumuza bitmeme ettik. Orada 4 yıl geçirdik, hemen sonra da gündüz doğusu hizmeti gerçekleştirmek için Amasya Merzifon'a atama istedik. Orada da ortak hususi yetişek öğretmeniyle öğrenime başladık. Daha sonraları ortak kreşle yolumuza bitmeme ettik. Sonra hakkındaki çocuğunuzu gidin kabil şeyler yaşadık. Ufak küçük başağrısı yaşayacağımızı anladıktan sonraları Çorum, Samsun, Amasya'da hususi ast sınıfı araştırdık. Lakin atamada mesele bulunduğu ve hususi yetişek mezunu muallim bulmada mesele yaşadığımız için işin ehli sıfır şahıslara dengesiz eylemek istemedim” dedi.

Aksoy, “Malatya yahut Diyarbakır'a gelmemiz lazımdı. Malatya'da aklık ortak meslek ne eyvah ki bulamadığımız için Diyarbakır'daki ramları aramaya başladık. Ramlardan ortak tanesi ABA'dan bahsetti. Kaç yıldır bu işin içindeyiz, müteaddit kıta hususi yetişek öğretmeni değiştirdik, rastgele ortak hususi yetişek öğretmeninden ABA sistemine değgin en küçük ortak söz bile duymadık. Sonra önemsiz ortak araştırı yaptık, ABA'nın etkinliği karşı kafamızda gidişat netleşti. Direkt burayı aradım. Süleyman hocayla konuştuk. Tayin isteyeceğiz, enine boyuna hayalî ortak değişmeyen alacağız ve sizin için bin kesir kilometre öteden geleceğiz dedik, ‘Buyurun gelin' dedi. Süleyman Bey'in kişi çalışmış bulunduğu okula çocuğumuzu kaydettirdik. İlk geldiğimiz devir bu bebek on paralık mi hususi yetişek almadı kabil ortak yorumla karşılaşmıştık. Şu an sıralanmış komutları yapabilir halde ve seki hesabına seki atlıyor. Çok şükür, iyiyiz ABA'yla mutluyuz” diyerek konuştu.

“Eğitim için bin kilometre yol geldi”

Diyarbakır'da 5 yaşındaki otizmli torunu için istediği kurda yetişek merkezi bulamayınca 1 milyon liralık yatırımla ABA içe yöneliklik merkezi kuran Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, kurduğu yetişek merkezine binlerce kilometreden mevrut velileri görür görmez alım çalım duyduğunu kaydetti. Elaldı, “Burayı açmamızdaki sebep bu hususi insanlarımıza ortak nebze de olsa yararlı olmak. Süreçte bugüne derece gelmemizdeki güzellikleri gerçekleştiren Süleyman muallim ve kadrosuna başkaca teşekkürname ederim. Süleyman hocanın bu becerisi Türkiye'nin nice ilinde neva getirmiştir diyebilirim. Birçok ilimizdeki bu çeşit okulların bizlerden ABA tekniğini ve derslerini kabul eylemek istemesi elbette ki de insanı gururlandırır, onurlandırır. Bin kilometreden büsbütün bu okula gelip çocuğuna hususi öğüt kabul eylemek için atama özne ailelerimiz var. Bugün de onlardan biriyle küçük da olsa ortak istifham karşılık yaptık, baş döndürücü bahtiyar oldular. Onların o mutluluğu, memnuniyeti bizi olağandan elhak kıvançlı eder. Amacımıza erişmiş sayarız o devir kendimizi, fakat gine de olmaz, yetmez. Daha güzeli, henüz iyisi ve en güzelini gerçekleştirmek dileğiyle Süleyman hocadan henüz dobra şeyler bekleyeceğiz” biçiminde konuştu.

Murat Başal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ