USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Palu ailesinin Sakarya dosyasında 3 kişiye tahliye kararı

Kocaeli'de 13 sene geçmiş kaybolan ve öldürülmüş olduğu tez edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürülmesine ilişkin, Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael'in yargılandığı davada heyet, Emine Ustael ile Ayşe ve İsa Palu'nun vakfedilmiş kaldı

Palu ailesinin Sakarya dosyasında 3 kişiye tahliye kararı
20-10-2021 07:42

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2008 senesinde Meryem Tahnal ve ıvır zıvır kızı Melike Tahnal'ın kaybolması ile ilgilendiren Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Palu ailesi ve ailenin eniştesi Tuncer Ustael'e muhtelif suçlardan cezaevi cezası verilmişti. Aile bireylerinin bire ortak avukat kabilinden savunuldukları ve bundan dolayı ‘Usül hatası' gerçekleştiği nedeni öne sürülerek Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi kabilinden bozuldu. 24 Kasım'da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde zayi Meryem Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgilendiren tanıdık sorun ondan sonra annesinden 1 sene sonraları kaybolan ve Sakarya'nın Ferizli ilçesinde öldürülmüş olduğu tez edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgilendiren davanın devamı ise ahit Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya, Melike Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, teyzeleri Ayşe Palu ve Emine Ustael ile dayısı İsa Palu mevkuf bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) eliyle katılırken, Melike Tahnal'ın tutuklanmadan sanıklardan ninesi Hava ve gayrı dayısı Fatih Palu ile yan avukatları duruşmada apiko bulundu. Celse ortada sanıklar Tuncer ve Emine Ustael, Hava, Ayşe, İsa ve Fatih Palu kendisince ‘çocuğu bile bile öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezaevi cezası istemiyle oluşturulan davanın bitmeme fail muhakeme dosyasıyla birleştiği zapta geçirildi. Ayrıca, maznun Tuncer Ustael kendisince ‘çocuğun eşeysel istismar' suçundan minimum 15 sene cezaevi cezası istemiyle oluşturulan davanın da muhakeme dosyasıyla birleştiği ve Ustael ile Emine Ustael, Ayşe ve İsa Palu'nun oturum ortada tutuklandığı, yargı yeri zaptına geçirildi. Söz hakkı maruz mevkuf sanıklardan Ayşe Palu ve Tuncer Ustael kendileri yerine planlı iddianameyi almadıklarını belirterek savunmalarını gerçekleştirmek düşüncesince ek müddet arzu etti.

"Tahnal ailesi Melike'yi bizlerden aldıktan sonraları ne yaptılar bilmiyorum"

Söz hakkı maruz mevkuf maznun Emine Ustael, “Ben üzerime müeccel suçlamaları onama etmiyorum. Biz tek kimseyi öldürmedik. Tahnal ailesi Melike'yi bizlerden aldıktan sonraları ne yaptılar bilmiyorum. Tahnal ailesi zat pislikleri ortaya çıkmasın sanarak bizim üstümüze zeval attılar” dedi.

"Melike ve Meryem gözümün uğrunda öldü"

Söz hakkı maruz tutuklanmadan maznun Hava Palu ise, “Melike ve Meryem gözümün uğrunda öldü. Bana Tuncer, onların ecinni bulunduğunu ve evliyaların onları aldığını art getireceklerini söyledi. Kuşça köyünde bizi aç ve susuz bıraktı oturduğumuz ev harabeydi. Kış süresince baş döndürücü sıkıntı çektim. Suçsuzum beraatimi arzu ediyorum” sanarak konuştu.

"Melike'nin kesinlikle öldüğünü, kimin gömdüğünü bilmiyorum"

Söz hakkı maruz tutuklanmadan maznun Fatih Palu da, “Körfez'deki evde 3-4 ay kaldık. Tuncer, evde cinlerin bulunduğunu ve onların çıkması icap ettiğini söylüyordu. evvel sirkeyle sildi sonraları duvarları kırdı lakin olmadığını anlattı ve oradan çıkmamız icap ettiğini söyledi. Tuncer bizlere dem içirdi. Ben kendimden geçtim devrisi devir kalktığımda evde hemen annem vardı. Melike'nin kesinlikle öldüğünü, kimin gömdüğünü bilmiyorum” biçiminde konuştu.

"Bize dem içirdi"

Söz hakkı maruz mevkuf maznun İsa Palu ise, “Üzerime müeccel suçları onama etmiyorum. Tuncer eniştem, gayrı sanıklar ise kardeşlerim ve annemdir. Tuncer'in tesiri altındaydık bizi Kuşça'ya götürdü. 1 sene denli orada kaldık. İçimizde cinlerin bulunduğunu söyleyerek bizlere dem içirdi. Ben ispirtoyu içince kendimden geçtim. Sabah kalktığımda Tuncer, 'Melike vefat etti kimesne ortak bilinçlilik demesin' dedi. Daha ondan sonra lüp tahminî 5 kilometre ötesine gömdük. Daha ondan sonra Tuncer, 'Size ortak arzuhâl yazacağım ve Melike'yi amcasının aldığını yazacağım' dedi. Annem Melike'yi yıkadı ve ortak kefene sardı. Biz de Tuncer, Ayşe, Emine ve ego gömdük. Tahliyemi ve beraatimi arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan 3'ü tahliye edildi

Görüşünü açıklanan cumhuriyet savcısı, Tuncer Ustael'in mevkufiyet halinin devamına, Emine Ustael ile Ayşe ve İsa Palu'nun tahliyesini arzu etti. Görüş sonrası uydurma meydan Emine Ustael, Ayşe, İsa, Hava ve Fatih Palu'nun avukatları da müvekkillerinin savunması ile cumhuriyet savcısının mütalaasına katıldıklarını ve sanıkların tahliyesini arzu etti. Kararını açıklanan yargı yeri heyeti, Ayşe ve Tuncer Ustael'e savunmalarını yapabilmeleri düşüncesince ek müddet verilmesine, Tuncer Ustael'in mevkufiyet halinin devamına, Emine Ustael ile Ayşe ve İsa Palu'nun mevkuf kaldıkları müddet ve dair müeccel suçların delik uğrunda bulundurularak tahliyesine karar verdi. Ayrıca heyet, Tuncer Ustael'in mahkemeye gönderilmiş olduğu defans dilekçesinin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek muamelat yapılmasının istenmesine hükmederek, duruşmayı 13 Ocak evveliyatına erteledi.

Orkun Kaya
 

İLGİLİ HABER
Palu davasının anahtar namına ağırlaştırılmış müebbet hapis Palu davasının anahtar namına ağırlaştırılmış müebbet hapis
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ