USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Peygambere hakaret eden şahıs ilk duruşmada serbest kaldı

Sosyal iletişim araçları üstünden dini değerlere hakaret eden maznun Deniz Furkan Talu 5 yıla denli dam isteğiyle bilgili karşısına çıktı. Duruşmada mahkeme, Talu'yu 2 sene 1 ay dam cezasına çarptırarak tahliyesine değişmeyen verdi.

Peygambere hakaret eden şahıs ilk duruşmada serbest kaldı
28-04-2022 13:18
Sosyal iletişim araçları üstünden dini değerlere müteveccih hakaret içeren paylaşımlarda mevcut ve martir Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı katledenlere müteveccih ululama mahmul paylaşımlarda mevcut Deniz Furkan Talu bilge karşısına çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmada, mevkuf maznun Deniz Furkan Talu ve avukatı müheyya bulundu. Duruşmaya sızlanan Mehmet Sarı da katıldı.

"'Seni aşırı seviyoruz Şafak' şeklindeki paylaşım bana aittir''

Duruşmada ilk savunmasını eden maznun Deniz Furkan Talu, bahse husus hesabın kendine ilişik olmadığını belirterek, "Üzerime müeccel suçlamayı bildirme etmiyorum. Hesap belli öteki fotoğrafı paylaşmamdan naşi bana dokunca özgülemek talip müşterek kesimin. Paylaşımı ego yapmadım. O paylaşım rastgele müşterek biçimde bana ilişik değil, ego anca müşterek insanoğlu değilim. Resim bana ilişik fakat resmimi kopyalamışlar. Benim bu mevzulara yaklaşımım hakeza olmaz. Facebook'daki ‘seni aşırı seviyoruz Şafak' şeklindeki paylaşım bana aittir. Bu paylaşımdan naşi benim adıma hakeza müşterek matematik açılarak onur suikasti yapılmaya çalışılmıştır'' dedi.

"Kendi namına hakeza müşterek matematik açıldığına bağlı müşterek şikayeti yok"

Müşteki Mehmet Sarı ise beyanında, "Sanık kişi namına müşterek matematik açıldığını anlattı fakat kişi namına hakeza müşterek matematik açıldığına bağlı müşterek şikayeti yoktur. Aksi takdirde hakeza müşterek paylaşım, yaşamın normal akışına aykırıdır. Sanık Talu'nun cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Müştekinin beyanı üstüne maznun Talu yalan alarak, hesabın bire müşterek çağ zarfında açıldığı ve silmiş yer aldığı haysiyetiyle şikayetçi edinmek düşüncesince dönemin olmadığını belirtti.

"Müvekkilim ‘Kalkavan' isminde iş durumunda tek çalışmamıştır"

Duruşmada maznun Talu'nun avukatı, "Müvekkilim hesabın kendine ilişik bulunduğunu bildirme etmemektedir. Müvekkilim ‘Kalkavan' isminde iş durumunda tek çalışmamıştır. Olayın burada gelmesinin nedeni de silahlı kuvvetlere tabanca realizasyon eden müşterek şirket olması ve müvekkilimin de burada çalışmış yer aldığı iddiası üstüne fenomen bu derece abartılmıştır'' halinde konuştu.

Mütalaa açıklandı

Duruşmada esasa bağlı mütalaasını açıklanan Cumhuriyet Savcısı, sanığın üstüne müeccel suçları işlediğini belirterek ‘halkı maksat ve düşmanlığa gizlemeden kımıldatma etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, ‘suçu ve suçluyu övme' suçundan ise 2 yıla genişliğinde hapishane cezası edinmek neredeyse toplamda 1 yıldan 5 yıla genişliğinde hapishane cezasına çarptırılmasını istem etti.

Açıklanan mütalaada ayrıca, sanığın tutuklulukta kalmış yer aldığı müddet de cezaevi uğrunda bulundurularak tahliyesine değişmeyen verilmesi istendi.

"Şafak'ın fotoğrafına anca yuvarlak sebebim zatî arkadaşlığım"

Duruşmada esasa bağlı mütalaaya gönül rahatlığı defans eden maznun Talu, "Şafak'ın fotoğrafına anca yuvarlak sebebimi belirtmek istiyorum. tan benim okuldan arkadaşımdır ve zatî müşterek tanıdığımdır. Benim düşüncesince müşterek bayrak değildir. Fotoğrafa yaptığım değerlendirme Şafak'ın eylemini ve suçunu ululama gayesi taşımamaktadır. Kişisel arkadaşlığım haysiyetiyle yaptığım müşterek yorumdur" ifadelerini kullandı.

Son lafı sorulan maznun Talu, hesabın kendine ilişik olmadığını ve tan ile alakadar ışık paylaşımını da suçu ve suçluyu tezgâhtarlık etmek amacıyla paylaşmadığını söyledi.
Tahliyesine değişmeyen verildi

Kararını açıklanan mahkeme, maznun Deniz Furkan Talu'nun savunmalarının cezadan kurtulmaya müteveccih bulunduğunu belirtti. Mahkeme, maznun Talu'yu ‘suçu ve suçluyu övme' suçundan 5 ay hapishane cezasına ve ‘halkı maksat ve düşmanlığa gizlemeden kımıldatma etme' suçundan 1 sene 8 ay hapishane cezasına çarptırdı.
Sanık Talu'yu toplamda 2 sene 1 ay hapishane cezası sağlayan mahkeme, maznun hakkında 2 suçtan da hükmün açıklanmasının art bırakılmasına ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak tahliyesine değişmeyen verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta bulunan iddianamede, Talu'nun toplumsal medyada tepkilere kere açan paylaşımlarına toprak verildi. İddianamede, Talu'nun paylaşımlarının müşterek etraflı şekilde değerlendirildiğinde, halkın ilmek itibarıyla ayrımlı özelliklerine ehil müşterek kesimi bulunan Müslüman yurttaşlar açısından öteki kesimi aleyhine kesin aşağılamanın da ötesinde maksat ve düşmanlığa kımıldatma edici mahiyette yer aldığı kabil kamusal müşterek münakaşaya tek yardımı sıfır eller düşüncesince ehven hamle durumunda bulunmuş yer aldığı vurgulandı.

Söz konusu paylaşımların toplumsal iletişim araçları platformlarında degaje müşterek yaklaşan uyandırdığı dökme iddianamede, eylemin evlenmemiş saygısızlık, ret ve aşağılamanın ötesinde, halkın müşterek kesimini dip müşterek biçimde maksat ve nefrete kımıldatma ettiği, maşer kesimi üstünde maksat ve tiksinme duygularının oluşumuna etkide bulunmuş yer aldığı aktarıldı.
Hazırlanan iddianamede, çirkin Deniz Furkan Talu'nun, ‘halkı maksat ve düşmanlığa gizlemeden kımıldatma etme' ile ‘suçlarından cezalandırılmasını istem edildi.

Sema Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ