USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Pınar Gültekin cinayetinde Savcılık mütalaayı verdi

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde bitmeme fail Pınar Gültekin cinayeti duruşmasında davanın Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi.

Pınar Gültekin cinayetinde Savcılık mütalaayı verdi
24-01-2022 22:58

Savcılık mütalaasında maznun Cemal Metin Avcı düşüncesince ‘Canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ana Ayten Avcı, ağababa Selim Avcı, boşandığı benzeri Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan üzerine TCK 281 mucibince kabahat delillerini gizleme, bulunmayan ika ve aynen cezalandırılmalarını arzu etti. Yine maznun Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı üzerine da TCK 281 mucibince kabahat delillerini gizleme, bulunmayan ika ve tağyir suçlarından cezalandırılması arzu edildi.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ek Adli Tıp tutanağının gelmesinin peşi sıra Pınar Gültekin'in yaşamda iken pörsümemiş pörsümemiş yakıldığı yönündeki raporun okunmasının peşi sıra Cemal Metin Avcı'nın avukatları tutanağı kıraat etmek düşüncesince duruşmaya boşluk verilmesini arzu etti. 3 saatlik birlik aranın peşi sıra mahkeme gine başladı.

Pınar Gültekin'in yaşarken yandığına müteveccih açıklayan ek Adli Tıp Kurumu tutanağına bağlı Cemal Metin Avcı'nın avukatları eş beyanda bulundu. Beyanda, “Raporun esbabımucibe ve semere bölümü tutmuyor. Rapor bu haliyle benimseme edilmemeli. Ek yahut ayrı birlik ifade alınmasını arzu ediyoruz. Rapor katiyet taşımamaktadır. Esas alınacaksa da rapordaki şek vaziyeti değerlendirilerek asal alınmalıdır” dedi.

Sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet talebi

Mahkeme Sanık Cemal Metin Avcı'nın avukatlarının ek ifade alınmasına müteveccih taleplerinin dosyaya teceddüt katmayacağından bu talebi oy donanması ile reddine değişmeyen verdi.
Savcı esasa bağlı mütalaasını verdi Mahkeme savcısı esasa bağlı mütalaasında, Pınar Gültekin'in hayattayken yangına sunulan kaldığının oybirliği ile benimseme edildiğini belirtti ve Cemal Metin Avcı'nın canavarcasına hisle cani suçundan cezalandırılması arzu etti.

Mertcan Avcı'nın da kabahat delillerini kamuflaj ve tağyir eyleminde bulunması suçundan cezalandırılmasını, Cemal Metin Avcı'nın emektar benzeri Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, anası Ayten ve babası Selim Avcı'nın da kabahat delillerini bozmak ve örtmek suçundan cezalandırılması arzu edildi.

Sanık Avcı mütalaayı aksülamel gösterdi

Duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanan maznun Cemal Metin Avcı, “Mütalaayı benimseme etmiyorum. Ben evvel müddeiumumilik ifadede de vakası ayrıntılı anlattım. Adli tababet tutanağından mevrut semere benim kusur yargılanmama etken olacak. Defalarca ölüp ölmediğini arama ettim. Olmayan şeylerle akrabalarım yargılanıyor. Söyledikleri şeyler daima çürüdü. Keşifte de gördük bunu. Keşke olmasaydı. Adil birlik muhakeme istiyorum. Pişman olduğum düşüncesince bu genişliğinde herhangi birlik detayı anlattım. Pınar'ın ölüp ölmediğini arama ettim. Mütalaayı duyar duymaz beklenmedik oldum" diyerek konuştu.

14 Şubat Sevgililer gününde değişmeyen açıklanması bekleniyor

Mahkeme çeşidinden mütalaaya huzur savunmalar düşüncesince doğacak celseye genişliğinde müddet verildi. Tutuksuz sanıkların tutuklanmasına müteveccih talepler reddedilirken, mahkeme 14 Şubat'a ertelendi. 14 Şubat Sevgililer Gününde Pınar Gültekin cinayetinin kararının açıklanması bekleniyor.

Av Kübra Deniz Çelik: “14 Şubat'ta değişmeyen açıklanmasını bekliyoruz”

Duruşma sonrası izah karşıcı Pınar Gültekin ailesinin avukatlarından Kübra Deniz Çelik, “Bugün 9'uncu celseyi gerçekleştirdik. Pınar Gültekin Cemal Metin Avcı çeşidinden 16 Temmuz 2020 tarihinde canavarcasına hisle cehennem azabı çektirilerek öldürülmüştü. Cesedi yakıldı. Canlı iken yakıldığına değgin Adli Tıp Kurumu ek tutanağı zaman sunuldu. Bu ifade mucibince da Pınar'ın Cemal Metin Avcı çeşidinden hem boğulma, bununla birlikte aktif iken yangına sunulan bırakılmak aracılığıyla öldürüldüğü, doğrusu pörsümemiş pörsümemiş yakıldığı sabitlendi. Karşı çeşidinden itirazları beli gene baştan ifade ile ilgilendiren ancak bu talepler reddedildi. Gelinen evrede Savcılıkça mütalaa verildi. Sanık Cemal Metin Avcı'nın TCK'nın 82'nci maddesinin a ve b maddeleri mucibince cezalandırılması Cemal Metin Avcı'nın kardeşi, ailesi, emektar benzeri de kabahat delillerini kamuflaj ve bulunmayan ika mütalaa ile arzu edildi. Bu evrede maznun müdafileri müddet arzu etti ve 14 Şubat'taki duruşmada değişmeyen açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

14 Şubat'ta değişmeyen verilecek

Pınar Gültekin'in karı avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Mütalaada katılmadıkları tek noktanın Mertcan Avcı'nın ile ilgilendiren bölümü bulunduğunu belirterek, “Mütalaa, kestirmece 1,5 yılı çok süredir, eksiksiz zorluklara karşın sürdürdüğümüz türel mücadelemizde, sürecinden bu yana müterakki sürdüğümüz, bu hunharcasına cinayetin tek başına islenemeyeceğine öteki iddialarımızı belgeleme bedel mahiyettedir. Bu sebeple akıbet aşama olumludur. eğer kılıç yılgı anayasa zımnında başvurmasaydık ve anayasa yararına kesme istemeseydik, öteki failler yargılanmayacak ihtimal de eylemleri cezalandırılmamış kalacaktı. Mütalaada katılmadığımız tek husus, maznun Mertcan Avcı'nın da iane eden yahut birlik eden sıfatıyla bu adam öldürmeye katılım ettiğini düşünüyor olmamızdır. Biz bu sanığın da, hunharcasına ve vahşicesine islenen bu adam öldürmeye iane ika yahut birlik eden namına cezalandırılması istemiyle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına başvuracağız. 14 Şubat'ta mahkemece değişmeyen verilecek, kararın da hak ve hakkaniyeti bünye edecek, bu yönüyle amme vicdanini doygunluk edecek birlik değişmeyen olmasını dilek ediyorum” dedi.

Bekir Tosun - Mustafa Altar Zeyhan

İLGİLİ HABER
Pınar Gültekin davasında kahreden detay! Pınar Gültekin davasında kahreden detay!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ