USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

PKK'nın Hamzalı'da katlettiği 23 şehit törenle anıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde 1 Ocak 1995'te PKK'lı teröristler kabilinden şehit edilen 23 vatandaş, planlı törenle anıldı.

PKK'nın Hamzalı'da katlettiği 23 şehit törenle anıldı
01-01-2022 15:44

Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde 1 Ocak 1995'te PKK'lı teröristlerce katledilen 6'sı çocuk, 9'u kadın, 1'i korucu 23 yurttaş düşüncesince yâd töreni düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, amme büyüklenme ve müesseselerinin yetkilileri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arkası sıra geçmiş konuşmayı şehit yakını Muhsin Çiçek yaptı. Çiçek, "01 Ocak 1995'te Hamzalı köyüne mevrut müşterek kadro PKK yıldırı örgütü mensubu, birisi asayiş korucusu iktisap etmek neredeyse mecmu 20 vatandaşımızın şehit edilmiş bulunduğu gündür.

PKK yıldırı örgütü çalışanları bitirdikleri bu katliama yetinmemiş, ayrımsız senenin mart ve haziran aylarında üç vatandaşımızı hâlâ şehit ederek yüreklerimizi müşterek kat hâlâ dağlamıştır. Bu üç vakada Hamzalı köyümüz mecmu 23 şehit vermiştir. Terör örgütü çalışanları kundaktaki çaresiz, dünyada bilgisiz ve insanın en masumu bulunan bebekleri üstelik garaz alarak katledilmiştir. Bugün terörü ve burada bu katliamı yapanları müşterek kat hâlâ lanetliyoruz. Kendileri güya insanoğlu hakları savunucusu, güya Kürt halkının iyiliği istek edenler kendisine adlandırılıp en saf insanoğlu hakkı bulunan geçinme hakkını üstelik hiçe farzımuhal hakeza müşterek katliamı yapan, kişi halkına zalim yıldırı örgütü derece onlara koyun açan ve dayanak verenler, eş siz de görün. Bu katliamda minimum sizlerde onlar derece katil, bu katliamda mesul ve onlar derece kabahatli katilsiniz. Vicdanınıza aritmetik veremeyeceksiniz.

Dedeleri Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında taraf yana, dal omuza savaşıp baş başa tanıklık şerbetti içen lahut kanları ayrımsız toprağa müdahil müşterek milleti bölmeye müteveccih oyunlar uğur boncuğu devir değerli olmayacaktır. Büyüklerimiz Hamzalı'da yıldırı örgütüne gönül rahatlığı silahlanarak sert durmuş, ay bulutsuz bayrağımızı dalgalandırmış değer kendisine da kanlarını akıtmışlardır. Biz çoluk çocuk biliyoruz ki arazi şayet önünde ölen var ise vatandır. Bu gündüz bu topraklarda PKK ne de bambaşka soysuzlara punt vermeyeceğimizi herkesçe bilinmelidir" dedi.

Ardından müşterek müzakere karşıcı Kaymakam Gözlet, PKK'lı teröristlerin 1 Ocak 1995 ve 16 Mart 1995'te gerçekleştirdikleri dü saldırıda 23 kişiyi katlettiklerini anımsattı. Kaymakam Gözlet, "1995 senesinde dü değişik saldırıda burada 23 pare canımız yandı. Terör örgütü, hunriz yüzünü, acımasız yüzünü o devir da gösterdi. Ondan ahir sürede da göstermeye bitmeme etti. İlçemizde terörle mücadelede geçmişten bugüne derece şehit ergin dört başı mamur vatandaşlarımızı dualarla yad ediyor, gazilerimize de afiyet doğruluk diliyorum.

Muhsin Çiçek'in az buçuk ilkin anlattığı denli onlar aileleri ile bu bedeli ödediler burada. 27 sene önce, yılbaşını kutlamaya geliyoruz diyerek, bu ilçede, namusu düşüncesince helal davaları için, vatanları için, bayrakları için, kişi namuslarını, izzetlerini koruyacağız niteleyerek korucu oldular niteleyerek bu köye dominant sağlayan çıyan PKK yıldırı örgütünün bitirdikleri bu. Elhamdülillah bugün devletimizin gücü ortada. Herkes istediği devir istediği anda istediği yere gidip gelebiliyor, imkanlarını olanaklarını devletimiz buraya seferber etmiş. Bu kişilerin bambaşka müşterek maksadı yoktu. Başka müşterek davası yoktu. Bir yere ava çıkmaya müşterek yere görmek denli müşterek dertleri yoktu. Sadece yegâne amaçları o günde, bugün yaşadıkları düzeni yaşamaktı, istedikleri yegâne obje helal müşterek biçimde namusları, izzetlerini korunmuş, müşterek biçimde burada aileleriyle bu arada yaşamaktı.

Köylerinde gidecekleri müşterek arsa var ise gidebilmek. Buraya kimsenin baskısı olmasın. Tarlaya giderken birine algı vermeyeyim. Köyümdeki ağacını keserken birine müşterek değişik rüşveti vermeyeyim ve kestireyim yegâne davaları buydu. Bu yazık değil elbette ki de. Yani elhamdülillah devletimiz bugün güçlü. Bugün onların dilek ettiği ortama baş döndürücü şükür kavuştular bizi ve bundan hakeza hâlâ arka gitmeyecek. Hep gelecek gidecek, inşallah gelişmeye bitmeme edecek müşterek sürecimiz, geçmişten bugüne, Malazgirt'ten bugüne, bu coğrafyada Kürt, Türk, Çerkez, dört başı mamur Müslüman nüfus, Müslüman olmasa da bu sembol altında bütünlük altında arsa kabul etmek talip dört başı mamur nüfus, yegâne müşterek garaz yoluna savaşım ettiler. Kendi bağımsızlıkları kişi helal ekmekleri yoluna ve buna gönül rahatlığı büyümek istek edenler o gündüz de vardı. Bugün de var. Bugün azalarak gidiyorlar, inşallah sonlarını olacak. Şehitlerimizin mekanları aşırılmak olsun. Emanetleri bizim emanetimiz daima başımızın üstünde bölgeleri var" niteleyerek konuştu.

Müezzin İdris Koçaağa'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle bitmeme fail program, İlçe Müftüsü Hakan Çağıran'ın öğrenimli bulunduğu duanın arkası sıra akıbet buldu.

Muhsin Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ