USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'
30-11-2022 03:06
Ankara

Kanunla, düzenlilik korucularına uyarma, kınama, ücretten kesme, görevden emisyon cezasını müstelzim amel ve vaziyetler sıralanıyor.

Geçmiş hizmetleri esnasındaki emekleri müspet bulunan yahut rütbe meydan düzenlilik korucuları kendisince müşterek adım geniş bulunan sıkı cezası uygulanabilecek.

Meskun yerlerde tabanca atmak, mevki yahut şahısların zarara uğramasına kere açmışsa durumun özelliğine ve ağırlığına gereğince görevden emisyon cezası verilecek.

Göreve gelmemek, geç doğmak ve fariza yerinden er ayrılmak, derinliğine devamlı yahut rolü aksatacak şekilde gerçekleşmişse; bağlanmış kağıt, belge, kayıtlar ve herhangi müşterek muhtelif sayısal data üstünde işlenen haram fiiller mevki yahut insanları zarara uğratmış veya hizmetin gecikmesine, durmasına, aksamasına hastalık olmuşsa görevden emisyon cezası uygulanacak.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik yahut boşlama kararı yaralamaya yahut ölüme sebebiyet verilmesi halinde, işleniş şekli, durumun ağırlığı veya zararın derecesi ile fiilin mevzusunun ehemmiyet ve ederine gereğince de görevden emisyon cezası zımnında gidilecek.

Kasıtlı olarak, sunulan buyruk ve görevleri kusursuz ve vaktiyle yapmamak, fariza mahallinde belirlenen kökler ve esasları namına getirmemek, görevle ilgilendiren resmi belge, araç, gereç, silah, aygıt ve teçhizatı korumamak, kaybolduğunu yahut çalındığını bildirmemek, misyonun sona ermesine veya amirlerince istenmesine karşın arka kesmek fiilleri, devleti yahut insanları zarara uğratmışsa görevden emisyon cezası uygulanacak.

Disiplin cezası verilmesine faktör ergin müşterek amel yahut halin müşterek sene içerisinde tekrarında müşterek adım ciddi ukubet uygulanacak. Aynı derecede cezayı müstelzim ancak ayrı amel yahut vaziyetler dolayısıyla sunulan sıkı cezalarının 1 sene zarfında üçüncü uygulamasında müşterek adım ciddi ukubet verilecek.

Şehitlerden tedahül fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak

Emniyet hizmetleri sınıfında anlaşılan müşterek müddet fariza yaptıktan sonradan keyif sebeplerine yaslanan ilçe kararıyla memuriyetten ilişiği kesilenler, gine inanma teşkilatına bakım verici umumi hile hizmetleri sınıfına, lazım keyif şartlarını taşımaları biçiminde havadan atanabilecek. Bu kişiler, kodifikasyon yürürlüğe girmiş olduğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurabilecek.

Şehitlerin ana, baba, eş ve çocuklarına tedahül fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak.

Jandarma Asayiş Vakfı, kanunla müesses vakıf statüsü kazanacak.

İç Güvenlik Fakültesi kuruluyor

Polis Akademisi Başkanlığı içerisinde lisans eğitimi verici İç Güvenlik Fakültesi kurulacak ve 3 ay zarfında yapılacak atamalarla kadroları tamamlanacak.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde, lisans mezunu manşet memurları ile gerekseme mahsus eksperlik alanlarındaki mir sınıfı personelin temini düşüncesince örgün terbiye verici üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek minimum 4 sene devamlı medrese mezunlarından yapılacak sınavda değerli olanlara, evvel adım amirlik eğitimi verilecek.

İç Güvenlik Fakültesinde terbiye alanlar, terbiye süresinin dü sert süreyle zorunlu hizmetle görevli olacak.

Polis manzume faziletkâr okullarından amudi tedahül ile de fakülteye mektepli alınabilecek.

Fakültenin esasi mektepli kaynağı, sınavların yapıldığı senenin 1 Ocak zamanı bakımından 22 yaşından gündüz almamış ortaöğretim ve muadili okulların mezunları olacak.

İç Güvenlik Fakültesi ve evvel adım amirlik eğitimi öğrencileri, Polis Akademisi içerisinde parasız boğaz edilecek, yatırılacak, keyif giderleri ve yönetmelikle belirleme edilecek gereksinimleri devletçe karşılanacak.

Polis memuru kendisine terbiye görenler haricinde fakülte, manşet manzume yüksekokulu ve evvel adım amirlik eğitimi öğrencilerine başkaca savaş okullarında mevcut askeri öğrencilere ödenen oranda harçlık ödenecek.

İç Güvenlik Fakültesi yahut evvel adım amirlik eğitimini muvaffakiyet ile bütünler öğrenciler, saha komiseri yardımcısı rütbesinde gerekseme mahsus kadrolara atanacak.

İç Güvenlik Fakültesinde lisans terbiye süresi, ecnebi lisan tedbir sınıfı dünya öğüt mürur esası ile 8 yarıyıl, dershane mürur esası ile 4 talim yılı olacak. Öğrencilere ecnebi lisan tedbir sınıfı dünya terbiye süresine arttırma kendisine 2 sömestir yahut 1 talim yılı ek müddet tanınacak. Bu müddet böylelikle da liyakatsiz olanların eğitimlerine sonuç verilecek. Hazırlık sınıfında liyakatsiz olanlar ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi kabilinden darülfünun sınavına girdikleri sene aldıkları puanlarına akıllıca müşterek yükseköğretim kurumuna yerleştirilecek.

Denetçiliğe naklen atanma

Genel bütçe ve hususi bütçe kapsamındaki amme idarelerinde mesleğe hususi konkur sınavına editör bağlanmak vasıtasıyla girilen ve makul müşterek hulul programı sonrası liyakat sınavına editör tutularak müfettiş, denetçi, müfettiş ve kontrolcü kadrolarında yardımcılık yahut stajyerlikte güzeşte süreler engelleme minimum 5 sene fariza yapmış olanlar arasından, yapılacak bağlanmış yahut yavuklu sınavda değerli olanlar, 1 sene zarfında durumlarına akıllıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi kadroları ile Göç İdaresi Başkanlığındaki murakıp kadrolarına naklen atanabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ