USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Omicron bu hastalığın sıradan duruma gelmesine neden olacak'

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Güney Afrika'da ortaya çıkan dünkü Korona virüs varyantı Omicron'un, pandemiyi bitirmeyeceğini fakat bu hastalığın s

Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Omicron bu hastalığın sıradan duruma gelmesine neden olacak'
09-02-2022 10:08
Şu an sebebi ile hastalığın derece derece sıradanlaştığını kaydeden Özlü, “Omicron ihtimal bu pandemiyi bitirmeyecek güçlükle bu hastalığın sıradan duruma gelmesine neden olacakmış derece görünüyor. Şu an sebebi ile illet derece derece sıradanlaşıyor ve bu illet da başka teneffüs yolu virüsleri derece döngüsel bir illet biçimine doğacak diyerek düşünüyorum” dedi.

Özlü, Omicron'un aşırı bedava bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar hikâye sayısına kere açtığını ancak, onunla koşut hastaneye yatışları dip görev yatışları olmadığını tabir ederek, bunun da muştulu yanı bulunduğunu belirtti. Şu an sebebi ile dünyada hikâye rakamları günce 4 milyona benzeyen bulunduğunu bunun düşüncesince dalganın birlik ortasında bulunulduğuna uyanıklık çekici Özlü, ati günlerde diyar genelinde bazısı vilayetler artışların bazısı illerde de düşüşlerin görüleceğini imge ettiklerini söyledi.

Anadolu'da katı aşırı şehirde hikâye sayılarında bir artma var

Özellikle sömestr tatili dolayısıyla okullar kapanması, ailelerin de bu okazyon ile kentlerine derece derece virüsü de yanında götürdüğünden artma trendi yaşanacağına uyanıklık çekici Özlü, “Genel sebebi ile baktığımızda Anadolu'da katı aşırı şehirde hikâye sayılarında bir artma var. Omicron dalgası en önce İstanbul'da başlamıştı hikâye rakamları inişe esbak durumda, Eskişehir'de eksilme görülüyor. Bunlar dalganın er başladığı vilayetler ve burada pikini tamamlayıp inişe esbak görünüyor ama; başka yandan iri kentlerden Anadolu'ya bir kokuşma olduğu, ilkin sömestr tatili dolayısıyla okullar kapanması aileler de bu okazyon ile kentlerine, Anadolu'ya ziyaretlere derece derece virüsü de yanında götürdüler derece görünüyor. Diğer şehirlerde artma trendi olacak. Erken dalganın başladığı şehirlerde de hikâye sayılarında azalma görülecek ve bir müddet sonradan platoya ulaşacağımızı düşünüyorum ve hâlâ sonradan da gerileyiş pozisyonuna geçeceğiz. Dünyada da dalgalar er başladığı devletlerde pikin tamamlanıp inişe geçmiş olduğu görülebiliyor” diyerek konuştu.

Omicron aşırı bedava bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar hikâye sayısına kere açtı

Omicron'un aşırı bedava bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar hikâye sayısına kere açtığını fakat onunla koşut hastaneye, dip görev yatışları olmadığını tabir eden Özlü, “ Omicron aşırı bedava bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar hikâye sayısına kere açtı. Ama aşırı şükür onunla koşut hastaneye yatışları dip görev yatışları olmadı, bu muştulu tarafı. Genelde geniş bir illet biçiminde atlatılıyor güçlükle aşısızlarda, yaşlılarda ve süreğen hastalığı olanlarda ağırbaşlı illet tablosu gelişebiliyor. Yoğun görev yatışları, ölümler oluyor.

Türkiye'de de günce ahiret yolculuğu rakamları şu anda 250 civarında. Yani oransal kendisine hâlâ aşırı bağan olsa da; hikâye sayıların aşırı bir tomar olması dolayısıyla maatteessüf sayrılarevi doluluk oranlarında da dip görev doluluk oranlarında da artma var. Maalesef ölümlerde de artma var. O bakımdan titiz iktisap etmek lazım. Ben; bunu geniş atlatırım diyerek düşünmeyin, siz ihtimal geniş atlatabilirsiniz güçlükle sizin hastalığı bulaştırabileceğiniz yanınızda, yakınınızda olanlar sevdikleriniz, yakınlarınız, dostlarınız, akrabalarınız, komşularınız sizin denli ak yazılı olmayabilir. Onların ağırbaşlı hastalığa yakalanmalarına, ölümlerine neden olabilirsiniz. O bakımdan müdebbir olabilmekte üstünlük var. Kişisel sığınma tedbirleriyle bu dalgayı minimum hasarla aşmaya çalışacağız. Onun düşüncesince içtimai bölgelerde behemehâl maskemizi takalım ve başka insanlarla bağlı ortamlarda levent boylu müddet baş başa olmamaya mücahede edelim” dedi.

“Umarım bu pandeminin sonuna yaklaşmışızdır”

Omicronla baş başa hastalığın hâlâ geniş bir biçim dönüşmüş olması muştulu bulunduğunu kaydeden Özlü, “Omicronla baş başa hastalığın hâlâ geniş bir biçim dönüşmüş olması sevindirici. Umarım bu pandeminin sonuna yaklaşmışızdır. Yazın gelmesiyle baş başa hikâye sayılarında da eksilme olması filhakika muhtemel bir durum. Omicron ihtimal bu pandemiyi bitirmeyecek ama; bu hastalığın sıradan duruma gelmesine neden olacakmış derece görünüyor. Şu an sebebi ile illet derece derece sıradanlaşıyor ve bu illet da başka teneffüs yolu virüsleri derece döngüsel bir illet biçimine doğacak diyerek düşünüyorum.

Şu an sebebi ile dünyada hikâye rakamları günde 4 milyonu yakın. Onun düşüncesince birlik dalganın ortasındayız şu sıralar aşırı titiz olabilmekte üstünlük var. Şu anda Türkiye'de hikâye rakamları 90-100-110 bin yöresinde seyrediyor. Günlük değişimler aşırı ehemmiyetli değil, haftalık hikâye sayılarına baktığımızda bir artma trendi bulunduğunu görüyoruz. Bu ne denli bitmeme edecek ne devir piki yakalarız onu birlik kendisine bildirmek zor. Önümüzdeki günlerde bazısı illerde artışların bazısı illerde de düşüşlerin görüleceğini imge ediyorum” diyerek konuştu.

Bekir Koca - Gökmen Şahin
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ