USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ringde evlenme teklifi ile hayatını birleştiren çift madalya peşinde

İstanbul'da yumruk oyuncusu Hakan Doğan, rakibini aşınmış ettikten sonraları kendisi üzere ulusal yumruk oyuncusu bulunan kız arkadaşı Ayşenur Topal'a ringde 4 sene ilk evlenme teklifinde bulundu. 1.5 ay ilk hayatlarını birleştiren çift, 2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonluğ

Ringde evlenme teklifi ile hayatını birleştiren çift madalya peşinde
21-11-2021 10:19

Bağcılar'da hevesli yumruk oyuncusu Hakan Doğan ringlerde görmeye sert alışmış olunmayan bir vakaya imza attı. Fenerbahçeli yumruk oyuncusu Doğan, 4 yıl ilk rakibi Umut Tepeli'yi aşınmış ettikten sonradan kız arkadaşı ulusal yumruk oyuncusu Ayşenur Topal'a ringde dünyaevi teklifinde bulundu. 1.5 ay ilk evlenmiş Doğan çifti, yumruk oyunu sporunun hayatlarına nite istikamet verdiğini anlattı. Boks sporunun onları tanıştırdığını kail Hakan Doğan, “Boks yardımıyla onu da kazandım” dedi.

“Hocayı feryat figan kandırma etmeyi başardım”

2012 yılından bu yana A Milli Takımı'nda bulunduğunu tamlayan Hakan Doğan, “Boks branşına 9 yaşlarında başladım. Beni bu spora özendirme fail ağabeyim oldu. Ağabeyim baş döndürücü edepli ve nazikçe yapılı bir çocuktu. Babam onu kendini savunması ve koruması düşüncesince bu spora 2004 senesinde yazdırdı. Benim yaşım küçük sanarak beni benimseme etmediler. Ağladım, sızladım ve antrenmana tahavvül kılmak istedim gine almadılar. Diğer devir gine ağabeyimle geldim ve hocayı feryat figan kandırma etmeyi başardım. İlk antrenmanıma 2004'te başladım. Şu anda Boks Milli Takımı'ndayım. 2012 yılından bu yana Türkiye şampiyonluklarım var. Uluslararası Avrupa Şampiyonluğum var. Avrupa üçüncülüğüm ve Akdeniz oyunları ikinciliğimle bu arada Balkan şampiyonluğum var” sanarak konuştu.

“Boks ve ulusal grup yardımıyla 20 ülkeye gittim”

Bu spor yardımıyla ayrımlı kültürlerle tanıştığını özetleyen Doğan, “Boks işine girdiğiniz devir art bırakamıyorsunuz. Aşk, ihtiras üzere bir şey. 17 senedir bu işin içerisindeyim. Belki de babam bizi bu spora yönlendirmeseydi, hocam da bana erbap çıkmasaydı elan ayrımlı biçimsiz yerlerde olabilirdim. Boks ve ulusal grup yardımıyla dünyanın 20 ülkesine gittim. Gezdim, dolaştım, gördüm ve ayrımlı kültürler yaşadım. Madalyalar ve başarılar kazandım” dedi.

“Ring içerisinde ona evlenme teklifi kılmak istedim”

Boks yardımıyla eşini de kazandığını dile getiren Hakan Doğan, “Eşim de ulusal yumruk oyuncusu ve kick boksta Avrupa ve Dünya üçüncüsü. O da Bağcılar Olimpik Salonu'nda kick yumruk oyunu yapıyordu. Onu gördüğümde sıradan etraflıca saçları vardı, beline derece geliyordu. Bizi tanıştıran kick yumruk oyunu sporu oldu. Boks yardımıyla onu da kazandım. Ben Ayşenur'a Süper Toto Boks Ligi vardı, Beşiktaş yumruk oyunu ligi finalindeydik. Bir evlenme teklifi etmeyi düşündüm. Hep alışılmış şeyler vardı. Farklılık olsun sanarak düşündüm. Kendi adımıza bir ilki yaşayalım istedim. Canlı yayında yumruk oyunu liginde Beşiktaş'a dirlik maçı kazandım. Maçı aldıktan sonradan ring içerisinde ona evlenme teklifi kılmak istedim. Ardından kendisi de baş döndürücü şaşırdı, tek beklemiyordu” biçiminde konuştu.

“2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonluğu'nda madalya edinmeyi hedefliyoruz”

Olimpik sporcunun ve yumruk oyunu branşını önleyen sporcunun en şişman hayalinin olimpiyat bulunduğunu vurgulayan Doğan, “Eşimle antrenmanda baş döndürücü dövüşüyoruz. Ona bir vuruşumda sol kaburgası çatladı. Çok üzülmüştüm. İstemsizce olmuştu. Antrenmanda mümkünse ona dokunmamayı yeğleme ediyorum. Vuruyorum arada lakin onun kötülüğü düşüncesince değil gelişim göstermesi düşüncesince vuruyorum. Olimpik sporcunun, ayrıca yumruk oyunu branşını önleyen sporcunun en şişman düşsel olimpiyattır. Nasip olursa 2022 yılındaki Avrupa Dünya Şampiyonluğu'nda madalya, elan sonradan da 2024'te Paris'te düzenlenecek olimpiyatlarda ara sınav ve madalya edinmeyi hedefliyoruz” dedi.

“8 senedir ulusal grup sporcusuyum”

Sağlık sorunlarından ötürü bu spora başladığını tabir fail Ayşenur Topal Doğan ise, “14 senedir bu sporun içindeyim. Sağlığım düşüncesince spora başladım. Prematüre çocuk adına doğmuşum. Gelişmediğim düşüncesince böbreklerimin ikisinde de hapishane vardı. Doktora gittiğimde spor yapmamı söyledi. ‘Spor yaparsa düzeleceğine inanıyorum' dedi. Güngören'de evime benzeyen jimnastik, yüzebileceğim spor bölgeleri yoktu. Babam kick boksa başlamamı istedi. Babamın elan eski hayaliymiş. Kendisi de gerçekleştirmek istemiş. Babamın tutkusu üstüne yük oldum. 3 ay içre baş döndürücü çabuk geliştim, maçlara girdim. Bu spor salonunda, ayrımsız sürede çalıştığım yerde maçlara girerek böke oldum. Daha sonradan boksa intikal yaptım. 8 senedir ulusal grup sporcusuyum. Ayrıca Dünya Avrupa üçüncüsüyüm. Kick boksta Balkan üçüncüsüyüm. Bir de Türkiye ikincisiyim” sanarak konuştu.

“Maçı kazanmıştır ve dünyaevi teklifi etti”

Erken doğumunun böke bulunmasına etmen bulunduğunu özetleyen Ayşenur Doğan, “Benim er doğumum, biçimsiz sandığım bilinçlilik benim böke olmama punt oldu. Kötü sandığım afiyet sorunum şu an benim mesleğim. Benim ego olmamın nedeni aslında. Bu salonda da 13-14-15-16 gözyaşı gruplarına yumruk oyunu antrenörlüğü yapıyorum. Eşimle de bu salonda tanıştım. Hayatım bu spor salonunda değişti diyebilirim. Böyle bir dünyaevi teklifi beklemiyordum. Eli sakattı. Israrla bu pik kabarmak istediğini ve ehemmiyetli bulunduğunu söylüyordu. Federasyon başkanıyla elan öncesinden görüşüp bu sürprizi ayarlamış. Hiç anlamadım hakeza bir şeyin olacağını. Bu derece neşeli içre çekindiği düşüncesince yapmayacağını düşünürdüm. Maçı kazanmıştır ve baş döndürücü elleme savaş etti. Birden yüzüğü çıkardı. Ben beklenmedik içindeydim. Ne diyeceğimi bilemedim. Unutamayacağım bir an oldu. Benim düşüncesince baş döndürücü anlamlıydı” biçiminde konuştu.

“Bu birey alım satım birbirlerine güdeleme ve dayanak noktası veriyordu”

Doğan çiftinin birbirlerine tinsel dayanak noktası vererek başardıklarını özetleyen antrenörleri İsa Daştan ise, “Benim baş döndürücü dobra etkin kadrolarım var. Onlar hem sabahleyin hem de tün ezanı zat işleri üzere saatinde gelir ve çalışırlar. Düzenli tagaddi ve derneşik istirahat süreci içerisinde işi benimseyerek bu başarıları sağladılar. Ayşenur ve Hakan'ın ortada birey bir alım satım vardı. Bu birey alım satım birbirlerine güdeleme ve dayanak noktası veriyordu. Birlikte tinsel dayanak noktası vererek başarılar sağladılar” ifadelerini kullandı.

Harun Özcüler - Sevban Sevkal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ