USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Yeşilköy'de, ortağı bulunduğu balık restoranında öldürülmüş avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgilendiren tutuklanan 8 şüpheliden bir tanesi bulunan Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. Ali Y. ifadesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kardeşi Kadir Y.'ye kala

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı
08-02-2022 12:42

Sunucu Ece Erken'in benzeri ve Beşiktaş kulübü emektar yöneticilerinden Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak haset akşam saatlerinde ortağı bulunduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramış, kaldırıldığı hastanede meydana getirilen hepsi müdahalelere karşın yaşamını kaybetmişti. Cinayetin arkası sıra zanlıların yakalanması düşüncesince emek vermek tay tay arabası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, vakaya karıştığı belirlenen 17 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 16'sı emniyetteki işlemlerinin arkası sıra ifadeleri içerlemek az daha Bakırköy Adliyesi'ne irsal edilmişti. 1 zanlı ise güneş tacı virüs testinin artı olması dolayısıyla hastanede karantinaya alınmıştı.

Sulh Ceza Hakimliği'ne irsal edilen şüphelilerden Abdulkadir K., Ali Y., Burak O., Fatih K., Gökhan K., Kadir Y., Kerem Ö. ve Uğur Can B.'nin alıcı izlem ve fon tetkik raporu içeriği, telefon tetkik raporu içeriği, temel çevir sesi bilgilerine ilişkin meydana getirilen tespitler, delillerin dört dörtlük adına toplanmamış olması, müşterek devre şüphelilerin firari olması değerlendirilerek tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Şüpheliler Ahmet Y., Batuhan A., Buğra H., Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet Sedat S., Rasim Türker K. ise üzerinde iklim dışına depar belgesi yasağı ve manşet birimine imza atma biçiminde adli arama tedbiri uygulanarak başıboş bırakılmıştı.
Dün tutuklanan şüphelilerden bir tanesi bulunan Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı.

“Aranızda müşterek dava var ise sakin çözelim “

Şüpheli Ali Y. ifadesinde fenomen haset kardeşi ile buluşacağını anlatarak “Seccad Y. bana kardeşimin balıkçıda oturduğunu, birileriyle konuştuğunu ve sıkıntı olabileceğini söyleyerek ‘git müşterek bak' dedi. Ben dipdam girdim, kardeşimin bulunduğu masaya oturdum. Masada Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kardeşim, şimdi sonradan medyadan öğrendiğim Serkan D. vardı. Kendimi tanıttım. Şafak'a Kadir'in ağabeyi olduğumu söyledim. Aralarında alevlenmiş müşterek mülakat vardı. Ben mevzuya vakıf değildim araya girdim. Kendisine Şafak Abi adına seslenme ettim. Aranızda müşterek dava var ise sakin çözelim dedim” söylediği öğrenildi.

“Kadir'in elinde tabanca gördüm Şafak vuruldu ve yere düştü”

Ali Y. ifadesinin devamında “Görüşmede Şafak Kadir'e hakaretler ediyordu. Ben en akıbet duyduğum kadarıyla Kadir Şafak'a hitaben ‘Şafak Abi sen benim arkamdan hakeza böyle sövme mü ediyorsun, ailemize varacak kadar' biçiminde hitaplarda bulundu. Bunun üzerinde Şafak şimdi kızgın konuşmaya başladı ve Kadir'e sesini yükseltmeye, ciddi hakaretler ile küfretmeye başladı. Her ne derece araya girmeye çalışsam da evvel anda güzel olamadım. Şafak'ın Kadir'e sövme ederek inç salladığını gördüm. O arada Kadir, Şafak'a ‘bana hakaret, sövme etme' dedi. Ondan sonradan Şafak ayağa kalkıp Kadir'in hesabına saldıracak az daha gittiğinde ego hala dü tarafı sakinleştirmeye çalışıyordum. Kadir'i elimle dur göstergesi yaparak aralarına girdim. İkisi ortada masa vardı. Ben Şafak'ı tutmaya çalıştığım esnada tabanca patladı ve döndüğümde Kadir'in elinde tabanca gördüm. Şafak vuruldu ve yere düştü. Kadir evvel anda müşterek el biberli etti. Daha sonradan Şafak yerdeyken bambaşka müşterek şahsa farklı el biberli ettiğini gördüm” söylediği belirtildi.

“Şafak şişman bulunduğu düşüncesince taşıyamadım ve sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştım”

Ali Y. yanık Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu hariç çıkarıp cankurtaran seslemek istediğini söyleyerek “Şafak şişman bulunduğu düşüncesince taşıyamadım ve sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştım. Buradaki amacım, evvel adına Kadir ile Şafak'ı birbirinden uzaklaştırmak, dışarıya çıkardıktan sonradan oğlan kulübesine salık verip, Şafak düşüncesince 20-30 mt. giderek mevcut göçüm durağından taşıt çağırmalarını istememdi. Daha sonradan Kadir, Şafak'ı dışarıya çıkaracağım kapının oraya gelmiş şekilde rasgele 2 el şimdi biberli etti. Bu mermilerden bir tanesi bana da gelebilirdi. Hayatımda şimdi ilkin tek çatışmanın içinde bulunmadım. İnsanlar ambulansı aramaya başlayınca Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu çekmeyi dört dörtlük kapının uğrunda bırakıp Kadir ile beraberce oradan uzaklaştım. Ben silahı Kadir'den aldım ve oradan bu arada uzaklaştık. Daha sonradan Kadir ile fenomen gecesi Yeşilyurt yöresinde sokaklarda gezdik" ifadelerini kullandı.

“Silahı belimden çıkartıp, poşete koyup kayalıkların ortada gömdüm”

Sabah saatlerinde arkadaşı Batuhan'ı aradığını kail zanlı Ali Y. “Batuhan A.'yı aradım ve ‘dün akşam Kadir birtakımı hadiseler yaptı, gürültü etti, işe gitmediysen gel beni dondurmacının ilerisinden al' dedim. Batuhan gelmiş şekilde beni aldı. Batuhan'ın Yeşilköy Mahallesi'nde mevcut fakat dört dörtlük adresini bilmediğim evine gittik. Kadir bu esnada halen sokaklarda geziyordu. Daha sonradan medyadan mevzuyu duydum ve Şafak'ın ölüm ettiğini öğrendim. Olay silahı bendeydi. Ben Batuhan'a kendimi çirkin hissettiğimi ve iklim kabul etmek istediğimi söyledim, o da bana herhangi müşterek devir kedileri beslediğini, kendisiyle dışarıya çıkabileceğini söyledi. Kedi maması alarak Batuhan ile dışarıya çıkarak sahile gittik. Bana silahı defnetmek düşüncesince yersiz torba lazımdı. Ancak Batuhan'ın haberi bulunmadığı düşüncesince ego Batuhan'a eksiksiz kedileri beslettim ve yersiz abla poşetini alıp, kayalıklara akla yatkın ilerledim. Silahı belimden çıkartıp, poşete koyup kayalıkların ortada gömdüm. Batuhan'ın bundan haberi yoktu. Yakalandığım gündüz kişi rızamla kimesne benden müşterek bilinçlilik arzu etmeden bu silahı kendim tasdik ettim” biçiminde ifade verdi.

“Medya baskısından ötürü ürktüm, az buçuk hengâm geçirip iletişim araçları baskısı azalınca tasdik kazanmak istemiştim”

Ali Y. ifadesinin devamında “Daha sonradan Batuhan'ın yeniden evine döndük. Mehmet Sedat S.'yi aradım, vakası anlatmadan gidip Kadir'i dondurmacının çevresinden almasını söyledim ve Batuhan'ın evine beraberce gelmelerini söyledim. Bu bizim kesif pıtrak yaptığımız aktivitelerden biridir. Daha sonradan Mehmet Sedat S. ve Kadir geldiler. Batuhan'ın 16:00 az daha toplantısı bulunduğu düşüncesince çıkması gerekiyordu. O sebepten dolayı Kadir ile ben, Mehmet'in Büyükçekmece'deki dört dörtlük adına adresini hatırlamadığım evine görmek istediğimizi ve aç olduğumuzu belirttim. Bu anne derece halen Mehmet'in haberi yoktu. Daha sonradan Kadir'i bu eve bırakıp alım satım gerçekleştirmek düşüncesince Mehmet ile çıktık. Sonrasında eve dönüp kemirmek yaptık. Akşam sayaç 19:00-20:00 az daha Abdülkadir'i, Mehmet Sedat'ın telefonunda arayarak çağırdık, zira benim üzerimde telefon yoktu. Telefonu fenomen gecesi sabahında Batuhan'ın evinde unutmuştum. Abdülkadir geldi. Sedat'ın evinde sıkıldık, daraldık. Gürpınar Konakları'na Sedat, ben, Abdülkadir ve Kadir ile beraberce Abdülkadir'in akrabası bulunan şimdi ilkin on paralık tanımadığım Mehmet A.'nın evine gittik. Bu etaba derece halen Sedat ve Abdülkadir vakası bilmiyordu. Mehmet A., Abdülkadir K. ve Sedat meridyen düzlemi 11:00-12:00 az daha evi bırakma ettiler. Biz Kadir ile bekâr kaldık. Biz vakası söylemedik fakat bu evde istenmediğimizi hissetmiştik. Belki bu esnada vakası öğür olabilirler fakat ego tek bilinçlilik söylemedim. Açıkçası fenomen ile ait bilgilerinin olabileceğini düşünmüyordum. İşleri olması sayesinde evden çıkmışlardı. Evdeyken onlar çıkmadan ilkin gürültü ettiğimi ve başımın belada bulunduğunu söylemiştim. Sonrasında polisler bizi yakalandı. Zaten ego müşterek gündüz sonradan tasdik olacaktım. Teslim olmamdaki etmen şimdi ilkin hakeza müşterek vaziyette bulunmadım, ne yapacağımız bilemedim. Medya baskısından ötürü ürktüm, az buçuk hengâm geçirip iletişim araçları baskısı azalınca tasdik kazanmak istemiştim” dedi.

Melike İnal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ