USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanı Koca'nın katıldığı toplantının bilgileri belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz salı haset 58 hekimle meydana getirdiği toplantının bilgileri belli oldu. Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede tahsil edilen kararlar ile Türkiye'de hekimliğin dünkü birlikte devre geçmiş olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Koca'nın katıldığı toplantının bilgileri belli oldu
24-06-2022 14:05
Türkiye'nin ayrımlı illerindeki hastanelerde, ayrımlı esenlik kuruluşlarında ayrımlı branşlarda fariza karşıcı ve toplantı düşüncesince Ankara'ya çağırma edilen 58 hekim, kendilerinin ve meslektaşlarının sıkıntıları hasebiyle şimdi evvel Bakan Koca ile yazışma kuran hekimler arasından seçildi. Toplantı, dört bölümden oluştu. İlk kısımda Bakan Koca, hekimler düşüncesince tamamlanan ve bitmeme fail emekleri anlatarak, bunların sonucunu hekimliğin icrası açısından “yeni birlikte realite” namına adlandırdı.

Sağlık Bakanı Koca, toplantının ikinci bölümünde esenlik personellerinin belli çivi problemlerine getirilen çözümleri etraflıca birlikte sunumla anlattı. Üçüncü bölüm, 58 katılımcının sorularıyla bitmeme etti. Sağlıkta şiddete huzur çıkarılan toy yasa, tıbbi infaz hataları hasebiyle oluşturulan davalarda amme kuruluşlarında etkin esenlik personellerinin konumunu muhavvil toy yasa, esenlik personellerinin bulunan kazançlı şartlarıyla hekimlerin emekliliklerindeki hali muhavvil toy hukuk özellikle peyda etmek az daha sağlam aşırı madde bu kısımda istifham karşılık biçiminde ele alındı. Bu büro anayasa ve yönetmeliklerin kendine saf dili hasebiyle esenlik personellerinin içeriğine aldığı kadar bilge olamadıkları gelişmelerin açıklığa kavuştuğu büro oldu.

"Sağlık kuruluşlarının kapısından cezaevi aşama atan rastgele hastalanmış benim hastamdır"

Bakan Koca, toplantının akıbet bölümünü şartlarının iyileşmesi düşüncesince muktezi adımlar atılmış sağlıkçılardan toy devirde neler beklendiği mevzusuna ayırdı. Bakan Koca, kendisinin 2 buçuk sene derece geçindiren müstevli dönemindeki prensibinin bitmeme edeceğini belirterek, "Sağlık kuruluşlarının kapısından cezaevi aşama atan rastgele hastalanmış benim hastamdır" dedi. Bakan Koca'nın hekimlerden arzuları ortada esenlik sistemindeki sorunlara huzur azimli birer eritme ortağı olunması, memleketimizdeki doktor açığından doğan zorlukların gerekleriyle onama edilmesi, esenlik manzume grupları ortada gerekseme mahsus bütünlük ve uyuma aşırı ehemmiyet verilmesi, hastayla şimdi sonraları tek karşılaşılmayacağı düşünülse caba hastada dobra birlikte önsezi bırakılmasına bağ edilmesi az daha noktalar arazi aldı. Bakan Koca, başkaca devlete bağlanmış esenlik kurumlarından cevapsız ihtimam alındığı fikrinin kusur olduğunu, vatandaşın esenlik hizmeti düşüncesince rastgele ay derneşik namına SGK primi ödediğini hatırlattı. Koca, yaşlılara, çocuklara, özürlülere ise esenlik hizmetinde hususi bağ istedi.

Sağlık Bakanlığı Covid-19 salgını sonrasında personelleri düşüncesince neler yaptı

Öte taraftan toplantının anne ruzname maddeleri ortada da arazi meydan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçtikten çelimsiz birlikte müddet sonraları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden onaylanarak yürürlüğe giren üç toy hukuk da Türkiye'de hekimliğin toy birlikte devre girmesi itibarıyla ölçülü çalışmaların çoğuna esas yapılanma ediyor. Toplantıda da ele tahsil edilen bu kanunlar ile bağlanmış etraflıca izah yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre, 12 Mayıs'ta çıkan esenlik çalışanlarını şiddetten siper amacına müteveccih yasayla sağlıkta kuvvet suçlarının cezası artırıldı. İyi eritme indirimi kaldırıldı.

Darp suçu bilerek eş kanlı az daha en ciddi suçları içeren içindekiler suçları çerçevesine alındı. Bu suçu işleyenler, bundan böyle vakfedilmiş yargılanıyor. 12 Mayıs'ta çıkan toy yasaya mucibince tıbbi infaz hataları düşüncesince oluşturulan davalarda savlayıcı yan muhik bulunması durumunda, mahkemenin belirlediği tazminatı esenlik mensubu adına devletten alacak. Hapis cezası müstelzim “kasten dokunca verme” ıssız kanunda ağız ağıza ayrı tutuldu. 16 Haziran'da çıkan hukuk ve onu izleme edecek gelişmelerle hekimlerin sahn standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Farklı hastanelerde lakin bire birlikte işi karşıcı hekimlerin maaşlarının stabil bir vaziyete getirilmesi amaçlanıyor. Sabit aylık haricinde küsurat gelirde artışın da önü açılıyor. Sözleşmeli ekip ile toy imkânlar sağlanarak, bilirkişi doktor açığı bulunan hastanelerde fariza onama etme özendiriliyor.

"Hekimlerin kavuştuğu imkânlar levent boylu zamandır adalet edilmişti"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kamuoyuna müteveccih açıklamasında ise, "Hekimlerin kavuştuğu imkânlar levent boylu zamandır adalet edilmişti. Sağlık çalışanlarımız düşüncesince yapılanlar, bire birlikte sürede 85 milyon insanımız düşüncesince yapılmıştır. Yapılanların bire birlikte sürede salgınla mücadelenin bu kahramanlarına milletimizin teşekkürü manası ihtiva ettiği de düşünülmeli" ifadeleri arazi aldı.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ