USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır

Sağlık Bakanlığı, çabuk hallerde acilen karışma düşüncesince şümullü ve degaje yelpazede ambulanslar kullanıyor. Yenidoğanların nakli düşüncesince hususi tasarlanan ‘yenidoğan ambulansı', aşırı kiloluluk sorunu canlı yurttaşlar düşüncesince de hususi imal edilen ‘o

Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan ve obez ambulansları anbean göreve hazır
02-12-2021 09:48

Sağlık Bakanlığı envanterinde mevcut ‘obez ambulansları', yönetmelikte toprak düzlük koyu ihtimam düşüncesince lazım uran ve tıbbi donanıma cemaat bulunan ve başkaca dü adamla mobil ciddilik limitini güzeşte hastaları kullanmak amacıyla geçer hususi ambulanslar adına biliniyor. Obez ambulansları aceleci pestil nakili müstelzim hallerde sakıncasız ve çabuk müşterek erişim çözümü iletmek neredeyse tasarlandı. Ambulanslar, hususi müşterek lift ile gerektiğinde extra açık teskere yahut ek personele imkân iletmek düşüncesince normalden elan açık ve efdal tavanlı adına üretiliyor. Öte taraftan Sağlık Bakanlığı, yenidoğan vakalarının elan çabuk ve sakıncasız taşınması amacıyla geliştirilen hususi 'yenidoğan' ambulanslarını da envanterine katmıştı. Hizmetlerin elan velut yürütülmesi amacıyla şifahane önceleri aceleci keyif hizmetlerinde yenidoğan ambulanslarında görevlendirilecek keyif profesyonelleri düşüncesince beniz yüze eğitimlerle kılgısal adına meydana gelen "Yenidoğan Transport Eğitimlerine" pandemi sürecinde de aralık verilmedi. Türkiye geneline dağıtılan 50 'yenidoğan ambulansı'nda görev takanak bulunan 600 personele terbiye verildi. Personelin eğitimlerinin tamamlanmasının arkası sıra 2021 yılı bakımından 'yenidoğan ambulansları' kullanıma girdi. Ambulanslarda bebekler düşüncesince yaşanak ve hususi medikal malzemeler bulunuyor.

“Bu ambulansımız 160 kilogram beden hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor”

112 Acil Sağlık Hizmetleri içinde toprak düzlük obez ambulansında görev düzlük paramedik Yavuz İlhan, “Bu ambulansımız 160 kilogram beden hastalarımızın hastaneye nakli esnasında kullanılıyor. Diğer ambulanslardaki donanımların örnek bunda da var. Yoğun ihtimam donanımları vesaire, extra adına hoppadak nakil sistemleri farklı. Hasta taşımadan evden ambulansa denli taşımada geçer sedyelerimiz bu ambulansımızda az buçuk elan farklı. Sedyelerimiz asansör sistemli. Çok efdal kilolara denli hastanın korkusuzca taşınmasını sağlıyor. Normal ambulans sedyelerimiz ölçün donanımlılar. Onlarla muhtemelen müşterek kiloya denli nakil sağlayabiliyorken, bunlarla elan efdal kilolardaki vatandaşları da alabiliyoruz. Ambulansın içi elan açık bulunduğu düşüncesince extra malzemeler de eklenebiliyor. Bu sebeple bizlere baş döndürücü suhulet sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Trafikte yaşadığımız iri sorunlardan bir tanesi aralık sokaklardan intikal ve kusur otopark yeri etmiş araçlar”

Obezite sorunu zihayat kişilere hususi adına imal edilen ambulansın normallerine bağıl elan geniş, derinliğine ve efdal bulunduğunun altını çizen İlhan, bundan çevre kusur otopark yeri düzeni olması yerinde olaya algı sürelerinin uzadığına nazarıitibar çekerek, “Bizim trafikte yaşadığımız iri sorunlardan bir tanesi de aralık sokaklardan geçiş. Bu alışılagelen ambulanstan az buçuk elan büyük, açık ve elan yüksek. Bu sebeple kimi aralık sokaklara duhul dair baş döndürücü fazla çile yaşıyoruz. Ya da kusur otopark yeri edilmiş vesait yahut bunun derece nedenlerden naşi bizim olaya algı süremizin uzaması bahis konusu olabiliyor. Genel müşterek otopark yeri düzenine uyarsak ve gidiş geliş kurallarını kelimesi kelimesine uygularsak bizlere rastgele müşterek dava oluşturacak defa bulunmayan Ankara'da” sanarak konuştu.

“Bebeklerin koyu ihtimam standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi müşterek ambulanstır”

Yenidoğan ambulansında etkin Acil Tıp Teknisyeni Zehra Uyar ise, “Miadında doğan ve ya miadından önceki doğan bebeklerimizin, koyu ihtimam gereksinim duyan bebeklerin koyu ihtimam standartlarında taşınması düşüncesince tasarlanan hususi müşterek ambulanstır. Yoğun bakımda olması müstelzim dört başı mamur cihazlarımız burada mevcuttur. Yapılabilecek topu topu müdahaleler talimli personeller çeşidinden yapılmaktadır. Ambulansımız içinde kuvözümüz, ventilatörümüz, defiblitörümüz, şu demek oluyor ki koyu bakımda gerekseme duyulabilecek topu topu cihazlarımız mevcuttur. Kuvözümüzün ısısı bebeğin ısısını kaybetmeyecek biçimde haftasına ve ayına göre ayarlanabilmektedir” açıklamasında bulundu.

“Bir ay süresince yenidoğan koyu bakımında terbiye aldık”

Yenidoğan ambulansında çalışabilmek düşüncesince koyu müşterek terbiye sürecinden geçtiklerini kail Uyar, “Bir ay süresince yenidoğan koyu bakımında terbiye aldık. Ayrıca hocalarımız ile baş başa NRP eğitimi, iletme (sevkiyat) eğitimi aldık. Bunun düşüncesince hususi müşterek kadro kuruldu. Biz terbiye adına da hususi eğitimler alarak koyu ihtimam standartlarında bebeklerimizi taşıyoruz. Her çocuk özeldir, her aktif özeldir. Bebeklerimiz de bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kendi bebeğimiz derece işlem ediyoruz. Onların sarsılmaması için, dokunca görmemesi düşüncesince akıllıca standartlarda taşıyoruz. Ses ve akıntı şeklinde bellek kanamaları gerçekleşebilir, bebeklerimiz baş döndürücü hassas. Ondan çevre tığ transportlarımızı (sevk işlemi) baş döndürücü aheste ve dizi müşterek biçimde hazırlamaya çalışıyoruz. Siren açmamaya çalışıyoruz, kavga yapmamaya çalışıyoruz, kavga çabucak da uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ