USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık mensuplarının tasarladığı karavana ciharıyek yandan teklif yağdı

Sakarya ve Kocaeli'de çalışan 2 keyif mensubu kabilinden tasarlanarak yaşama geçirilen karavan koyu uyanıklık gördü. Pandemi zamanında kendileri düşüncesince hazırlattıkları ruhsuz kamyonu tahminî 1 sene içinde gösterişli bir karavana muhavvil keyif çalışanları, ciharıyek y

Sağlık mensuplarının tasarladığı karavana ciharıyek yandan teklif yağdı
04-03-2022 11:12

Pandemi devrinde natür ile iç içe edinmek talip dü esenlik personeli ruhsuz durumda satın aldıkları kamyonu, özlük fon güçlerine layıkıyla kasten artı bir karavana çevirdi. Proje ve dizaynlarını kendileri eden Sakarya Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Başkanı ve Saç Ekim Uzmanı Gökhan Bölükbaşı ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Genel Cerrahi ve Meme Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Turgay Şimşek, uğraşı şekilde başladıkları karavanı hevesli destekle artı bir bir duruma getirdi.

Yapım etabından bitişine derece toplumsal medyada paylaşılan karavan ise derin nazarıitibar gördü. Katıldıkları fuarda karavanın derin nazarıitibar görerek dünyanın ciharıyek yanından tekâlif geldiğini tamlayan Bölükbaşı, derin arzu dair karavanı sattıklarını anlatım etti.

“Pandemi ile baş başa hakeza bir niyete giriştik”

Sakarya Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Bölükbaşı, “Pandemi devrinde herkeste bulunduğu gibi, tamamı sağlıkçıların da hayatlarında güzel tebeddülat oldu. Hafta sonu soluk alabilmenin, doğaya karışabilmenin ne eyitmek bulunduğunu anladık. Bunu hâlâ mihman ve tehlikesiz bir duruma getirebilmek namına tek alternatifin karavan olacağını düşünüyorduk. Karavan kültürü filhakika Türkiye'de çabucak ilerliyor. Açıkçası pandemi ile baş başa hakeza bir niyete giriştik. Başladık ve güzelde gitti. Tasarım yönünde değişik bir yöne evirildi. Kendi imkanlarımız ile bir yere derece geldik ancak karavan alelacayip bir dünya. Bunun düşüncesince hevesli yardıma ihtiyacımız vardı. Tabi elimizin altında genel ağ var, baktık ve Türkiye'de ki tabiatın şartlarına bağdaşma sağlayıcı karavanların imalinde en dobra şirket Sakarya'mızda, filhakika Sakarya şuan karavan üretiminde Türkiye'nin başkenti şekilde onama ediliyor. Sya Mobil ile tanıştık, katkısız olsunlar baş döndürücü yukarı düzeyde, özveren ve birinci sınıf yanıtlar verdiler karavanımıza. Karavanist Fuarına mihman olduk bu vesileyle. Orada toplumsal iletişim araçları üstünden karavan çığırından çıktı. Dünyanın nice ülkesinde can alıcı toplumsal iletişim araçları hesaplarında ‘yılın karavanı, senenin ara bulucu ve senenin harikası' kabil unvanlar ile yerini aldı” dedi.

“Her şeyin en iyisi ve en kullanışlısı olsun istedik”

Yoğun arzu dair karavanı sattıklarını tamlayan Bölükbaşı, “Tamamen kendimiz içindi, baş mantalitemiz buydu. Ama söylediğim kabil çığırından baskı ve herhangi bir yerden ‘satar mısınız' talepleri gelmeye başladı. Daha sonra bey fikride kafamıza yerleşti. Hak etmiş bulunduğu halde ve değerde satışını gerçekleştirdik. 3-3 buçuk kocaoğlan ağız ağıza Ar-Ge emek harcamaları ile geçti. Neresinde ne olsun, nasıl yapsak kabil icraat gerçekleştirdik bu süreçte. Çünkü bir şeyi fon ediyorsunuz, bir kol örneklerden esin almaya çalışıyorsunuz, bunun hem plan tıpkı zamanda uygulayım manada araştırması 3-3 buçuk ay sürdü. İmalatında da baş döndürücü bir tomar çabuk etmedik, zira herhangi bir şeyin en iyisi ve en kullanışlısı olsun istedik, o nedenden dolayı tahminî 1 yılı buldu baş ve final süresi” diyerek konuştu.

“Karavan, özgürlüğünüzü doğaya en tehlikesiz halde yansıtabileceğiniz araç”

Karavanla doğada gezmenin pandeminin vermiş bulunduğu yorgunluğu namevcut ettiğini aktaran Bölükbaşı, “İmalat süresi 1 salname bir süreye yayıldı. O devirde 650-700 bin liraya mülk oldu. Fakat ahit bire bir projeyi hazırlamaya kalkarsanız 1 milyonun üstünde maliyeti olacaktır. Karavan, özgürlüğünüzü doğaya en tehlikesiz halde yansıtabileceğiniz taşıt diyerek düşünüyorum. Evinizi alıp salyangoz kabil arzu ettiğiniz yere gidiyorsunuz diyebilirsiniz, karavan alelacayip bir dünyaymış onu anladık. Her lokasyonu tek tek gezerek, pandeminin o yorgunluğunu ve bunalmışlığını, hafta sonu bir nebzede olsa en bir tomar hafifleten vakaydı benim düşüncesince karavan. Bu müddet içre oturup karşıdan bakarken, ağız ağıza kendinizin fon ettiğiniz tasarımın, gerçeğe dönüşmüş olması tanım edilmez bir hazdı benim için” halinde konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ