USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsun meclisinde gündem ‘TEKNOFEST’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TEKNOFEST 2022 Karadeniz hazırlıklarına değinerek, “Festivale 2 milyon yöresinde birlikte ziyaretçi hulul ihtimali var. Onların ulaşımı noktasındaki baş döndürücü ağır ulama sağlayacak uygulamaları bitirme gayreti içinde o

Samsun meclisinde gündem ‘TEKNOFEST’
11-10-2021 18:04

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri elan şümullü görüşülmek kıl payı ait komisyonlara devretme edildi. Başkan Mustafa Demir, gündem maddelerinin oylanmasının arkası sıra açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'i baş döndürücü elan işlevsel ortak biçimde aranjman yapacaklarını tamlayan Başkan Mustafa Demir, “Dünyanın en ehemmiyetli festivallerinden bir tanesi bulunan TEKNOFEST, ait kurumların almış olduğu kararlar gereği TEKNOFEST Karadeniz 2022 senesinde Samsun merkezde kazanmak kıl payı alanımızda yapılacak. Tüm şehrimize faydalı kademli olsun. Tüm Samsun topyekun bu mevzuda bizlere ulama sağlayacaktır. Bu mevzuda emeği geçecek ve ulama sağlayacak her insanın katkılarıyla elleme ortak organizasyonla, pandemiden de ağız ağıza çıktığımız ortak müstevi da bölgenin merkezi de bulunan bu elleme şehrimizi TEKNOFEST'e akla yatkın yürümüş olduğu yoldaki pozisyonuyla bu arada hem o festivali elleme ortak biçimde örgütlü edeceğiz. Samsun'un Türkiye'de ve Uluslararası bölgede baş döndürücü elleme ortak lansman fırsatı oluşturacak. Bölgenin merkezinde gençlerimiz düşüncesince ufkunu, beynini ve ihtisas dünyasını alelacayip mecralara taşıyacak bulunan ortak organizasyonu baştan sona beraberce nesir edeceğiz. Biz bu TEKNOFEST 2022'yi baş döndürücü elan işlevsel ortak biçimde bilgelik ve değişen teknolojinin onun da dışına taşacak muhtelif kültür, sosyal, turizm, spor, sanat, ekin etkinlikleriyle de inşallah festivali çeşitlendireceğiz, süsleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ulaşımla ait planlar TEKNOFEST'e yetişecek”

Tüm Samsun adına TEKNOFEST'e ulama sağlayacaklarını ve doğacak ziyaretçiler düşüncesince tedarik yaptıklarını kail Demir, “İktidarı ile muhalefetiyle Büyükşehir Meclisimiz bu mevzuda ilişkin düşeni ziyadesiyle yapacaktır. Bu aranjman tamamlandığında Samsun'un elden çabucak halis muhlis özelliklerini, halis muhlis imkanlarını, potansiyellerini, aranjman ve organizatörlük yeteneğini de tanıtmış olacağız. Bu süreci de şehrimizin tanıtımı düşüncesince vesile bileceğiz. Festivale de akla yatkın çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bunlardan en önemlisi zeki site uygulamalarını o çağda ağız ağıza doğacak bulunan festivaldeki 2 milyon civarındaki ihtimal de elan da üstünde ortak ziyaretçi kabul etme ihtimali muhtemel. Onların ulaşımı noktasındaki baş döndürücü ağır ulama sağlayacak uygulamaları itmam gayreti içinde olacağız. Diğer ortak özellik ise elektrikli otobüsleri ağız ağıza devreye almış olacağız. Muhtemelen 19 Mayıs'a denli temdit gereği sâdır olacak. Oradaki darülfünun kampüsüne kadar. Bilim merkezimizi de o devre yetiştirmiş olacağız. Şu anda çabuk ortak biçimde inşaatı tamamlayıp yalnızca içindeki donatı, teknolojiyi, bilimi ve bilgiyi esas gösterecek bulunan şeye 30 milyon TL'nin üstünde yatırımı olacak Sanayi Bakanlığımızın. Deney atölyeleri buna benzeri enformatik ve uygulayım bilimi ile ait nice sürekli yatırımı festivalden sonradan da şehrimize kazandırmış olacağız” biçiminde konuştu.

“Saathane'deki gökçe yapının katabolizma ihalesi yaptık”

Meclisteki konuşmasında İlkadım, Bafra ve Çarşamba'daki beton santrallerinin üretime başladığına da yer veren Başkan Demir şunları söyledi:

“Mikserler çalışkan çalışıyor. Bir günde 160 m. beton kez döküyoruz. Ekiplerimizle beraberce kalitede baş döndürücü ağır artım var. İlerleyen senelerde sektöre beton da satmayı planlıyoruz. Bunun indinde Saathane Meydanı'nda yıkmamız müstelzim gökçe ortak çatı var. Yıkım ihalesi yaptık. Yıkılacak. Neden yıkıyorsunuz denilebilir. Ama şehre menfi maliyeti baş döndürücü yüksek. Bugün yapmamız müstelzim ne var ise gerçekleştirmek zorundayız. Cumhuriyet Meydanı'nda emek vermek yapıyoruz. Negatif enerjinin önünü açmamamız lazım. Sürekli zait olmalıyız. Bugün halletmek mecburiyetinde olduğumuz sorunları çözmezsek ne devir çözeceğiz. Zor olanı yarına tehir lüksümüz olamaz. Şehrimizin geleceğini, insanlarımızın ufkunu görüyor, gece-gündüz çalışıp baştan bayındırlık etmeye çalışıyoruz.“

Faruk Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ