USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Samuray kılıçlı saldırganın avukat annesi: 'İstifa ediyorum'

Ataşehir'de 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcı ile saldırarak öldürücü Can Göktuğ Boz'un avukat annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu, bağlanmış açıklamada bulundu.

Samuray kılıçlı saldırganın avukat annesi: 'İstifa ediyorum'
17-11-2021 15:29

Yomralıoğlu meydana getirdiği açıklamada, “Ne oğlumu ne de eylemlerini savunacak değilim. Can Göktuğ Boz'un müdafiliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ömrüm süresince Başak Cengiz ve ailesinin acısını vicdanımda taşıyacağım”

Yomralıoğlu açıklamasında "Günlerdir basında arazi meydan ve kamuoyunun vicdanını içten sarsan, bu acıklı olayın tarafı olmak, evladımın hakeza ağır ortak vakaya sebebiyet vermiş olması sayesinde baş döndürücü iri ortak hicap duyuyorum. Gencecik ortak kız çocuğunun yaşamını böylesine ağır ortak görüngü sonucunda yitirmiş olması beni kahrediyor. Ömrüm süresince Başak Cengiz ve ailesinin acısını vicdanımda taşıyacağım. Hayatını kaybeden yavrumuz ve ailesi düşüncesince on paralık dinmeyecek ortak biberli içindeyim. Ne vücuduyla ne de ruhsal şekilde ayakta kalacak gücü kendimde bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

Oğlu Can Göktuğ Boz'un bebekliğinden yetişkinliğine genişliğinde baştan sona indinde bulunduğunu tamlayan Yomralıoğlu, oğlunun yeni yetmelik çağı çağı devri sonra ağırbaşlı ruhsal sorunları bulunduğunu ve tedavisi düşüncesince elinden geleni yaptığını belirtti. Yomralıoğlu, "Uyuşturucu öz bağımlılığı zımnında sadece kendine dokunca veriyordu. Bu bağımlılıktan da görmüş bulunduğu otama sonucunda kurtuldu. Göktuğ'un babası Ali Boz ile metrukiyet sonucu almamız akabinde mıhlı düşünememesi zımnında Göktuğ benimle bulunan kâffesi irtibatını ve diyaloğunu kesti ayrıca beni kullanmak ona dobra gelmemeye başladı" dedi.

Babası ile yaşamaya başlamış

Eşiyle boşanmasının peşi sıra Can Göktuğ'un babasıyla yaşamaya başladığını, ata Ali Boz'un da acemi ortak sahn kurmasının peşi sıra oğlunun kâffesi ısrarlarına karşın kendisiyle yaşam sürmeyi reddettiğini kaydeden Avukat Yomralıoğlu, "Göktuğ benimle yaşam sürmeyi da beni görmeyi de reddetti. Ben 3 senedir evladıma özlenti yaşıyorum. Ne sesini duymama ne de onu görmeme cevaz etmedi. Defalarca kat tevakkuf etmiş bulunduğu sitenin önüne gittim ve kent güvenliğinden geçemediğim düşüncesince sitenin uğrunda durup durup onu görmeye çalıştım. Göktuğ'un babası Ali Boz ile Göktuğ'un hali ve yaşamı ile ilgilendiren bilgelik kabul etmek neredeyse rastgele ortak çağ görüşüyordum. Psikolojik durumu, sağlığı, beslenmesi, sporu büsbütün ne halde bulunduğu üzerine rastgele ortak çağ ancak rastgele ortak çağ bağlantı halindeydik. Göktuğ'u süresince kalmış bulunduğu tenhalık yerinde çıkartabilmek namına yüz kere kat onunla ayrımsız evi kırışmak istediğimi en azından onu görmeme cevaz vermesini, ona erişemediğim düşüncesince babası Ali Boz eliyle arzu ettim" ifadelerinde bulundu.

"Göktuğ'un evinde arazi meydan yazıları, notları, yaşamış bulunduğu habbe halini haberlerden gördüm "

Yomralıoğlu, oğluyla en sonuç Eylül ayında görüşebildiklerini ve bu görüşmenin peşi sıra oğlunun hem vücuduyla bununla beraber ruhen biçimsiz halde bulunduğunu gözlemlediğini belirtti. Bu gözlemin peşi sıra babasının oğluyla elan ortak tomar sayaç geçirmesini ve onunla uyumasını dileyiş ettiğini öne sürdüğü açıklama, "Ancak kâffesi bu boyut bünyesinde Göktuğ'un birine dokunca ita ihtimali ortak kat bile aklıma gelmedi. Zira çocukluğundan bugüne çalışkan ölmüş tek varlığa dokunca verici ortak tavrı olmadı. Tam bilakis olabildiğine cesaretsiz ortak çocuktu. Ben sadece kendini yapyalnız hissetmesinden ve kendine ruhen ve vücuduyla dokunca vermesi durumundan korktum. Benimle yaşamasını peylemek ve otama dönemini bitmeme ettirebilmek düşüncesince daima doktorlar, otama şekilleri ve depar belgesi şekilleri aradım ve on paralık pes etmedim. Göktuğ'un evinde arazi meydan yazıları, notları, yaşamış bulunduğu habbe halini basında arazi meydan haberlerden gördüm. Ben çocuğumun evine etap atıp bu hali görebilseydim öyleyse yaşamasına cevaz etmezdim, icabında polis güçleriyle de olsa otama görmesini sağlardım" sanarak bitmeme etti.

"Ne oğlumu savunacak ne de eylemlerini savunacak değilim "

Oğlunun yaşamış bulunduğu bilinç karmaşasının ve ruhsal durumunun bu derece ortak çözüm aldığını görememesi zımnında Can Göktuğ Boz ve Başak Cengiz'in yaşamını koruyamamış olmasının kendisini kahrettiğini tamlayan Yomralıoğlu, "Olayın vahimliği ve yaşadığım his durumunun karışıklığı zımnında Göktuğ'un tutuklanmasına değişmeyen maruz Sulh Ceza Hâkimliği sorgusuna ukubet hukukçusu olamamama karşın avukatı şekilde katıldım. Ne oğlumu savunacak ne de eylemlerini savunacak değilim. Zira yaşananların savunulacak ortak yanı yok; bunu olayın faili bulunan oğlum da açık açık arz ediyor" ifadelerini kullandı.

“'Oğlum elini kolunu sallayarak gezsin' diyemem"

Yomralıoğlu, "Olayın faili bulunan oğlumun avukatı şekilde dosyaya karışan olmam ve ruhsal sorunları bulunduğunu doğacak sürmem zımnında oğlumu işlediği suçtan kurtarmaya çalıştığım düşünülüyor. Ancak ego ne oğlumun işlediği suçtan kurtulması ne de itibarımın zedelenmemesi peşindeyim. Hayatının baharında gepegenç ortak kız benim oğlumun eylemi zımnında sonuç nefesini vermişken 'Ben oğlum elini kolunu sallayarak gezsin' diyemem, isteyemem. Bunu ne ortak anne ne ortak avrat ne de ortak avukat şekilde isteyemem" ifadelerini kullandı.

“Can Göktuğ Boz'un müdafiliğinden istifa ediyorum”

Soruşturma dosyasına oğlunun cezai ehliyetinin sorgulanmasını düşüncesince 17 Kasım tarihinde arzuhâl sunduğunu tamlayan Yomralıoğlu, açıklamasının devamında, "Bu arzuhâl benim bu dosyaya sunacağım sonuç arzuhâl olacaktır. Ayrıca müddeiumumilik çeşidinden maruz neşriyat yasağı sonucunda da rastgele ortak müdahalemin olmadığını, bulunan dosyada bu yönde ortak talebimin olmadığını da beyan etmek zorunluluğu hissediyorum. Bahse özellik haram taraflardan özgür şekilde re'sen alınmıştır. Vahim olayın yaşandığı tün ego de o yaşamının baharındaki yavrumuzla beraberce yaşam sürmeyi bıraktım sadece ve sadece soluk alıyorum. Her ne genişliğinde iskele babası olmakla suçlama edilsem de dakika hata bilinciyle akım ediyorum ve mesul ortak anne, mesul ortak avukat, mesul ortak avrat mesul ortak yurttaş şekilde ferda çağ sonu itibarıyla oğlum Can Göktuğ Boz'un müdafiliğinden istifa ediyorum. Yapılacak tetkik ve duruşma çeşidinden verilecek kararın sadece hakikatı yansıtmasını ve adil olmasını dilek ediyorum. Yargı çeşidinden verilecek değişmeyen karşısında boynum kıldan incedir" ifadelerinde bulundu.

 

İLGİLİ HABER
Ailesi samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengizin odasının kapılarını açtı Ailesi samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in odasının kapılarını açtı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ