USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,"Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü sakıncasız olun bizde en iyisini yapabilecek canevi de var, zeka da var, yetenek de var." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz
14-11-2022 23:10
BRÜKSEL

Varank, Türkiye Maarif Vakfı Brüksel Eğitim Merkezi'nin açım töreninde konuştu.

İstanbul'daki yıldırı saldırısına bağlı Bakan Varank, "Ülkemizde oluş bulan acıklı yıldırı saldırısında yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Cenabıallah'tan rahmet, gaileli kardeşlerimize de acele şifalar diliyorum. Milletimizin başı saf olsun." ifadesini kullandı.

Varank, "İçimiz buruk, canımız yanıyor. Ama şurası gene tabir kılmak istiyorum, Türkiye'yi ve Türk milletini terörle doğrulama almaya çalışanlar katiyen başarıya ulaşamayacaklar. Ülkemizde ve yandaki coğrafyamızda biricik beraberinde yıldırıcı kalmayıncaya derece terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ile uygulayım bilimi ve inovasyon alanındaki iş birliğini derinleştirmek ve resmi temaslarda mevcut olmak neredeyse serbest beraberinde heyetle Brüksel'e geldiklerini özetleyen Varank, Belçika ile Türkiye ortada 60 sene evvela imzalanan huruç anlaşmasıyla kömür ocaklarından başlamış bulunan hikayenin dakika alelacayip beraberinde boyuta ulaştığına ayraç etti.

Varank, "Alın teri akıtacak emekçiler adına kadem bastığınız bu ülkeye; bundan sonraları kalburüstü öğretmenler, doktorlar, avukatlar, işverenler, siyasetçiler adına işlev ettiğinizi görüyorum. Emin olun karşımızdaki bu tablodan şişman övünç duyuyoruz. Bize yakışan; beraberinde taraftan zat kültürümüzü ve değerlerimizi korunum ederken gayrı taraftan yaşadığımız toplumlara manalı katkılar sunmaktır." diyerek konuştu.

Avrupa"nın kalbi bulunan Brüksel'de Maarif Vakfı'nın edep bilimi bilimi merkezinin açılışını yapıyor olmayı aşırı manalı bulduğuna dikkati çekici Varank, Türkiye Maarif Vakfı'nın 2016 senesinde kurulduğunu ekol öncesinden yükseköğretime derece gelişigüzel yaştan öğrenciye işlev sağlayan ve kar maksadı gütmeyen beraberinde çalım bulunduğunu vurguladı.

Bakan Varank, "Vakfımız bugüne derece 105 ülkeyle resmi değini kurdu. 51 ülkede ise dört dörtlük anlamıyla faaliyete önceki durumda. 50 bini fazla öğrenci, vakfa ilgilendiren 440 edep bilimi bilimi merkezi ve 39 yurttan yararlanma ediyor. Ayrıca müzakere merkezleri, kütüphaneler, laboratuvarlar, zanaat ve spor tesisleri de maruz hizmetlerin beraberinde parçası." dedi.

"Elbette bu işler sadece yapılar kurarak, enfrastrüktür olanakları sunarak olmuyor. Vakfımız öğrencilere edep bilimi bilimi gayeli burs ve nakdi destek sunar de sağlıyor. Sayısız sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar düzenliyor, ilmî çalışmalar, araştırı ve ihya faaliyetleri yürütüyor." diyen Varank, Maarif Vakfı'nın halis muhlis hizmetlerini namına getirirken güvenden, evrensellikten, şeffaflıktan, iyilikte ısrardan ve eğitimde kuşatıcılıktan katiyen ivaz vermediğini anlattı.

Varank, Maarif Vakfı'nın amacının insanlığın sulh ve huzuru düşüncesince nesiller esermek olduğuna ayraç ederek, bu maksata müteveccih hesaplı halis muhlis faaliyetlerde beraberinde numara önceliğin üniversal değerlerle baş başa domestik değerlere de en efdal saygıyı açıklamak bulunduğunu belirtti.

Maarif Vakfı'nın Gent şehrinde de 130'u fazla öğrenciye işlev sağlayan beraberinde merkezi bulunduğunu hatırlatan Varank, "İşte bu açılışla baş başa Belçika'nın ikinci, Türkiye Maarif Vakfı'nın da 441'inci edep bilimi bilimi merkezini Brüksel'de açmış oluyoruz. Bu özek bire beraberinde sürede buradaki soydaşlarımız düşüncesince gelişigüzel sabık çağ derinleşen Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri açısından da ehemmiyetli beraberinde kazanımdır." diyerek konuştu.

Bakan Varank, "Şüphesiz ki burası, çocuklarımızın güzel okullardan izinli olmasına aşırı girişken edep bilimi bilimi almasına denk yurttaşlar adına iş yaşamının gelişigüzel dalında olmasına ağır katkılarda bulunacak." ifadesini kullandı.

Türkiye Maarif Vakfı Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan'ın girişkenliğinin de bilincinde olduklarını vurgulayan Varank, "Burada en güzel hizmetin verilmesi düşüncesince ne gerekiyorsa yapacağına eminim." dedi.

Varank, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı adına atılacak gelişigüzel çeşitli adımda, en şişman destekçilerinizden birisi olacağımı da bilmenizi isterim." biçiminde konuştu.

Artık eskisinden aşırı hâlâ güçlü, aşırı hâlâ çalışan beraberinde Türkiye bulunduğunu vurgulayan Varank, "Vatandaşına, soydaşına dünyanın ne noktasında olursa olsun el uzatan, kulak kesilen, bedel sağlayan beraberinde Türkiye var." ifadesini kullandı.

"Ben de senelerce gurbette edep bilimi bilimi görmüş, çalışmış beraberinde kardeşinizim. O vakitleri on paralık unutmuyorum; beraberinde dava beraberinde maslahat yaşadığımızda diplomatik temsilciliklerimize erişebilmek düşüncesince kılı kırk yarardık." diyen Varank, bundan sonraları diplomatların sahada olduğunu, vatandaşlar, iş kullanmakta olanları ve taharri memuru polis maşer kuruluşları (STK) ile iç içe bulunduğunu belirtti.

Dünya başkentlerinde Türk markaları

Bakan Varank, "Bugün evren başkentlerinin sokaklarında Türk markalarını görüyorsunuz. Bugün Avrupa gazetelerinin manşetlerinde Türk girişimlerini okuyorsunuz. Bundan sonraları denizlere bakmış olduğunuzda Türk mülkü gemileri göreceksiniz. Havaya bakmış olduğunuzda Türk mülkü insansız iklim araçlarını göreceksiniz. Karaya bakmış olduğunuzda Türk mülkü arabaları göreceksiniz. Doğuştan elektrikli, Türkiye'nin evcil ve ulusal arabası Togg'u göreceksiniz." dedi.

"Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü sakıncasız olun bizde en iyisini yapabilecek canevi de var, zeka da var, yetenek de var." diyen Varank, muvaffakiyet hikayelerine hâlâ nicelerini baştan sona baş başa ekleyeceklerini tabir etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ise icra ettiği konuşmada, "Gerçekten dakika Türkiye Maarif Vakfı'yla alım çalım duyuyoruz." dedi.

Maarif Vakfı'nın Belçika'daki yurttaşlar ve Belçika Türk topluluğunun anadil ihtiyacının karşılanmasında hem Brüksel'de hem Gent'te ehemmiyetli icraat yapacağına ayraç fail Kaymakcı, "Biz de kendilerine gelişigüzel çeşitli desteği vermeye bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özdil de "Avrupa'daki Türk gençlerinin edep bilimi bilimi yaşamlarında kendilerine dayanak olabilmek düşüncesince başladığımız bu yolda Brüksel ehemmiyetli beraberinde hamle olacak. Faaliyetlerimiz başladı lakin bu açılışla baş başa hâlâ da güçlenerek bitmeme edeceğini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Varank, konuşmasının arkası sıra Maarif Vakfı Brüksel Eğitim Merkezi'nin açım kurdelesini kesti. Merkezi gezen Varank, vatandaşlarla görüştükten sonraları STK temsilcileri ile derinti gerçekleştirdi.

Açılışta, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi adına tayin edilen Bekir Uysal ve Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile Belçika'da çalışkanlık yayınlayan aşırı sayıda STK mümessili arazi aldı.

Bakan Varank, açım ondan sonra AB Komisyonu İnovasyon, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel'in zat onuruna verdiği düzentileme yemeğine katıldı.

Öte taraftan Bakan Varank, Brüksel temasları kapsamında 15 Kasım'da Komisyon binasında yapılacak Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'na katılacak.

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager'le de düet konuşma gerçekleştirecek Varank, merkezi Leuven şehrinde mevcut nanoelektronik ve sayısal teknolojiler sahalarında çalışkanlık yayınlayan Ar-Ge kuruluşu IMEC'i görüşme edecek ve Digital Europe Platformu ile düzentileme yemeğine katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ