USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumlarının görüşmeleri sürüyor

2022 yılı ekonomik durumlarının görüşmelerinde uydurma düzlük AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Türkiye Cumhuriyeti insancasına iane dair evren mazlumlarının imge ışığı, gariplerin yoldaşı, mağdurların sığınağı ve merhametin sığınağıdır." d

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumlarının görüşmeleri sürüyor
08-12-2021 17:01
TBMM

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumlarının görüşmeleri sürüyor.

Genel Kurulda AK Parti milletvekilleri, bütçe üstünde gır aldı.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Türkiye'nin sanayisini, teknolojisini, rakiplik gücünü, refahını yükseltmek ve sonsuz buyurmak düşüncesince topluluğun gelişigüzel kesimiyle ilgilendiren kurumlarla teşrikimesai içinde millî öncelikler doğrultusunda bitirdikleri çalışmalardan ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkürname etti. Türkiye'nin, büyümesini, sürdürülebilir beraberinde çevreyle mevzun erdemli ekleme altın beraberinde uygulayım bilimi üretimi eksenine oturtmayı amaçladığını tamlayan Kartal, Türkiye'nin araba projesine de değindi. Kartal, "60 salname hayal, emniyetli adımlarla yaşama geçmeye bitmeme ediyor. 2018 senesinde Bursa Gemlik'te evvel gösterimlerinin yapıldığı yerel arabamız hedeflendiği az daha 2022'nin böylecene istihsal bandından inecek. İnanmakta külfet çekenler TOGG'un sayısal mecralarından deli dolu yerine bunu izleyebilirler." sanarak konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi üstüne icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin 1960'lı zamanlardan itibaren düzenlenen kalkınma programlarını uygulamaya başladığını anlattı. Akay, bu düzenlenen kalkınma sürecinde yaşama geçirilen Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) bölgenin cemaat yer aldığı beraberinde tane kaynakları değerlendirerek şahısların refahını yükseltmeyi, yerler arası gelişmişlik farkını gidermeyi, millî kurda kazançlı gelişmeye, istihdama ve toplumsal muvazene hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan lehçe beraberinde kalkınma projesi bulunduğunu belirtti. Projenin tarıma sağlamış yer aldığı desteğin yanı sıra, imal edilen enerjinin akçasal değeriyle GAP'ın özlük kendini amorti ettiğini özetleyen Akay, şöyleki bitmeme etti:

"Bu bölge, ayrımsız zamanda, terörden aşırı çekmiş beraberinde bölgedir. Merhum Haluk Dursun hocanın söylediği az daha Dicle'nin kuzularını kurtlara kaptırmamak için, insanımızın bulunmuş yer aldığı yerde iş ve aş sağlamak, ona eğitim, keyif hizmeti arz etmek gerekmektedir. Biz, AK Parti yerine birlik da bunu yapıyoruz ve ki ne derse desin bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz.

GAP, tarımdan sanayiye, öğrenimden sağlığa, ulaştırmadan turizme denli nice bölgede alana görülmedik medet sağlamıştır. Verimli topraklarda tarımı merkezine alarak topyekun kalkınma modeliyle çıkmak bulunan bu projede tarıma mebni uran mayası tutmuş, semt nice tarımsal ürünün istihsal üssü durumuna gelmiştir. Refahın diyar sathına yayılması, beşeri sermayemizin eğitilmesi, ağır aksak kentleşme ve yerler arası ağır aksak göçün önlenmesi açısından, meydana getirilen gelişigüzel kuruş yatırımın ziyadesiyle arka döndüğü koskoca beraberinde projedir. Adalet ve Kalkınma Partisi yerine envestisman hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de Doğu Anadolu Projesi'nin coğrafi yerine 15 il 143 kaymakamlık ve 6 bine yaklaşan köyü etkilediğini belirterek ilkin bölgenin tarımsal potansiyelini geliştirmek, tarımsal üretiminin katıksız şartlara bulunan bağımlılığını azaltıp verimini çoğaltmak amacıyla 2013'den beri önemsiz ölçekli tarımsal sulama projelerinin yaşama geçirilmeye başlandığını söyledi.

Cevheri, plan kapsamında bugüne kadar, tarımsal bölgede mecmu 801 milyon liralık muhassasat kullanılarak 886 projenin yaşama geçirildiğini ve 4 bin 359 kilometre uzunlukta sulama şebekesi düz yazı edilip 182 bin hektar alanın sulamaya açıldığını kaydetti.

Su kullanımına dikkati çekti

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin 2011'de kurulduğunu ve yerler arası gelişmişlik farkının azaltılması ve refahın stabil dağılımı düşüncesince çalıştığını söyledi. KOP'un 8 ile seslenme ettiğini, diyar nüfusunun yüzdelik 5'inden, topraklarının yüzdelik 8'inden fazlasının bu bölgede bulunduğunu dile getiren Sorgun, çiftçinin elde etmek düşüncesince suya gereksinimi bulunduğunu fakat su döngüsünün bugünkü haliyle katiyen sürdürülebilir olmadığını anlatım etti.

Sürdürülebilir besin güvenliği açısından tarımsal üretimin öneminin müstevli sürecinde aşırı şimdi kemiksiz anlaşıldığını vurgulayan Sorgun, sağlıklı, realist ve sürdürülebilir üretimin 4 asliye esası bulunduğunu düşündüğünü belirtti. Sorgun, bulunan su kaynaklarının en velut şekilde, damlasını caba müsriflik etmeden kullanmanın, semt dışından yer hassasiyetleri dikkate alınarak arttırma su aktarımının sağlanmasının ve bitmeme fail su yatırımlarının tamamlanmasının, şimdi az suya gerekseme mahsus bitkilere evleviyet verilmesini, semt ekolojisine akıllıca mamüllerin alana başmaklık fiyatlarla desteklenmesinin ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile alakalı konuşmasında, Başkanlığın 2021-2023 arasını havi kalkınma projesini hazırlayarak yürürlüğe koyduğunu, tarımsal üretimde büyüme, ekleme bedel artışı ve rustik kalkınma, gezim ve sanayide kazançlı büyüme, beşeri ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi programlarında çalışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) üstüne icra ettiği konuşmada, 1990'da kurulan Başkanlığın 81 ilde 88 müdürlüğü, 105 temsilciliği, 14 uygulayım bilimi merkezi ve 18 iş ihya merkeziyle diyar genelinde KOBİ'lere işlev vermeye ve müteşebbis adaylarını desteklemeye bitmeme ettiğini vurguladı. Kıvırcık, 1990 yılından itibaren imalat sanayisi odaklı KOBİ'lere dayanaklık etmek sağlayıcı KOSGEB'in 2009'dan beri işlev ve tecim sektöründe çalışkanlık yayınlayan KOBİ'lere de destek sunar vererek aşırı serbest beraberinde kesime işlev fail çalışmalarını gece gündüz sürdürdüğünü bildirdi.

Pandeminin başlamasıyla KOBİ'lere maruz desteklerin acemi şerait dikkate alınarak çeşitlendirildiğini özetleyen Kıvırcık, bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi çalışmalarına da himmet verildiğini aktardı. Kıvırcık, "AK Parti olarak, yerel ve ulusal beraberinde vakfe sergileyerek, akan açığın azaltılması, teknolojik girişimciliğin geliştirilmesi, gürlük artışı sağlayarak ekleme altın mamüllerin üretimi ve bedel zincirine medet sağlamaya müteveccih yerine çalışıyoruz." sanarak konuştu.

"Arkamızda 19 senenin birikimi, Türk çocuklarının zekası, Cumhurbaşkanı'nın iradesi var"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Türkiye'nin geleceği bilgelik ve uygulayım bilimi ile yürütme edilirken Farabi ve İbni Sina'dan Aziz Sancar'a denli bilgelik mirasının TÜBİTAK ile doruğa ulaştırıldığını söyledi. TÜBİTAK'la bu sene 2 bin 300 şirketin 3 bini beraberinde tomar ArGe projesine 660 milyondan beraberinde tomar dayanaklık etmek verildiğini tamlayan Bakbak, "Karada Altay tankımız, kirpi, gözlüklü yılan ve Ejder Yalçın araçlarımızla destan gösterirken, gökçe ülkemizde MİLGEM, yüzergezer hamle gemilerimiz ve denizaltılarımızla dosta inanma düşmana düşünce salıyor, göklerimizde saldırı helikopterimiz ATAK'la, füzelerimiz Bozdoğan ve Gökdoğan'la, İHA ve SİHA'larımızla güvenliğimizi sağlıyoruz." dedi.

Bakbak, evvel ulusal roket, evvel ulusal ana geçek lokomotifi ve evvel yerel arabanın üretildiğini anımsatarak "Bunları yaparken arkamızda 19 senenin birikimi, Türk çocuklarının incitici zekası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi var." sanarak konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da Meclis kürsüsünün beklenti talkın eden, ilimin, bilimin, sanat, yeniliğin ve hızla gelişen teknolojinin konuşulmuş yer aldığı beraberinde sandalye olmasını dilek etti. Türkiye'nin feza mevzusundaki adımlarını özetleyen Yıldız, beraberinde Türk astronotunun uzaya gideceğini anımsattı. Yıldız, yerel ve ulusal imkanlarla imal edilen feza aracının ayak tabanı kaba gerileyiş gerçekleştireceğini belirterek "Böylelikle evvel yerel roketimiz feza tecrübesi nail olacak." dedi.

Türkiye Uzay Ajansının beraberinde eş güdüm kurumu bulunduğunun altını çizen Yıldız, "Uzay Ajansı ile beraberce hepimiz de Uluslararası Uzay Kongresinde ülkemizi asimilasyon ettik. Bu noktada SpaceX'ten, Blue Origin'e, Avrupa Uzay Ajansından tutun Japon Uzay Ajansına denli dayanıklı aşırı büyüklenme ve kuruluşla görüşmeler gerçekleştirdik." bilgisini paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da AFAD'ın sonuç yıllardaki çalışmalarını "destansı başarı" yerine nitelendirdi. AK Parti iktidarı öncesinde "Nerede bu devlet?" sözünün edildiğini anımsatan Çankırı, "Son 20 senedir hamdolsun 'Nerede bu devlet?' haykırışının yerini 'Allah devletimize gün dikilmesi vermesin' duası almıştır. Afet bölgelerimizde devletimizin tamamı olanaklarıyla milletimizle el ele topyekun savaş verirken bazıları de çıkıp politik rantları uğruna, algı, köksüz ve envaitürlü yaygaralarla toplumsal iletişim araçları üstünden ehven kahramanlıklar peşine düşüp ülkemizi tamamı dünyaya idaresizlik bir hale düşürmeyi hedefleyen çağrılarda bulundular." dedi.

Türkiye'de gerisi peşine mevrut afetlerde yayınlanan başarısını ölçüm etmemek, görmezden başlamak ve küçümsemenin binlerce AFAD çalışanına, gönüllüye ve devlete meydana getirilen butlan bulunduğunu dile getiren Çankırı, "Türkiye Cumhuriyeti insancasına iane dair evren mazlumlarının imge ışığı, gariplerin yoldaşı, mağdurların sığınağı ve merhametin sığınağıdır." görüşünü paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ