USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Sanık Mertcan Avcı hakkındaki iddianame kabul edildi

Pınar Gültekin cinayetinin vakfedilmiş sanığı Mertcan Avcı hakkında ‘canavarca hisle ve cehennem azabı çektirerek ve taammüden katil suçuna iştirakten' ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemiyle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan iddianame 3. Ağır Cez

Sanık Mertcan Avcı hakkındaki iddianame kabul edildi
12-03-2022 15:19
Başsavcılık çeşidinden 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi iadeli sonucu itiraz edilerek Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılık çeşidinden hazırlanmakta olan ve iadeli edilen iddianameyi yeniden inceleyerek iadeli kararını kaldırdı. Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararında, “Dosyadaki bilgelik ve belgelere layıkıyla Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamenin iadesine gönül rahatlığı meydana getirilen itirazındaki gerekçelerin DOĞRU olduğundan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamenin iadesi sonucuna gönül rahatlığı meydana getirilen itirazın kabulüne, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianamenin iadesi kararının kaldırılmasına, evrakın gereği edilmek neredeyse 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesine iadesi'ni hükmetti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı iadeli edilen iddianame ile ait itirazını yaparken, ahiret yolculuğu tarihi ile ait Adli Tıp tutanağının doğrusu bulunan olduğunu, dokuların yandığı düşüncesince ve maktulün pörsümemiş pörsümemiş yakıldığını, toy delillerin de takibat etabında çıkan adli tababet raporlarında öldürülen Pınar Gültekin'in pörsümemiş pörsümemiş yakıldığının anlatıldığı, maznun Mertcan Avcı'nın da görüngü durumunda bulunduğu düşüncesince ahiret yolculuğu üstünde eş egemenlik kurduğu adam öldürmeye iştirakten cezalandırılmasını esbabımucibe göstermişti.

Pınar Gültekin'in eş avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mertcan Avcı hakkında hazırladığı iddianamenin iadesi sonrası Başsavcılık çeşidinden meydana getirilen itirazı mülaki Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinin iadeli kararını kaldırdığını belirtti. Av. Epözdemir, “Yargılamayı fail Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianamenin iadesine bağlı sonucu açık açık türel dayanaktan mahrum ve mesnetsizdi. Bu karara müvekkil eş de kılıç de deme verememiştik. Mahkeme etabında Adli Tip kurumunun tertip etmiş bulunduğu raporlar ile Pınar Gültekin'in canavarcasına hisle ve cehennem azabı çektirerek öldürüldüğü, şimdi hayattayken pörsümemiş pörsümemiş yakıldığı, halis muhlis dokularının yanması dolayısıyla ahiret yolculuğu devrinin kusursuz namına belirleme edilemediği kesin birlikte halde tefekkür edilmişti.

Dosyada 3 Adli Tıp Kurumu tutanağına ve toy delillere layıkıyla ahiret yolculuğu sebebinin pörsümemiş pörsümemiş yakma, ahiret yolculuğu devrinin ise belirleme edilemediği doğruyu karşısında, toy delilin ne bulunduğu ve ahiret yolculuğu devrinin belirleme edilmesi gerektiğine değgin gerekçelerle iddianamenin iadesi açık açık türel tuhaflık mahiyetinde idi. Bu sebeple Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi çeşidinden kabul edilmiştir. Bu surette Mertcan Avcı hakkında canavarcasına hisle ve cehennem azabı çektirerek ve kasten cani suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet dam ihtiyari iddianamenin kabulüne değişmeyen verilmiştir.

Bu maznun itibarıyla da usa vurma başlayacaktır. Yargılamayı fail Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin yargılamanın esasen bu yana verdiği kararlar, aralık kararları ve yaklaşımı dolayısıyla tarafımızca mahkemenin tarafsızlığına bozukluk mevrut olması haysiyetiyle reddi bilgili istem edilmiştir. Bu taleplerimiz gelişigüzel seferinde gerekçesiz birlikte halde reddedilmiştir.

Nihayetinde akıbet namına sunulan ve fevk numaralı mahkemece kaldırılan iddianamenin iadesi sonucu da bu şüphelerimizi DOĞRU çıkarmıştır. Müvekkillerde Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin nötr olmadığına değgin beledi birlikte tatmin görünen olmuştur. Bu mahkemeden hak çıkmayacağı aşikardır. Daha ilk bunu birçok defalar anlatım etmiştik, bu el tarihe derece atlanmak düşüncesince burada yeniden anlatım geçirmek istiyoruz. Bu mahkemeden hak çıkmaz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisi düşüncesince türel mücadelemiz bundan böyle da sonuna denli bitmeme edecek” dedi.

Pınar Gültekin cinayetinin değişmeyen duruşması 11 Nisan'da Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi bekleniyor.

Bekir Tosun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ