USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savunma Sanayi Başkanı Demir: Savunma sanayisi ürünleri ihraç ettiğimiz iklim sayısı 170'i geçti

İsmail Demir, defans sanayisi ürünleri ihraç edilen yurt sayısının 170'i geçtiğine ayraç ederek İHA'lar, SİHA'lar, karaca araçları, çokluk platformları ilkin edinmek üzere, defans sanayisinde ihraç edilen mahsul çeşidinin 230'u aştığını bildirdi.

Savunma Sanayi Başkanı Demir: Savunma sanayisi ürünleri ihraç ettiğimiz iklim sayısı 170'i geçti
10-08-2022 05:03
Ankara

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ambargolar ve engellemeler konusu gündeme ulaştığında bugün arkadaş ve bağlaşık ülkelerden düşmancasına ve hacir yönündeki tavırların çabucak derinlemesine sürekli dostluklara dokunca vereceğini belirterek "Bu engellemelerin bizi katiyen yolumuzdan döndüremeyeceğini, caydıramayacağını ve durduramayacağını hassaten vurguluyorum." dedi.

Demir, Sheraton Ankara'da planlı 13. Büyükelçiler Konferansı'nda meydana getirdiği konuşmada, konferansın, bundan böyle çelimli müşterek geleneği temessül ettiğini söyledi.

Önemli ve ciddi dönüm noktasından geçildiğini vurgulayan Demir, "Bu intikal devrinde Türk aut politikası ve defans sanayisi arasındaki ilişki, devletimizin kendilerini esirgeme ve ihya noktasında değme zamankinden ehemmiyetli müşterek temaya dönüşmüş durumdadır. Bu açından Başkanlık şekilde '2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi' başlığını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Demir, dünyanın ayrışık krizlerden geçmiş olduğu müşterek devirde Türkiye olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkeyi sahada ve masada çelimli kılan "Girişimci ve İnsani Dış Politika" anlayışıyla ilerlediklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı ile sürdürdükleri ilişkilerin dayanıklı aşırı bölgede ve çalışmada kurumsal derinliğe kavuştuğunu tamlayan Demir, "Merkezinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı edinmek neredeyse üniversiteler, KOBİ'ler, vakıf şirketlerimiz, hususi şirketler, müteşebbis gençlerimiz, teknoparklarımız ve hâlâ dayanıklı aşırı unsurun kuvvet birliğiyle degaje ve şişman müşterek defans sanayisi ekosistemi kurma ettik." dedi.

Demir, sonuç 20 yılda bu ekosistemin geldiği noktaya da yer vererek 2002'de çabucak 60 denli defans projesi yürütülürken bugün bu sayının 750'yi geçtiğini ve bu planların tahminî yarısının sonuç 6 yılda başlatıldığını anlatım etti.

2002'de tahminî 5,5 bilyon dolar bütçeli defans projeleri yürütülürken bugün 11-12 büküm artışla 60 bilyon doların üzerine plan hacmine ulaşıldığını aktaran Demir, "2002'de defans sanayisinde çalışkanlık yayınlayan şirket sayısı 60'larda iken bugün 1500'ün üzerine şirket çalışkanlık göstermektedir. Büyük dönüşümde ikinci ehemmiyetli başlığımız, önceliğimiz, kurumsal-sektörel etkileşimi merkeze meydan defans sanayisi politikamızdır. Artık boşlukta veya uzayda izole müşterek halde alternatifini bulmaya dinamik ve günce gerekseme ve siparişlerle kere meydan müşterek defans sanayisi değil, müşterek görünge oluşturup ayrımlı bölgelerde mevcut olan, hepsi çabalara eklemlenen, ayrımlı kurumsal tecrübeleri önemseyen ve iş birliğini merkeze meydan müşterek yaklaşım öne çıkmıştır." niteleyerek konuştu.

Demir, defans sanayisi konseptinin bundan böyle tahsilden enerjiye, sağlıktan ulaşıma, gençlikten kültüre, ormandan tarıma denli degaje müşterek bölgede ara sıra aracısız ara sıra de endirekt arazi aldığına dikkati çekerek müşterek ülkenin savunması ve güvenliği deyince enerji, haberleşme ve ekincilik güvenliği, insanoğlu sağlığı neredeyse konuların eğer olmazsa olamaz bulunduğunu dile getirdi.

Çeşitli kurumlarla çalışmaların yanında, eğitimde ayrıntılar ve insanoğlu kaynakları politikaları, enerjide mukteza uran altyapının korunması ve yerlileştirme emekleri neredeyse dayanıklı aşırı emekleri ve derneşik faaliyetleri bulunduğunu özetleyen Demir, "Birden müşterek tomar bakanlıkla revan çalışmalarımız bu vaziyeti tasdik etmekte ve değme güzeşte güneş güçlenmektedir. Savunma sanayisi hem sahada aynı zamanda masada elimizi güçlendirmekte, bulaşık bölgemizi genişletmekte. Bu yönde dosta güven, düşmana anlaşmazlık sağlayan müşterek yapıya bürünmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, dinamik ve çelimli müşterek diplomasinin kalan ihracat, kalan ihracatın da hâlâ çelimli müşterek defans sanayisi eyitmek bulunduğunu vurguladı.

Savunma sanayisinin en asliye önceliklerinden birinin dışarı satım bulunduğunu anlatım fail Demir, "Bir taraftan ana platformlar düzeyinde değme çeşit adımı atan, kara, hava, kükremek ve gök sahalarında ana gereksinimlerimizi domestik ve ulusal eşme ve ürünler ile çözerken müşterek taraftan da geleceğin teknolojilerine odaklanan müşterek yaklaşımla akım ediyoruz. Bugün bundan böyle şurası aşırı şen söyleyebiliriz. 'Türkler bunu yapabilir mi?' sorusu evren ölçeğinde de tedricen boş boş bir duruma gelecektir ve geliyor. 'yapabilirler mi? sorusunun namına 'ne devir yapacaklar' sorusunun' geleceğini bekliyoruz. Ambargolar ve engellemeler konusu gündeme ulaştığında bugün arkadaş ve bağlaşık ülkelerden bizlere gönül rahatlığı düşmancasına ve hacir yönündeki davranışlar çabucak derinlemesine sürekli dostluklarımıza dokunca verir. Bu engellemelerin bizi katiyen yolumuzdan döndüremeyeceğini, caydıramayacağını ve durduramayacağını hassaten vurguluyorum, şuncacık yavaşlatabilir, uğraştırabilir, az buçuk hâlâ müşterek tomar çalışabiliriz ve mal harcayabiliriz ancak o kısıtlamaya çalışmış oldukları şeyi başaracağız ve başarıyoruz." dedi.

"Türkiye'nin zihinlerde oturmuş olduğu arazi değişmeye başladı"

Demir, müşterek büyükelçinin namına 'JDAM bombalarını bizlere vermiyorlar ne mümkün bu meseleyi halledin' demesinin üzerinden 1 yıl sonradan zeki bombaların üretiminin yapıldığını anlatarak "Kamera vermediler kameramız apiko oldu. Aklınıza ne gelirse bugün vermedikleri rastgele müşterek nesne mevcut ise emin olun ferda yahut öteki güneş sahaya süreceğiz. Bu noktada en dirimsel önceliğimiz ihracat. Türkiye dendiğinde uygulayım bilimi dair bundan böyle müşterek bölgelere mevrut müşterek diyar imajı oluşmaya başladı. Afrika, Güney Doğu Asya, Orta Asya'da ve Güney Amerika'da Türkiye'nin zihinlerde oturmuş olduğu arazi değişmeye başladı. Doğu Avrupa'da oluşan ürkü ve düzenlilik endişesi onların kapımızı kesif pıtrak çalmalarına kere açmaya başladı. Hepimizin de gayretleriyle ihracatımızı sonuç 20 yılda tahminî 13 büküm artırdık. İhracatımızı değme yıl yükseldiğini değerlendirmek bizlere sevinme veriyor. 2022 sonu itibarıyla dışarı satım rakamımızın 4 bilyon doların aşırı üzerine olacağını öngörüyorum." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin, defans sanayisi dalında potansiyelinin aşırı hâlâ şişman bulunduğunu vurgulayan Demir, Türkiye ve Türk ürünleri dendiğinde ne akla geldiğinin kesin açıklama edilmesi icap ettiğini söyledi.

Demir, defans sanayisi ürünleri ihraç edilen diyar sayısının 170'i geçtiğine ayraç ederek İHA'lar, SİHA'lar, esmer araçları, kükremek platformları hassaten edinmek üzere, defans sanayisinde ihraç edilen verim çeşidinin 230'u aştığını bildirdi.

NATO üyesi devletlerinde Türkiye'nin kapısını çalmaya başladığını anlatım fail Demir, "SİHA'larımız Azerbaycan'da iken kötülenip Ukrayna'da iken methedilmeye başlanıyorsa buradaki tepik standardı aşırı kesin görüyoruz. Türkiye yoğun mevki geleneğine cemaat müşterek ülke. Bugün dünyanın süper güçlerinin meydana getirdiği neredeyse dünyayı karıştıracak halde iskele babası tabanca gönderen satan müşterek diyar değiliz. Bunu vurgulayıp bölgede da göstereceğiz." dedi.

Demir, marketing ve dışarı satım faaliyetlerinde büyükelçilerin ehemmiyetli gösteriş oynadığını belirterek şunları kaydetti:

"Büyükelçilerden istirhamımız, bulundukları devletlerde umumi müşterek defans sanayisi ihracatı konseptinin güç kazanması düşüncesince değme muhtelif desteği vermeleridir. Savunma sanayisi ihracatımızın artırılması ve defans tedarikinde teşrikimesai yaptığımız devletler gözetiminde yaşanmış bulunan hastalıkların çözülmesine müteveccih şekilde attığımız adımlardan bir tanesi de Savunma Sanayii emlak dışı teşkilatının yaşama geçirilmesi olacaktır. Görevlendireceğimiz müşavirlerin, bulundukları ülkelerdeki büyükelçilerimizin himayesinde, devletten devlete defans sanayisi teşrikimesai faaliyetlerimizin koordinasyonunda yarar sağlayacağına inanıyoruz. dışsatım fırsatlarının geliştirilmesinde, defans ticareti önündeki engellerin ve hastalıkların eskiden belirleme edilip çözülmesinde sansasyonel olacaklarını biliyoruz. Bugün 9 diyar düşüncesince bahis konusu bulunan bu gelişmenin, sistemi beraberce başarıyla kurduktan sonradan güçleneceğini düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ