USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın satılacağı iddialarına ilişkin, "Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”
08-12-2021 20:55

SANTEK Dijital 2021 Sanayi ve Teknoloji Fuarı ve Savunma Sanayii Kocaeli Buluşması, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı.

“Türkiye'nin topu topu imkanlarını görmek istiyoruz”

ASELSAN'ın ecnebi yatırımcıya satılacağı yönündeki iddialara bağlı Savunma Sanayii Başkanı Demir, “Türk Savunma ve Geliştirme Bakanlığına ilgili ASELSAN bölüt bariz müşterek şirket. Şirket karşı yapılacak müşterek spekülasyonun ağırbaşlı neticeleri olur. Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor. Bu arada türlü ortaklıklar ve as firmalar kuruyorlar. Profesyonel müşterek firmanın emek harcaması gerektiği kabil çalışıyorlar. Sanayi ve uygulayım bilimi yolculuğumuzda Türkiye'nin topu topu imkanlarını görmek istiyoruz. Genç müşterek sanayi altyapımızın defans sanayi özelinde yetenekleri belirleme etmek, bu arada maksata akilane üşüşmek durumundayız. Bu, Türkiye'nin müşterek yolculuğu, müşterek muhaceret harekatı. Genç seviyede müşterek tarama yapmış olup şirketlerimizle bu arada idman istiyoruz. Tüm yetkinliklerimizi ortaya koymalıyız. Eğer bunu yapabilirsek baş döndürücü henüz ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ülkenize ve kendinize güvenin”

Daha baş döndürücü çalışılması icap ettiğini ayraç fail Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bir sanayi şehri namına biliniyoruz. Fakat Kocaeli'yi diğerlerinde ayıran en ehemmiyetli hassa mutedil ve faziletkâr uygulayım bilimi kullanan ve bire müşterek sürede bu teknolojiyi üretebilen müşterek kent olması. Sanayi ve uygulayım bilimi üstünde henüz müşterek tomar karın yormamız ve bu bölgede henüz müşterek tomar envestisman yapmamız gerekiyor. Diğer yandan defans sanayi ve afiyet kabil mevzularda bizlere rastgele müşterek şeyi bizlere vermediklerinde hesabına müşterek nesne koyamayacağımızı ayırt ettik. Ülkenin sağlığını ve savunmasını başkasının insafına bırakamayız. Stratejik bölgelerde zat teknolojimizi üretmemiz ve henüz müşterek tomar düzentileme yapmamız gerekiyor ki Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye bu boşluğu kaplamak neredeyse şişman müşterek düzentileme içine girmiştir. Sadece kendimiz düşüncesince değil, dil coğrafyamız düşüncesince de müşterek düş olmalıyız. Savunma sanayimizin gerçekleştirdiği hamleleri şişman müşterek hayranlık ve gururla izliyoruz. 2021 yılının sonu itibarı ile dış satım oranımız yüzdelik 50 kalık olacak. Ülkenize ve kendinize güvenin, envestisman hazırlamaya bitmeme edin” dedi.

“Kocaeli Türkiye'nin sınai başkenti”

Ticaretin ve endüstrinin önemine yer veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli, emsalsiz Türkiye'nin sınai başkenti. Kocaeli zat konumunda şişman müşterek rakiplik sağlıyor. Yeni gelişmeler doğrultusunda neler yapmamız icap ettiğini değerlendiriyoruz. Bizim rüçhan işimiz malum kolaylaştırıcı ve sponsor müşterek noktada kalıyor. Bu anlamda endüstrinin gerekseme duyduğu ast ve fevk yapıyı getirmek bizim düşüncesince en ehemmiyetli görev. Ulaşım ve geri hizmet ağlarının akilane yapılandırılması, bu doğrultuda adımların ilkin atılması ve müşterek mesele çıkmadan geçmiş o adımı ilkin görüp müşterek zamanlar aşama atılması gerekiyor. Kocaeli'nin lojistiğinin önemi açısından uzun uzun müşterek süredir çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kentimize müşterek geri hizmet karye kurulmasını en dirimsel meselelerden birisi namına görüyoruz. Daha şişman müşterek fuar sahası muktedir olmak düşüncesince havaalanımızın yanı sıra 320 dönümlük müşterek sahası satın aldık. Milli Eğitim ve valimiz ile yaptığımız kuma plan kapsamında okulların tamamına robotik kodlama atölyeleri ihdas etmek düşüncesince icraat yürütüyoruz. Sanayinin gerekseme duyduğu, kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince kuma müşterek plan emek harcaması gerçekleştirdik. Sanayide gerekseme mahsus kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız. Tüm destekleri de sağlamaya hazırız. Sizin de bu elemanlara iş garantisivermeniz biçiminde sizler düşüncesince şişman müşterek kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların arkası sıra basına gizli halde soru-cevap etkinliğine geçildi. Ardından Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde TEKOM Savunma ve Havacılık Sanayi A.Ş.'nin dünkü fabrikasının açım töreni yapıldı.

Cüneyt Önelge - Mehmet Ekrem Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ