USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit babası: 'Arkadaşları kanını yerde bırakmamış, ciğerim biraz soğudu'

Tunceli'de 5 gündüz önceki martir sakıt ve memleketi Mersin'de binlerce bireyin katılmış olduğu törenle akıbet yolculuğuna uğurlanan Jandarma Üstçavuş Celil Mutlu'nun babası Ali Mutlu konuştu.

Şehit babası: 'Arkadaşları kanını yerde bırakmamış, ciğerim biraz soğudu'
08-12-2021 15:45

Ali Mutlu, "9 teröristi mağaranın önüne dizmişler, 2 tanesinin kellesini de özlük almış, kalanını da arkadaşları. Kanını yerde bırakmamış, hepsini fare ölüsü kabilinden çıkarmış. Ben de onu duyar duymaz ciğerim biraz soğudu. Benim çocuğum bayrağını oradan almış, mevrut buraya dikmiş, altına de yatmış alnının akıyla. Kafam sarp ve gururluyum. Vatanımız, bayrağımız sağolsun" ifadelerini kullanan martir babası, "3 taban acemi bir Celil geliyor" diyerek, torun sahibi olacağını belirtti.


3 Aralık'ta Tunceli-Ovacık kırsalında Eren Kış-6 Mercan Dağları operasyonunda bir kadro teröristle değini sağlanmış, 9 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirilmişti. Operasyonda, Mersinli Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu (32) martir olmuştu. Şehit Mutlu'nun naaşı, memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve 10 binden bir tomar bireyin iştirakı ile sonuç yolculuğuna uğurlanmıştı. Bakan Soylu, törende şehidin babası Ali ve ağabeyi Hüseyin Mutlu'ya, "9 teröristi oraya gömdük" demişti.

Taziyeleri Tabiye Mahallesi'ndeki evlerinin uğrunda onama fail baba Ali ve ağa Hüseyin Mutlu açıklamalarda bulunurken, gelinlerinin yüklü bulunduğunu anımsatarak acemi bir Celil geldiğini söyledi.

"Kafam sarp gururluyum"

Baba Ali Mutlu, "Eşi yüklü bulunduğu düşüncesince gelip bir ay derece kalacaktı. Kısmet böyleymiş, özlük gelemedi misafirleri geldi. Adına kurban olduğum Allah'ım onu yaratmış, bu hayattaki yaşayacağı rızkını vermiş. Şehit bulunduğu saate derece da ona verdiği doygu bitmiş. Benim çocuğum bayrağını oradan almış, mevrut buraya dikmiş, altına de yatmış. Alnının akıyla vatanının, bayrağının toprağı düşüncesince savaşım yapmış ve orada martir olmuş. Onun düşüncesince de herhangi bir devir alnım, bariz kafam sarp ve gururluyum" sanarak konuştu.

"2 tanesinin kellesini özlük almış, arka kalanını da arkadaşları"

9 teröristin kuvvetsiz bir vaziyete getirildiğini öğrendiğini dile getiren baba Mutlu, "2 tanesinin kellesini de özlük almış zaten. Geri kalanını da arkadaşları. Kanını yerde bırakmamış, orada yıldırıcı namına ne var ise hepsini fare ölüsü kabilinden çıkarmış, mağaranın kapısına da dizmiş. Ben de onu duyar duymaz ciğerim biraz soğudu. Zaten yurt ve sembol olmasa eş olsa ne yazar. Vatan eğer olmazsa eş tek şeye yaramaz. evvel vatanı kurtardıysan ailenle de dostunla da bahtiyar olursun. Benim çocuğum hakeza niyetteydi" ifadelerini kullandı.

"3 taban acemi bir Celil geliyor"

Annesine aşırı mecbur bulunduğunu aktaran baba Mutlu, "Celil herhalde şaşırtı meydana getirecek diyordu. Ayın 20'sinde geleceği anlaşılan ancak annesi, 'belki de bugün erte gelip şaşırtı yapacak' diyordu. Evvelden anca sürprizler yapardı. Vatanımız esen olsun, bayrağımız esen olsun. İnşallah 3 taban acemi bir Celil geliyor, cinsiyeti de anlaşılan olmuş. İnşallah onun hesabına arslan kabilinden bir Celil olur" biçiminde konuştu.

Ağabey martir bulunduğu saatlerde ileti atmış

Şehit yapılmaksızın evvel kardeşi ile icra ettiği görüşmeyi özetleyen ağa Hüseyin Mutlu, "En sonuç telefonla görüştüğümde ne devir geleceksin sanarak sordum. 'Herkes bunu soruyor' dedi, 'Burada biraz işlerim yoğun, timi bırakamam. Bu işleri bitirmeden gelmem' dedi. Zaten evlendikten sonradan 1,5 seneye benzeyen gelmedi. Eşi hamile, izne çıkacaktı. Bu ayın 20'si kabilinden gelmeyi düşünüyordu. Ben martir bulunduğu saatlerde sesini hissetmek düşüncesince ileti attım, 'Birader bir görüşelim mi' diye. Mesaj attıktan sonradan o bana dönerdi, dönmedi. Babamın yanına geldim. Babam da annemi Kur'an kursundan getirdi. Annemin kucağında Kur'an vardı, dört dörtlük o kâmil ilçebay ve keyif ekipleri geldi, efsus dedim" biçiminde konuştu.

"Timine 'ben gireceğim siz bekleyin, bana afsun edersiniz' demiş"

Operasyonda teröristlerin bulunduğu mağarayı bulduklarında timiyle sonuç konuşmasına da uyanıklık çekici ağa Mutlu, "Timine dipdam girmeden, ‘Ben gireceğim, siz bekleyin, siz de bana afsun edersiniz' demiş. En sonuç hitabı bu. Kardeşim yurt düşüncesince canını verdi. Daha elhak 'ailemden evvel vatanım' derdi. Vatan aşkı yoluna canını üstelik esirgemedi. Sohbet ortamında, 'dünyalık bir şeye tasalanma ağabey' derdi. 'Ben bir martir olsam siz şen edersiniz' derdi. Genelde operasyonlara katılıyordu, gün batısı rolü yapmadı sayılır. Afrin'e gitti, çatışmalara girdi. Görev adamıydı. 'Eşim olsun, akrabalarım olsun benim düşüncesince ikinci plan, benim düşüncesince evvel sembol vatan' derdi. Askerleri düşüncesince de 'bana olsun, askerlerime olmasın' derdi. Kısmet şehadetmiş, bizlere dayanak lazım. Onun gittiği noktayı bildiğimiz düşüncesince sevinçliyiz, bir henüz göremeyeceğimiz düşüncesince üzüntülüyüz. Allah hiç kimseye çocuk ve karındaş acısı yaşatmasın" dedi.

Kardeşinin mecburi rolü bitmesine karşın terörle mücadeleden çevre atama istemediğine de yer veren ağa Mutlu, bölgenin temizlenip timdekileri bir güzel yetiştirene derece kalmayı planladığını söyledi.

Halil İbrahim Varlı-Hüseyin Yıldız
 

İLGİLİ HABER
İçişleri Bakanlığınca Eren Kış-11 Şenyayla Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Operasyonu başlatıldı İçişleri Bakanlığınca Eren Kış-11 Şenyayla Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Operasyonu başlatıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ