USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit Kaymakam babasından, Lütfü Türkkan’a sert tepki

Şehit yakınının boğazına sarılarak sövgücü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a müşterek tepkide martir Kaymakam babası Asım Safitürk'ten geldi. Baba Safitürk, “Vatan düşüncesince martir bulunan bireylere taşlama eden, yurt düşmanı birisi bulunduğunu düş?

Şehit Kaymakam babasından, Lütfü Türkkan’a sert tepki
09-11-2021 12:44
Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partisiyle HDP arasına resmiyet koymadığı düşüncesince eleştiren martir ağabeyine sövgücü Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ üzere büyüyor. Bu doğrultuda Türkkan'a birlikte tepkide, henüz öncesinde TBMM'de fotoğrafını çekip "Az geçmiş ziyaretçi sıralarında arazi meydan bu destarlı cübbeli dost kimdir acaba?" paylaşımıyla aşağı görmüş olduğu Şehit Kaymakam babası Asım Safitürk'ten geldi. Mardin'de PKK'lı teröristlerce meydana getirilen bombalı atılım sonucunda martir bulunan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'nın Arifiye ilçesinde canlı babası Asım Safitürk, Türkkan'ın martir yakınlarına taşlama etmeyi alışkınlık durumuna getirdiğini, birlikte an evvela görevinden katılması icap ettiğini söyledi.

Terörü destekleyen milletvekilleri dahi bizlere mecliste dedikodu atmadılar

TBMM'ye girdikten sonradan kendisinin Lütfü Türkkan çeşidinden hakarete uğramış olduğu vakası özetleyen Asım Safitürk, “Biz memlekete ciddi birlikte değer ödemiş vatandaşız. Milletimizden baş döndürücü ilgi, ilgi gördük, milletimizin meclisine gittik. Oraya gitmişken ego meclise tahavvül etmek istediğimi söyledim. Milletvekillerinin dışındaki kişilerin, vatandaşların antre icra ettiği yerden meclise girdik. O esnada aşağıdan birisinin bana el salladığı söylenildi, ego de muhabbet gösterisi sandım ve el salladım. Daha ondan sonra televizyona düşmüş, benim düşüncesince ‘bu herifte kim' demiş. Ağır ve jargon birlikte lafız bu fenomen yaşandığı devir müstelzim yanıtı verdik lakin üzüldük tabi. Daha ondan sonra telefonlar geldi bana ve eleştiri ettiler onu, milletimiz erbap çıkıyor. O denli mebus ve öğür varken orada on paralık kimesne birlikte bilinçlilik söylemedi ayrıca terörü destekleyen milletvekilleri dahi bizlere dedikodu atmadılar da İYİ Parti denen ve millete benzeyen sâdır partiyi asimilasyon fail birlikte milletvekilinin, martir babasına ifadesi emekli birlikte şey” dedi.

Vatan düşmanı bulunduğunu düşünüyorum

Milletine taşlama fail ve tepkilerin çığ üzere yetiştiği Lütfü Türkkan'ın, mecliste milleti asimilasyon ika karakterinin olmadığını da vurgulayan martir ilçebay babası Safitürk, “Bu yurttaş alışkın olacak ki, Bingöl'de de gene martir yakınına taşlama ediyor. Bunun altında birlikte antagonizm var. Vatan düşüncesince martir bulunan bireylere taşlama eden, yurt düşmanı bulunduğunu düşünüyorum. Bir de fark bu insan milletvekilidir. Böyle birlikte ecdadın, zamanı derinliklere revan ecdadın uzantısıyız biz, buna ecnebi olmaması lazım. Yine Bingöl'de birlikte martir yakınına ciddi ithamlar yapmış oldu bu erkeğe aritmetik sorulması lazım. Bir defa tesadüfü değil, kılıç gördük yaşadık, 2'nci adına dudak dolusu küfürler ediyor. Böyle birlikte eş milleti asimilasyon edemez. Sesleniyorum uyanıklık ve yetkililere bu eş meclisten hemen çıkartılması lazım. Millete bu hakareti karşıcı kişi, mecliste milleti asimilasyon edemez. Milleti asimilasyon ika karakteri namevcut adamda” sanarak konuştu.

Mutlaka cezalandırılması lazım

İkinci kere martir yakınına icra ettiği taşlama ile gündeme mevrut Lütfü Türkkan'ın kesinlikle cezalandırılması icap ettiğini anlatım fail Safitürk, “Böyle birlikte yurt düşüncesince serdengeçti dirilik fail şahısların aleyhinde, karşı yakınlarına bu biçimde mütekellim insanların kesinlikle cezalandırılması lazım. Ben o kanaatteyim. Cezalandırılması derken adamı ölüm cezası edin demiyorum, mecliste milleti asimilasyon edecek yapısı ve karakterinin kalmadığını düşünüyorum. Yarın 3'üncü kere henüz fazlasını yapabilir bu adam, ego bu endişeleri taşıyorum” halinde konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ