USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Semra Güzel’in fotoğrafları HDP’nin kapatma davasına ek delil

PKK'lı yıldırıcı ile fotoğrafı çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel'e ilişik fotoğraf, bilim ve vesikalar Anayasa Mahkemesi'nde tanıdık HDP'nin kapatma davasına ek delil kendisine gönderildi.

Semra Güzel’in fotoğrafları HDP’nin kapatma davasına ek delil
18-01-2022 15:18

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden HDP'nin Anayasa Mahkemesinde ki kapatma davasıyla ait dosyaya katılmak kabilinden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2 sıralaç dolusu ek delil gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle oluşturulan davanın Anayasa Mahkemesi çeşidinden benimseme edilmesinin peşi sıra proses bitmeme ediyor. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılma davasına konulması düşüncesince ek delil hazırlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Klasörlerde, Adıyaman kırsalında öldürülmüş yıldırıcı Volkan Bora ile beraberce fotoğrafı ortaya çıkan Semra Güzel ile ait fotoğraflar, vesikalar ve ifadeler arazi alıyor. Ayrıca emektar HDP Milletvekili Behçet Yıldırım ile ait ifadeler ve belgelerde klasörde bulunuyor.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne müteveccih yürüttüğü sormaca kapsamında 26. Dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel üzerine silahlı yıldırı örgütüne unsur edinmek sucundan sormaca başlatıldı.

Yürütülen sormaca dosyalarının, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Anayasa'nın 69. Maddesi göre Anayasa Mahkemesine oluşturulan HDP'nin kapatılmasına delil olabildiği değerlendirildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2 sıralaç dolusu doküman ve ifadeler Anayasa Mahkemesine sunması düşüncesince gönderdi.

Dosyada, Semra Güzel ve Behçet Yıldırım ile ilgili, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezlik bütünlüğüne karşıt eylemlerin odağı biçimine mevrut ve bu şekilde, Anayasa'nın 68. Maddesinin 4. Fıkrasına, 2820 önemli Siyasi Partiler Yasası'nın 78, 80, 81, 82 ve 90. Maddelerine karşıt eylemlerde bulunmuş olduğu HDP'nin kapatılma davasına ek delil namına değerlendirin bilgelik ve doküman bulunuyor.

İLGİLİ HABER
HDP Milletvekili Semra Güzel hem yıldırıcı aynı zamanda bacı ile meslek arkadaşı çıktı HDP Milletvekili Semra Güzel hem yıldırıcı aynı zamanda bacı ile meslek arkadaşı çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ