USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdaki oyuncuların geleceği ile ait “Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır” dedi. Güneş, Cenk Tosun'un aktarma iddialarına da karşılık vererek, takımda kalması icap ettiğini vurguladı.

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'
05-03-2023 23:06

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında branşında karşılaşmış bulunduğu MKE Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla aşınmış etti. Mücadelenin arkası sıra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Son 3 haftada tahsil edilen aksi sonuçların arkası sıra galibiyetin kendileri düşüncesince maneviyat bulunduğunu kail Güneş, “Son 3 pik baktığımızda 3 nokta kazanamadık. Bugün kişi alanımızda kırcı tribünler karşısında nefes kesici hararetli taraftarımızın huzurunda, hikmet gücü güzel olan, koşan takıma huzur kazanmamız müstelzim maçtı. Hızlı başladık ve bitmeme ettirdik. Tempolu müşterek karşılaşma oldu. Pozisyonu dolgunca müşterek karşılaşma oldu. Rakibe elan az akış şansı verdik. Her nesne güzel gitti. Sadece atık şutların isabeti ve pasların yeğleme ve hata kullanılması haysiyetiyle değişik bitmesi müstelzim maçın sonuç anlarında panikle rakibe talih verdik. Hak ettiğimiz maçtı. Kaybedilen maçlar sonrası hem 3 nokta bununla birlikte morale gerekseme vardı. 3 puanı adalet ettik. Orta sahanın güzel olması müdafaa ve atağı rahatlatıyor. Aboubakar'ın gol atmasına sevindim, istekliydi. Hazır değildi. Bir şeyler gerçekleştirmek istiyordu gol alaşağı etmek istiyordu” halinde konuştu.

“3 maçta oynayanlara biçimsiz buyurmak akilane değil”

3 maçta tahsil edilen biçimsiz sonuçların arkası sıra aldıkları galibiyette kadroda meydana getirilen aktör değişikliklerinin tesiri sorulması üstünde Şenol Güneş, “Sahaya çıkan değme oyuncuyu en iyisini yapacağını düşünüyorum. Yapmadığında kenara geleceğini bilecek. Bu yandaş da sahaya ulaştığında bu ümit süresince ekibi taşıyanı taşıyacağız. Zaman devir sekteye uğrayan oyuncular oluyor. Cenk, talihsiz dü karşılaşma geçirdi. İyi niyetle arka geldi. İyi oruçlu yerde yanlışlar normal. Bu sansasyon olur. Orta sahamız baştan sona değişti lakin ölçülü meydan bulunmadığı devir müdafaa ileri uç değişikliği yapmamız gerekiyor. 3 maçta oynayanlara biçimsiz buyurmak akilane değil. Kendini değiştirmeyen tek şeyi değiştiremez. Kim olursa olsun savaşacak. 3 maçtaki kaybolma puanlara aşırı üzülüyoruz lakin elan aşırı hile bizi üzüyor” değerlendirmesini yaptı.

“Cenk, bana sorsanız kalmalı”

Şenol Güneş, ABD Birleşik Devletleri Futbol Ligi ekiplerinden Chicago Fire'a transferi konuşulan Cenk Tosun ile ilgilendiren de konuşarak, “Cenk'in transferi konuşuluyor lakin nakil konuşuldu sanarak nakil yapılmaktadır sanarak müşterek nesne yok. Bizim kaptanımız. Kalmak istiyorsa pakt de avlamak ister. mühim bulunan dü tarafın da bahtiyar olması. Bana sorsanız kalmalı. Normalde gitmesini istemem, kullanmak isteyene dur demem. Oyuncular burada oynamadığı devir bahtiyar olabileceği yere gitmesinde avantaj var. Her oyuncuyu koçmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır”

Deneyimli fen direktör, duracak futbolcuların performansı uyarınca yapılacak değerlendirmenin arkası sıra değişmeyen verileceğini anlatım ederek, “Elimizde bulunan tamamı aktörleri ihtiyaca uyarınca değerlendiririz. Beklentilerimize yanıt vermediği düşüncesince ve mevsim böylecene gitme vaziyeti bulunduğu düşüncesince değerlendirilmemesi müstelzim oyuncular var. 26 aktör 4 kalecim mevcut dışarda kalanlara üzülüyorum. Beşiktaş'a katkı yapan kalır. Bunu yaparken kafamıza estiği derece değil randımana bakacağız. Duygularımızla akım etmeyeceğiz aktörleri katkılarıyla değerlendireceğiz. Oyuncu bugün tempoya ahenk sağladıysa bunu sürdürebilmeli hesabına koymalı” sanarak konuştu.

“Maxim birinci sınıf müşterek aktör ve katkı yapacağını düşünüyorum”

Yeni nakil Maxim'in performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Oyunun beyni ölçülü saha. Orta meydan ne denli güzel oynarsa o denli iyi. Maxim de elan aşırı hücuma çevrilmiş ve fazladan müşterek oyuncu. ‘Sıkışırsak seni ikinci nısıf alacağım' dedim. İyi gidiyordu. Gedson da aşırı çalıştı. Oyun gitgelli olunca ayrım gerçekleştirmek istedim. Yorulanlar da oldu. 80'den sonradan aldım. Asıl niteliği hücumda iş yapabilir. Oyun onun organize ettiği derece gelişmedi. O da az buçuk önde kaldı. İyi aktör birinci sınıf ve katkı yapacağını düşünüyorum. Duran ferde kullanan hile zekası bulunan aktör Salih de savunmayı güzel yaptı. Amir de öyle. Topu güzel kullanırsa elan güzel aktör olur” açıklamasını yaptı.

“İlginç müşterek takım olduk”

Deplasmanda tahsil edilen biçimsiz neticelere yer veren Güneş, “İlginç takım olduk. 3 maçın öncesinde Konya ve Kayseri'de elde eden takımdık. Zor dönemden geçiyoruz. Orta sahada ayrım yaptık. Sahamızda iyiyiz lakin sabık hafta da berabere kaldık. Geçen maçta da 5 aktör yoktu. Elimizde kenarda güzel oyuncular var. Saiss, Rosier bizim düşüncesince kıymetli oyuncular. İnşallah bitmeme edecekler” sanarak konuştu.

“Onur Bulut geçmiş maçında değme şeyi anladı”

MKE Ankaragücü maçında oynayan müdafaa örgüsünün performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Savunma da iyiydi. Tayyip aşırı dinamikti, Colley de dinamikti lakin geçmiş müsabakasını oynadı. Bizim güzel müşterek oyuncumuz elan var; Saiss. O da ferde kullanan oyuncu. O kimse katkıları bulunan oyuncu. Onur aşırı başarılı. Ofansif, savunmalı geçmiş maçında değme şeyi anladı. Futbolcu niyeti mevcut ise ahenk sağlar. Masuaku'yu da beğendim” ifadelerini kullandı.

“Masuaku savaşıyor ve hile yönünde güzel niyeti var”

Masuaku'nun takımdaki geleceği üstünde yöneltilen soruya Güneş, “Yarın nasıl biteceğini bilmiyoruz. Bugün elan dinamikti. Savunmanın tamamı bloğu iyiydi. Geride teessürat muhtemel lakin savaşıyor ve güzel niyeti var. Kalır mı, şerait ne evet ona bakarız. Transfer vaziyeti gereksinimi seneye ekibi ne taşıyacağız bakacağız. Her nesne değişebilir. Takımdaki değme aktör değerlidir. Değerli bulunan değme aktör ekibi üst çıkarması gerekir” cevabını verdi.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ