USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siirt'in Daltepe ve Kalkancık köylerinde PKK'lı teröristlerin katlettiği 37 ad anıldı

Siirt'in Şirvan kazasının Daltepe ve Kalkancık köylerinde, 1993 senesinde PKK'lı teröristlerce katledilen bir çok bebek ve avrat 37 insan düşüncesince anma töreni yapıldı.

Siirt'in Daltepe ve Kalkancık köylerinde PKK'lı teröristlerin katlettiği 37 ad anıldı
05-10-2022 04:01
Siirt

Valilik himayesinde Şirvan Kaymakamlığınca Daltepe ve Kalkancık şehitliklerinde planlı anma törenlerinde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin peşi sıra İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu çeşidinden şüheda düşüncesince afsun edildi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Daltepe Şehitliği'ndeki törende, bu katliamların tarihte kişmiri birlikte karaltı yerine yerini aldığını söyledi.

Her dü köyde 29 sene önceki 37 ferdin yıldırı örgütü PKK çeşidinden zalimce katledildiğini tamlayan Hacıbektaşoğlu, şöyleki konuştu:

"Gözü dönmüş bu caniler birlikte şeb baskınında camilere sığınmış ve ismi elan konulmamış üç, ilkokul maaş bebekler ile avrat ve buğulu 37 vatandaşımızı katletti. Terör örgütüne hakkında mücadelemiz azim, liberalizm ve kararlılıkla bitmeme edecek. Daltepe köyümüzde 27, Kalkancık köyünde de 10 şehidimizin ermiş hatıralarını yaşatacağız. Bugün geçim ve güvenlik içre yaşıyorsak, bayrağımız semalarda dalgalanıyorsa, ezanımız susmuyorsa bu şehitlerimizin sayesindedir. Bu vatanın, toprağın malikleri şehitlerimizdir. Bu kavim tek devir yıldırı örgütlerinin sahiplerine sorumluluk eğmemiştir, eğmeyecektir."

Tören, kabirlere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Şirvan Kaymakamı Emrah Bütün, Siirt Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, büyüklenme müdürleri ve yurttaşlar katıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ